Forside    Sitemap    Printvenlig udskrift             
   Om os
   Projekter
   Om storken
   Sponsor
   Links
   Kontakt
   Cookies
Storkene i Danmark

Nyheder

Jagtsæsonen på trækfugle står for døren
Lang vej til efterlevelse af jagtloven
Læs mere

Hjælper storkereder storken på vej?
Storkereder gør det langt fra alene!
Læs mere

Foråret skydes i gang den 10. marts
Generalforsamling i Storkene.dk på Barresøgård
Læs mere

Storken er kommet - alt for tidligt
Klimaforandringerne skaber ravage hos trækfugle
Læs mere

Ung stork er strandet på Bornholm
Solskinsøen har fået sjælden gæst på besøg
Læs mere

Stork er strandet på Vestsjælland
Stork på vej mod syd har fået kolde fødder
Læs mere

Smedager storkene har forladt Sønderjylland
Turen går mod Afrika
Læs mere

Storketur til Spanien
Creme de la Creme turen for storke-og naturelskere
Læs mere

Vis flere nyheder


   
Velkommen til STORKENE.DK

Usædvanlig tidlig storkeparring

Forårstemperaturer får naturen til at gå amok
Lagt på Storkene.dk den 15. februar 2014

Forår i februar får storkepar til at parre sig

Det er før set, at februar måned har vist sig fra den milde side. Og at erantis og vintergækker står i kø for at komme op af jorden i februar, er heller ikke usædvanligt.

Men hvad der hører til de absolutte sjældenheder er, at et storkepar på vore breddegrader, indleder ynglesæsonen allerede i februar.

Det er netop hvad der er sket i Breiholz i Slesvig Holsten. Her har den sidste uges forårstemperaturer fået kærligheden til at blomstre hos et overvintrende storkepar, der indledte parringen allerede den 12. februar, hvilket er helt usædvanligt tidligt.


Risikabelt projekt

Fra et storkepar har parret sig første gang, går der ikke meget mere end en uge, inden det første æg lægges. Hvis alt går efter planen, vil rugningen på æggene indledes omkring den 1. marts. Og da vinteren på det tidspunkt meget vel kan forventes at vende tilbage med kulde og sne, er det et noget risikabelt projekt parret har bevæget sig ud i.

Ser man på den aktuelle langtidsprognose for vejret i området, er der dog ikke noget at frygte. Den står nemlig stadig på milde temperaturer så langt øjet rækker.


Storkeparret i Smedager parrer sig i april måned - ikke i februar

(Foto: Hans Skov)


De sidste par dage har budt på flere ankomster af storke til Slesvig Holsten, der vender tilbage fra deres vinterkvarter i Sydvesteuropa for at yngle. Også dette er noget usædvanligt.

I Gundsølille ved Roskilde, hvor storkeparret Ida og Emil har overvintret, er der dog ikke tegn på at det milde vejr giver sig udslag i en alt for tidlig parring. Storkeparret er dog begyndt at restaurere reden og gøre sig klar til ynglesæsonen, hvor rugningen normalt indledes omkring den 1. april.


Webcam på vej til Smedager

I Smedager i Sønderjylland er Storkene.dk på vej med et webcam, der opsættes hos det lokale storkepar, der holder til i den lille hyggelige landsby. Dermed er der udsigt til, at hele Danmarks befolkning kan følge med i livet i en dansk storkerede. Jess Frederiksen fra Storkene.dk glæder sig over, at projektet endelig kan gennemføres;

”For en forening af vores størrelse, er det et dyrt projekt at opsætte og drive kameraet, men det er samtidigt vigtigt for os, da det giver en bedre forståelse for hvad der skal til for at holde liv i en storkerede med 2-4 unger. For det er ikke småting en flok sultne storkeunger skal indtage for at overleve” siger Jess Frederiksen, der dog også mener, at det ikke kun er glæde vi kommer til at opleve;

”Man kan vel roligt sige, at livet i storkereden bliver en form for naturens ”reality TV”, der byder på både glæde og sorg. For der er ikke altid fred og idyl i reden. Der venter både slåskampe med indtrængende storke og mulig ungedød for dem der følger med. Men sådan er naturen – barsk og ubarmhjertig”

Kameraet forventer at være i drift fra midten af marts.


Læs mere om storkene i Slesvig Holsten herSTORKENE.DK          Tlf:     Storkene_DK@yahoo.dk
powered by webex