Forside    Sitemap    Printvenlig udskrift             
   Om os
   Projekter
   Om storken
   Sponsor
   Privatlivspolitik hos Storkene.dk
   Kontakt
   Cookies
Storkene i Danmark

Nyheder

Sønderjysk storkefamilie er taget på vinterferie
Tom storkerede de næste 7 måneder
Læs mere

Storketur til Rumænien
I juni måned 2019 kan du rejse langt tilbage i tiden med Storkene.dk
Læs mere

Kig op – hobevis af storke er snart over os
Rekordmange storkeunger på vej på vingerne
Læs mere

Varm sommer giver rekord mange storkeunger
Storkeparrene har nydt godt af varmen
Læs mere

Storkepar har snydt alle
Sjællandsk storkepar har femlinger
Læs mere

Første storkepar på plads i Sønderjylland
Storkereden i Smedager er igen beboet af storkeparret
Læs mere

Vis flere nyheder


   
Velkommen til STORKENE.DK

Foråret stor for døren - det samme gør storken

Hør om både storke og frøer på årets generalforsamling
Lagt på Storkene.dk den 11. februar 2014

Foråret er på vej – trækfuglene har brudt op fra deres vintereksil

Marts måned er lig med forår – også selv om vejret ikke altid lige er klar over det.  Her i Storkene.dk er forårets komme noget vi har ventet med stor længsel på igennem den lange mørke vinter. For med foråret følger også trækfuglenes tilbagekomst. Også den prægtigste af dem alle – nemlig den hvide stork – lander snart i Danmark igen.Kursen mod nord er sat – Europa venter forude.Og de er på vej – storkene altså.  I februar bryder de op fra deres vintereksil i Afrika og på den iberiske halvø. De halvdovne storke, der har valgt at overvintre i Sydeuropa, er hurtigt tilbage hos os og kan allerede ses fra starten af marts, mens de storke der har valgt at holde vinterferien i det sydlige Afrika, skal bruge omtrent 6 uger på at tilbagelægge den farlige vej til Europa. En tur på helt op til 12.000 kilometer, der bringer fuglene igennem farligt terræn i mellemøsten, hvor krybskytterne venter med deres geværer.

Men trods alt vil langt de fleste storke heldigvis klare strabadserne og være tilbage i Europa igen i april måned. Og her i Danmark vil de, modsat i mellemøsten, bliver budt velkommen med åbne arme og fine rengjorte storkereder.

 

Forårsrengøring i storkerederne

Foråret er nemlig også lig med den store forårsrengøring. Og storkerederne går heller ikke ram forbi rengøringsfeberen. Vinteren har været hård ved mange af dem. De voldsomme storme har tømt dem for både grene og fyld og nogle trænger til en meget kærlig hånd.

Så er du den lykkelige ejer af en storkebolig, er det nu du skal i gang med at klargøre reden. Storkene.dk har opskriften på hvordan du kan gøre din storkerede lækker og indbydende.

Se mere om storkereder her


Ser storkereden sådan ud er det nok tid til en renovering. 


Også bestyrelsen i Storkene.dk skal i gang med klargøring af en række storkereder. Rederne i området vest for København får i den første weekend i marts besøg af et ”rengøringshold” fra storkeforeningen. Det er rederne i Gundsølille, Østrup og Veksø der bliver efterset og får ilagt nyt fyld og nye grene. Her var der sidste år optræk til et nyt storkepar, der kunne supplere det gamle storkepar i Gundsølille.  Ikke mindst i Veksø er det spændende og forventningerne til reden ved Veksø Station er store, siger Jess Frederiksen fra Storkene.dk

- ”Reden ved Veksø Station har tilsyneladende en magisk tiltrækningskraft på storke. Og reden er nu beboet året rundt. Om vinteren er det den dovne skånske hanstork Oskar, der har sin vinterresidens her. Oskar indgår i Storkene.dk´s vinterfodringsprogram og passes daglig af Tue Møller, der er den heldige ejer af storkereden. Om sommeren er det både skånske storke, samt storke af ukendt vild afstamning, der huserer ved reden, der ligger med udsigt ud over Værebro Ådal”.

Det er derfor både håbet og forventningen, at Sjællands næste storkepar vil slå sig ned i dette område.

 

Hør om storken og frøen på generalforsamlingen i Storkene.dk

På forårets generalforsamling i Storkene.dk, der finder sted den 8. marts på besøgsbondegården Barresøgård i Lynge, kan du naturligvis høre meget mere om hvilke planer vi har for den kommende tid.  Og vi kan allerede nu afsløre, at der er mange spændende tiltag undervejs i foreningens regi.

Generalforsamlingen krydres i øvrigt med et foredrag af Danmarks største ekspert udi storkens føde. Og ja, det er naturligvis frøer vi taler om. Det er Kåre Fog, der er medlem af bestyrelsen i  Storkene.dk, der stiller op med et spændende billedforedrag om padder.


Karikeret gængs opfattelse af forholdet mellem 

stork og frø. Men er storken virkelig frøens værste

fjende?


Kåre har skrevet flere bøger om padder og er nok den person i Danmark der ved mest om emnet. Og selv om det umiddelbart kan virke ejendommeligt, at man på en og samme tid kæmper for både storken og frøen, så er der en helt naturlig forklaring. Men den synes vi Kåre Fog selv skal berette om.

Generalforsamlingen er åben for alle, men det er naturligvis kun medlemmer der har stemmeret. Derfor – skulle du ikke have betalt dit årskontingent kan det nås endnu.

Storkene.dk byder på kaffe, te og kage til arrangementet.

Så vel mødt den 8. marts kl. 14.00 i Lynge på adressen:

Barresøgård 
Slangerupvej 29
3540 Lynge
 

Tilmelding sker på mail til næstformand Lars Juel Sørensen: barresoe@gmail.com

STORKENE.DK          Tlf:     Storkene_DK@yahoo.dk
powered by webex