Forside    Sitemap    Printvenlig udskrift             
   Om os
   Projekter
   Om storken
   Sponsor
   Privatlivspolitik hos Storkene.dk
   Kontakt
   Cookies
Storkene i Danmark

Nyheder

Sønderjysk storkefamilie er taget på vinterferie
Tom storkerede de næste 7 måneder
Læs mere

Storketur til Rumænien
I juni måned 2019 kan du rejse langt tilbage i tiden med Storkene.dk
Læs mere

Kig op – hobevis af storke er snart over os
Rekordmange storkeunger på vej på vingerne
Læs mere

Varm sommer giver rekord mange storkeunger
Storkeparrene har nydt godt af varmen
Læs mere

Storkepar har snydt alle
Sjællandsk storkepar har femlinger
Læs mere

Første storkepar på plads i Sønderjylland
Storkereden i Smedager er igen beboet af storkeparret
Læs mere

Vis flere nyheder


   
Velkommen til STORKENE.DK

Massakre på trækfugle under opsejling

Trækfugle massakreres uhæmmet i Libanon

Lagt på Storkene.dk den 12. januar 2014


Massakre på storke i Libanon

I februar begynder de overvintrende fugle i Afrika så småt at bryde op og indlede deres træk tilbage til Europa, hvortil fuglene begynder at ankomme i marts og april.

Også et stort antal storke overvintrer i Øst – og Sydafrika, hvor de endnu kan slappe af og blot tænke på at få rigeligt med føde, så de kan blive i god fysisk form til den anstrengende rejse til Europa. En rejse der kan være på op til 12.000 kilometer. Og for os i Nordeuropa, der ser frem til foråret og vore trækfugles ankomst, er det en tid med forventningens glæde.En vigtigt trækrute for millioner af overvintrende fugle, går via Mellemøsten.


Men før trækfuglene når så langt, skal de passere et område, der ikke just er venligst stemt. Det er Libanon, der har udviklet sig til et sandt paradis for krybskytter. For på trods af at lovgivningen forbyder jagt på trækfuglene, er landets nationalsport efterhånden ved at blive krybskytteri.

Og der er virkelig tale om rent barbari. Arter som lille skrigeørn, trane, engsnarre, aftenfalk, musvåge, fiskeørn, slørugle og altså også både hvid- og sort stork nedskydes fuldstændig uhæmmet når de flyver ind over Libanon.


Ingen kontrol fra myndighederne

Jagtens omfang er enormt og alle jagtmidler tages i anvendelse. Til de mindre trækfugle anvendes limpinde og net, mens de større fugle nedlægges med alle former for skydevåben, lige fra jagtgevær til rifler og automatvåben. Og jagten foregår både nat og dag, så man kan få ram på så mange fugle som muligt.
Jægere med dagens ulovlige udbytte praler på deres Facebooksider. (Fra Stop Hunting Crimes)


Og myndigheder gør absolut intet for at stoppe ulovlighederne på trods af, at det hele foregår i fuld åbenhed og for øjnene af alle. Krybskytterne er endog så stolte og selvsikre, at de lægger billeder af dem selv med deres trofæer ud på deres Facebook sider. Det siger noget om, hvor kaotisk den miljøretslige situation er i Libanon, der udgør et vigtigt område for trækfugle.

 

Beskæmmende jagt vækker harme

Så mens vi her i Europa bruger millioner af euro bevarelses- og beskyttelsesprogrammer, bliver sjældne og totalt fredede fugle altså nedlagt i tusindtal når de bevæger sig ind over landet i mellemøsten.

-  Det er virkelig beskæmmende at se på de uhyrligheder der foregår mod trækfuglene. Ikke mindst for os, der bruger mange ressourcer og timer på netop det modsatte, nemlig at hjælpe fuglene på deres ynglepladser - siger formand Jess Frederiksen fra foreningen Storkene.dk der er trist over nedkæmpningen;

-  For os er hvert eneste individ i et ungekuld vigtig og vi glæder os altid over når det lykkes en ungstork at blive flyvefærdig. Derfor er et meget trist, at mens vi bruger mange kræfter på bevarelse af storken på vores breddegrader, så bruger man ligeså store kræfter på nedkæmpning af den i Mellemøsten. Det gør det ikke bedre, at de såkaldte ”jægere” endda praler af deres bedrifter på Facebook. Det virker meget provokerende og man føler sig helt magtesløs og frustreret - siger Jess Frederiksen.

På Malta, der også har et dårligt renomme når det drejer sig om fuglebeskyttelse, er man trods alt kommet et skridt videre og det er idag meget sværere at være krybskytte her. Malta er trods alt medlem af EU og det skarpe fokus, der i mange år har været rettet mod landet, har heldigvis haft en positiv indvirkning. Men i Libanon er der stadig frit slag for den usympatiske og ulovlige jagt.

Omfanget af det barbariske fænomen i Libanon kan ses på Facebooksiden "Stop Hunting Crimes in Lebanon"


 STORKENE.DK          Tlf:     Storkene_DK@yahoo.dk
powered by webex