Forside    Sitemap    Printvenlig udskrift             
   Om os
   Projekter
   Om storken
   Sponsor
   Links
   Kontakt
   Cookies
Storkene i Danmark

Nyheder

Sensation i sønderjysk storkerede
3 storkeunger til verden på 12 timer
Læs mere

Første storkeunge i Jylland er kommet til verden
Fødemangel gør det svært at få alle unger på vingerne
Læs mere

Årets første danske storkeunger ser dagens lys
Storkeparret i Gundsølille har fået unger
Læs mere

Ungstork er flyttet hjemmefra – men hvortil?
Efterlysning: Den overlevende unge hunstork fra Gundsølille savnes
Læs mere

Første storkepar på plads i Sønderjylland
Storkereden i Smedager er igen beboet af storkeparret
Læs mere

Storken er landet på reden i Smedager
Hunstorken Annika er landet i hendes bolig
Læs mere

Storketur til Spanien
Creme de la Creme turen for storke-og naturelskere
Læs mere

Vis flere nyheder


   
Velkommen til STORKENE.DK

Sjældne jyske storkeunger på vej

Jysk storkepar ruger på æg

 
 
 
Lagt på Storkene.dk den 11. maj 2013
 


Glæde og lettelse i Smedager

For andet år i træk er det ikke kun Sjælland der kan bryste sig af en redefuld med storkeunger. Ligesom i 2012  er der nemlig storkeunger på vej i Sønderjylland.

Det er storkeparret i Smedager ved Tinglev, der endelig har lagt sig for at ruge på deres æg. Parret vil nu skiftevis ruge gennem de kommende godt 30 dage.

Det så ellers et stykke tid ud til, at hunstorken Annika ikke havde til sinde at blive i reden, da hun forsvandt i flere dage, hvilket skabte bekymring;
"Hunstorken ankom nogenlunde planmæssigt til Smedager fra hendes vinterkvarter, men kort tid efter ankomsten var hun borte i flere dage. Og vi troede egentlig hun var omkommet" siger formanden for Storkene.dk Jess Frederiksen, der sammen med borgerne i Smedager glæder sig;
"For os der knokler for storken og har det som mål at arten igen vinder fodfæste i Danmark er det en glædelig dag. Jyske storkeunger er virkelig stort for os".
 
Om en måneds tid er der igen storkeunger i reden. Her ses sidste års to unger.
(Foto: Hans Skov)
 
Benny Appel, der bor på ejendommen hvor storkeparret har slået sig ned, fortæller, at hunstorken Annika godt kan huske hvor hun er;
”Forleden da jeg kom hjem fra arbejde stod hunstorken på gårdspladsen og ventede på en godbid. Det lærte hun sidste år og det er ikke noget hun bare lige glemmer” siger Benny Appel.

Informationstavle på vej
Smedager får hver dag besøg af mange interessede der lægger vejen forbi landsbyen ene og alene med det formål at se storkeparret. Sidste år kom hele busser forbi og gårdspladsen hvor storkereden står, kunne til tider være fyldt med storkeinteresserede. Dette opleves som lidt belastende for familien der bor på gården.
Til de besøgende der lægger vejen forbi storkereden i Smedager, vil der nu snart blive opsat en informationstavle. Her vil man kunne læse om parret i Smedager specifikt og storkens historie og bestandsudvikling generelt. 
Samtidig opfordres besøgende til at ikke at gå helt op til reden, men holde sig på afstand. Vejen op til reden er privat og storkereden står på privat grund. Dette bedes besøgende naturligvis respektere. Tager man sin kikkert med, kan kan man rent faktisk bedst opleve hvad der foregår i reden oppe fra vejen. 
Informationstavlen om storkeparret i Smedager, der snart opsættes.
(Design: Åki Martinsson)
 
Flere storke

Hele Jylland melder om rigtig mange strejfende storke i dette forår. Flest har der været på Djursland, hvor man har haft storkegæster siden midten af april. Norddjurs Kommune har gjort en stor indsats med at opsætte storkereder i nærheden af nogle nye vådområder og det har givet pote. Forleden blev den første af rederne taget i brug af en stork.

Men flere ynglepar end de to vi har på nuværende tidspunkt skal vi nok ikke regne med i år. Tiden er ved at rinde ud for dannelsen af nye ynglepar, da et storkepar helst skal have etableret sig med æg inden den 20. maj. Vi må derfor nøjes med at nyde de mange strejfende storke vi har, samt de to ynglende par i Smedager ved Tinglev og i Gundsølille ved Roskilde.

 
 


STORKENE.DK          Tlf:     Storkene_DK@yahoo.dk
powered by webex