Forside    Sitemap    Printvenlig udskrift             
   Om os
   Projekter
   Om storken
   Sponsor
   Privatlivspolitik hos Storkene.dk
   Kontakt
   Cookies
Storkene i Danmark

Nyheder

Sønderjysk storkefamilie er taget på vinterferie
Tom storkerede de næste 7 måneder
Læs mere

Storketur til Rumænien
I juni måned 2019 kan du rejse langt tilbage i tiden med Storkene.dk
Læs mere

Kig op – hobevis af storke er snart over os
Rekordmange storkeunger på vej på vingerne
Læs mere

Varm sommer giver rekord mange storkeunger
Storkeparrene har nydt godt af varmen
Læs mere

Storkepar har snydt alle
Sjællandsk storkepar har femlinger
Læs mere

Første storkepar på plads i Sønderjylland
Storkereden i Smedager er igen beboet af storkeparret
Læs mere

Vis flere nyheder


   
Velkommen til STORKENE.DK

Tryggevælde byder storken velkommen

Storkene.dk og Stevns Kommune sørger for storkeboliger

 
 
 
Lagt på Storkene.dk den 30. april 2013

 

Storkeboliger klar til indflytning
Hele fem flotte storkereder i Tryggevælde Ådal på Stevns, står nu parat til at byde storken velkommen.

Store Bededagsferien blev brug effektivt hos Storkene.dk.  Storkerederne i Tryggevælde Ådal blev endelig renoveret, efter projektet var udsat flere gange på grund af dårligt vejr. 

Og dyrlæge Bjarne Rasmussen i Hellested var ekstra forventningsfuld. Han havde fornøjelsen af at opleve de to storke der sidste sommer gæstede ådalen hele sommeren og havde derfor længe set frem til at få opsat en storkerede på sin ejendom, der ligger med udsigt ud over ådalen med grønne fugtige afgræssede enge.

”Jeg håber virkelig at storken lægger vejen forbi ådalen igen i år” siger Bjarne Rasmussen, der forklarer at han egentlig allerede har en stork på gården;

”Jeg har købt en lokkestork i den lokale planteskole, som jeg vil sætte op på taget ved siden af reden eller på engen tæt på reden. Den håber jeg så kan virke tiltrækkende på eventuelle overflyvende storke”, siger Bjarne Rasmussen.
 
Den nye storkerede opsættes her i Hellested.
(Foto: Lars Juel Sørensen)
 
Mangler kun en rede
Men ikke kun reden hos dyrlægen blev opsat. Også de fire bedst placerede af de otte gamle storkereder i ådalen blev renoveret. Kun en storkerede måtte man opgive. Det var reden på den gamle mejeriskorsten, der desværre sidder alt for højt.

”Det kræver en lift af en helt anden kaliber end den lift vi havde til rådighed på dagen” siger storkeredeeksperten Lars Juel Sørensen fra Storkene.dk. Og han ærgrer sig lidt;

”Reden på det gamle mejeri har en ideel beliggenhed med udsigt over hele ådalen. Den rede ville vi meget gerne have renoveret når vi nu var i gang. Men vi håber at vi kan få hjælp fra det lokale brandværn eller elselskab”
 
To storke i Tryggevælde Ådal i 2012. Desværre yngler storken til højre nu i Slesvig Holsten.
(Foto: Jonna Nielsen)
 
Lifthjælp fra Stevns Kommune

Storkene.dk er dog tilfredse med, at der nu er fem storkereder klar til indflytning. Stevns Kommune havde stillet lift til rådighed for storketeamet og kommunens hjælp var en kærkommen økonomisk håndsrækning til storkeforeningen, der ikke just kan siges at have en bugnende kasse.

”Vi får mange henvendelser fra personer der gerne vil have storkerede op eller blot have hjælp til renovering af deres storkerede. Og vi forsøger naturligvis at efterkomme ønskerne, men må også sande, at vi ikke har midler til at hjælpe andre steder end hvor det er mest nødvendigt” siger Merete Carøe, der er kasserer i Storkene.dk

Til alle dem der holder af storken og gerne ser flere end de to par vi har i øjeblikket må opfordringen derfor være – meld jer ind i storkeforeningen og støt på den måde vores arbejde.

Udover Tryggevælde Ådal har Storkene.dk renoveret storkereden på Schackenborg Slot i Møgeltønder og i den kommende uge er det så reden på Gram Slot samt en gammel rede i Skovby ved Haderslev der står for tur.STORKENE.DK          Tlf:     Storkene_DK@yahoo.dk
powered by webex