Forside    Sitemap    Printvenlig udskrift             
   Om os
   Projekter
   Om storken
   Sponsor
   Privatlivspolitik hos Storkene.dk
   Kontakt
   Cookies
Storkene i Danmark

Nyheder

Sønderjysk storkefamilie er taget på vinterferie
Tom storkerede de næste 7 måneder
Læs mere

Storketur til Rumænien
I juni måned 2019 kan du rejse langt tilbage i tiden med Storkene.dk
Læs mere

Kig op – hobevis af storke er snart over os
Rekordmange storkeunger på vej på vingerne
Læs mere

Varm sommer giver rekord mange storkeunger
Storkeparrene har nydt godt af varmen
Læs mere

Storkepar har snydt alle
Sjællandsk storkepar har femlinger
Læs mere

Første storkepar på plads i Sønderjylland
Storkereden i Smedager er igen beboet af storkeparret
Læs mere

Vis flere nyheder


   
Velkommen til STORKENE.DK

Dansk stork bliver ynglestork i Slesvig Holsten

Opslugt af den stadigt voksende tyske storkebestand

 
 
 
 
Lagt på Storkene.dk den 14. april 2013
 
Christian blev til Christiane
For tre år siden blev storken 1A88 ringmærket i storkereden i Gundsølille ved Roskilde.  Ved samme lejlighed fik storkeungerne gode danske navne i en navnekonkurrence på DR P4. 1A88 fik navnet Christian og var en del af storketrioen Hans, Christian og Anders - inspirereret af Hans Christian Andersen.
Christian var tilbage i Danmark i 2012 hvor den, sammen med artsfæller, slog sine folder over hele Sjælland. Og håbet var naturligvis, at storken ville komme tilbage i 2013 og blive ynglestork her.
 
Storken 1A88 under besøg i Tryggevælde Ådal i 2012
(Foto: Knud Ole Andersen)
 
Men Christian kommer formentlig ikke tilbage til Danmark igen. Som så mange andre storke af dansk afstamning, er den blevet opslugt af den voksende tyske storkebestand. Den har nu dannet par med en anden stork i storkebyen Hitzhusen i Slesvig Holsten.
 
Tysk fremgang gavner Danmark
Men der er trods alt glæde at spore hos Storkene.dk
"Vi er naturligvis altid kede af når vi mister storke til udlandet, da vi ikke har mange at give af. På den anden side er det skønt når storkene overlever de første år og trods alt bliver ynglefugle. Og så glæder vi os over, at storken er i stadig fremgang i Tyskland, hvilket Danmark trods alt profiterer af" siger Jess Frederiksen fra Storkene.dk
Og Christian viste sig i øvrigt at være en Christiane. Om hun så bliver mor i 2013 vil tiden vise. Det er nemlig ikke altid en førstegangsynglende stork har held med ynglen.
Den 27. april besøger Storkene.dk storkereden i Hitzhusen hvor Christiane nu yngler. Og vi vil naturligvis følge livet hos den nye storkefamilie gennem ynglesæsonen.
 
Overraskende god start på storkesæsonen
Der er nu endelig kommet gang i ankomsten af trækkende storke. Det har trukket lidt ud, da vinteren ikke rigtig ville forlade os. Men de sidste par dage har der været observeret storke mange steder i hele Danmark. Ikke mindst Syd- og Sønderjylland samt Sjælland har haft mange storkebesøg og den kommende tid vil vise, om Danmark skal have endnu et nyt storkepar. Sidste år var der to par ynglende storke i Danmark.
 
Udsigt til rekordmange storkepar i Slesvig Holsten
Syd for grænsen har storkebyen Bergenhusen i Slesvig Holsten allerede her midt i april 14 par storke. Og da pardannelsen fortsætter indtil medio maJ, er der stadig 4 uger tilbage til at få dannet nye par. Sidste år var der 20 ynglepar i Bergenhusen. Det højeste antal siden 1982 og med 14 storkepar allerede midt i april, er sandsynligt at dette tal bliver slået i 2013.  Trenden med fremgang i storkebestanden ser dermed ud til at fortsætte.

I Smedager ved Tinglev venter storkehannen Karlsson stadig på magen. Der har været storke forbi reden i denne uge, men det har været rivaliserende hanner der er vist bort.

I Gundsølille Ved Roskilde ruges der på et nyt kuld storkeunger.
Se mere om storke i Slesvig Holsten her
 
Opdateret 14. 4 kl. 19.55:
Fire storke har idag rastet ved storkeparret i Gundsølille. En af storkene er ikke ringmærket. Den sad på tagryggen og man kunne tydeligt se, at der ikke var nogen ringe på benene.
Storkene er stadig i området og har rastet på markerne omkring gården.
Der er flere storkereder i området som alle står klar til indflytning.
 


STORKENE.DK          Tlf:     Storkene_DK@yahoo.dk
powered by webex