Forside    Sitemap    Printvenlig udskrift             
   Om os
   Projekter
   Om storken
   Sponsor
   Privatlivspolitik hos Storkene.dk
   Kontakt
   Cookies
Storkene i Danmark

Nyheder

Sønderjysk storkefamilie er taget på vinterferie
Tom storkerede de næste 7 måneder
Læs mere

Storketur til Rumænien
I juni måned 2019 kan du rejse langt tilbage i tiden med Storkene.dk
Læs mere

Kig op – hobevis af storke er snart over os
Rekordmange storkeunger på vej på vingerne
Læs mere

Varm sommer giver rekord mange storkeunger
Storkeparrene har nydt godt af varmen
Læs mere

Storkepar har snydt alle
Sjællandsk storkepar har femlinger
Læs mere

Første storkepar på plads i Sønderjylland
Storkereden i Smedager er igen beboet af storkeparret
Læs mere

Vis flere nyheder


   
Velkommen til STORKENE.DK

Hjælp - storken er kommet!

Kulden tvinger storkehjælpere i Aldi

 
 
 
 
 
 
Lagt på Storkene.dk den 24. marts 2013
 
 
 
Hvad byder man uventede gæster?
 

Under normale omstændigheder er det en skøn og livsbekræftende begivenhed når storken kommer tilbage til ynglepladserne.

De første storke der ankommer, er de storke der har overvintret på den iberiske halvø og Nordafrika. De er typisk tilbage i deres reder fra medio marts og vækker naturligvis glæde og forhåbning om forårets snarlige komme.

I år ser man dog med lidt andre øjne på det. De mange storke der er ankommet til rederne i eksempelvis Slesvig Holsten, har det ikke sjovt. De enge, der normalt agerer spisekammer for storkene, er helt og aldeles tomme for føde. Og hvor storkeparrene normalt allerede nu ville være i gang med parring, er det i år noget anderledes. Det kolde vejr med nattetemperaturer under minus 10 grader kombineret med ingen eller meget lidt føde, bevirker at storkene lige nu er meget inaktive.
 
Hundemad er storkemad

Storkene.dk har været i kontakt med storkeeksperten Jörg Heyna, der arbejder med storkene i Slesvig Holsten. Han er bekymret over den lange og ekstreme forårskulde. Heldigvis har "storkehjælpere" kompenseret for kulden ved at hjælpe storkene med mad fra et supermarked;

”I Slesvig Holsten har man været en tur i Aldi for at købe hundemad” siger formanden for Storkene.dk Jess Frederiksen, der ikke ser noget problem i at hjælpe storkene.

”Man kan ret beset sige, at da ”hylderne er tomme” på de enge der skulle fungere som spisekammer, så er det en god måde at hjælpe storkene på. Frøer på dåse er muligvis en standardvare i et fransk supermarked, men ikke i et tysk! Og hundemad indeholder en masse proteiner og fedt og er en ganske god, billig og ernæringsrig erstatning for de orme, biller og frøer som en stork normalt indtager.
Storken her er fra Veksø. (Foto: Frank Desting)
 
Ikke nemt at hjælpe storken

Også her i Danmark er de første storke ankommet. Disse flakker nu rundt for at lede efter mad. Og storkeforeningen får da også en del bekymrede henvendelser fra folk der har set en stork.

”Rent praktisk er det ikke nemt at hjælpe en strandet stork. Den vil normalt ikke forstå, at den føde der bliver lagt ud er en hjælp til den.  Men vi forsøger naturligvis at vejlede så godt vi kan – og ellers håbe på varmere vejr” siger Jess Frederiksen.

Langt de fleste storke ankommer fra medio april og til den tid må det antages at at foråret er kommet med varme og sol.

For mere information om storken i Slesvig Holsten:
 


STORKENE.DK          Tlf:     Storkene_DK@yahoo.dk
powered by webex