Forside    Sitemap    Printvenlig udskrift             
   Om os
   Projekter
   Om storken
   Sponsor
   Privatlivspolitik hos Storkene.dk
   Kontakt
   Cookies
Storkene i Danmark

Nyheder

Sønderjysk storkefamilie er taget på vinterferie
Tom storkerede de næste 7 måneder
Læs mere

Storketur til Rumænien
I juni måned 2019 kan du rejse langt tilbage i tiden med Storkene.dk
Læs mere

Kig op – hobevis af storke er snart over os
Rekordmange storkeunger på vej på vingerne
Læs mere

Varm sommer giver rekord mange storkeunger
Storkeparrene har nydt godt af varmen
Læs mere

Storkepar har snydt alle
Sjællandsk storkepar har femlinger
Læs mere

Første storkepar på plads i Sønderjylland
Storkereden i Smedager er igen beboet af storkeparret
Læs mere

Vis flere nyheder


   
Velkommen til STORKENE.DK

Sjællandsk-skånsk storketræf i Lynge

Hør om det skånske storkeprojekt i Lynge

 

Lagt på Storkene.dk den 21 . februar 2013
 
 
Storketræf i Lynge skyder foråret igang
 
 

Den 16. marts er der sjællandsk-skånsk storketræf på Barresøgård i Lynge.  Det sker når Emma Ådahl og Petter Albinson fra det skånske storkeprojekt gæster generalforsamlingen i Storkene.dk.

Det skånske storkeprojekt startede tilbage i 1989, efter storken ikke havde ynglet i området siden 1954. Projektet tog oprindelig sit udspring i Småland, men blev i 1999 flyttet til Skåne, hvor den første storkevoliere blev indviet på Karups Nygård.

Siden projektet tog sin begyndelse, har det været inde i en voldsom modvind. Ikke mindst har Dansk Ornitologisk Forening (DOF) været voldsom modstander af projektet.  En kritik der til tider har været berettiget.
Projektleder Emma Ådahl, Storkprojektet
 
Men der er sket meget siden den nuværende projektleder Emma Ådahl for nogle år siden overtog ledelsen. Nye avlsmetoder er indført og disse har helt klart været en medvirkende årsag til at projektet er gået fra at være” mindre vellykket” til den succes det er i dag.
Målet om en trækkende storkebestand er nu næsten opfyldt, idet langt de fleste ungstorke i dag trækker bort – og returnerer til området! Tidligere var det kun enkelte storke der trak bort og langt de fleste projektfugle havde ingen trækinstinkter og var afhængige af hjælp gennem vinteren.
 
Resultatet af arbejdet i Skåne kunne bl.a. ses i Oppe Sundby ved Frederikssund i august 2011, hvor op imod 80 storke besøgte byen!
 
I Holland var storken ligeledes uddød, men har nu fået et eftertrykkeligt comeback, efter man via projektarbejde har fået genindført en større ynglende storkebestand. Frugterne af dette arbejde kan du iøvrigt se nærmere på i maj måned sammen med Storkene.dk, når vi besøger "træskolandet" Holland.
Kom og hør mere om projektet i Skåne – og hvilken betydning det muligvis får for en sjællandsk storkebestand. For når det regner på præsten, så drypper det som bekendt på degnen!
Arrangementet starter klokken 14.00 på adressen:
Barresøgård, Slangerupvej 29, 3540 Allerød
Arrangementet er gratis og der serveres kaffe/te og kage til de fremmødte! Tilmelding er dog nødvendig og kan klares ved henvendelse til Lars Juel Sørensen på Barresøgård på mail: barresoe@gmail.com
Læs mere om storkeprojektet i Skåne her!
Se indslag på SVT her!
 


STORKENE.DK          Tlf:     Storkene_DK@yahoo.dk
powered by webex