Forside    Sitemap    Printvenlig udskrift             
   Om os
   Projekter
   Om storken
   Sponsor
   Privatlivspolitik hos Storkene.dk
   Kontakt
   Cookies
Storkene i Danmark

Nyheder

Sønderjysk storkefamilie er taget på vinterferie
Tom storkerede de næste 7 måneder
Læs mere

Storketur til Rumænien
I juni måned 2019 kan du rejse langt tilbage i tiden med Storkene.dk
Læs mere

Kig op – hobevis af storke er snart over os
Rekordmange storkeunger på vej på vingerne
Læs mere

Varm sommer giver rekord mange storkeunger
Storkeparrene har nydt godt af varmen
Læs mere

Storkepar har snydt alle
Sjællandsk storkepar har femlinger
Læs mere

Første storkepar på plads i Sønderjylland
Storkereden i Smedager er igen beboet af storkeparret
Læs mere

Vis flere nyheder


   
Velkommen til STORKENE.DK

Glædelig Jul fra Storkene.dk

Storke holder jul i Danmark

 

Lagt på Storkene.dk den 15 . december 2012
 
 

Glædelig Jul og Godt Nytår

 
År 2012 lakker mod enden og dagene er nu så korte som de overhovedet kan blive og det syntes som en evighed før foråret igen er over os. Og selv om det er vinteren knuger med kulde og sne, så er der dog stadig nogle storke der holder stand i kulden og som i sagens natur har brug for en hjælpende hånd for at klare sig igennem den kolde tid.
 

Ligesom i den forgangne vinter, har vi i denne vinter fået ekstra skånske julestorke på kost. I Smedager i Sønderjylland holder storken Karlsson reden varm indtil magen kommer tilbage i marts eller april. Her har Benny Appel og Birgit Johanssen stadig æren at passe den flotte fugl, hvis mage trak bort før det blev efterår, og nu slår sine folder under varmere himmelstrøg, sammen med parrets to unger.
 
 
 
 
Karlsson, da han kunne spankulere på mælkebøtteengen i maj måned. I
disse dage står han i sne til knæene.
(Foto: Hans Skov)

 
 
I Veksø er det Tue Møller og Gitte Christiansen der har fået tjansen med at passe storken Oskar, der siden 2010 har haft for vane at holde vinterferie på Sjælland, men yngler i Skåne. Det er nu andet år i træk, at Oskar har kastet sin kærlighed på Veksø om vinteren. Og selv om det er et krævende job at passe den store fugl, så er familien meget glade for at have storken som gæst på deres ejendom. Storkereden, der er rejst på en mast med udsigt over Værebro Ådal, er dog ikke kun hjem for storke om vinteren. I lange perioder igennem sommeren 2012, var endnu en enlig stork på reden. Så Veksø kan nu kalde sig storkeby året rundt.
 
Storken Oskar i Veksø må have fået kolde fødder, men bliver
alligevel. (Foto: Michael Hultmann)

 
I nabobyen Gundsølille hygger storkeparret Ida og Emil sig på deres skorsten, hvor familien Andersen i årevis har plejet og passet det trofaste storkepar. I år fik de igen tre unger på vingerne. Desværre omkom den ene af ungerne (1E01 - Waldemar) under trækket mod syd. Den blev rapporteret død i Durmersheim ved Karlsruhe den 16. september.

 
Til de mange der har støttet os og storkesagen økonomisk igennem året der gik, vil vi gerne sende en varm tak. Uden støtten fra jer ville det være svært at gennemføre vores arbejde. Og til de mange, der blot har fulgt med og interesseret sig for vores arbejde, skal der også lyde tak. I er nemlig også med til at udbrede kendskabet til storken og dens åbenlyse problemer med igen at vinde fodfæste i vort land, selv om det formentlig heldigvis nu går mod lysere tider for den hvide stork.
 
Vi sætter naturligvis pris på at få flere medlemmer og opfordrer alle der har interesse for storken til at melde sig ind i Storkene.dk. Dette kan man gøre ganske enkelt ved at klikke her

Tilbage er der blot at ønske alle en rigtig Glædelig Jul og et Godt Nytår.

Bestyrelsen i Storkene.dkSTORKENE.DK          Tlf:     Storkene_DK@yahoo.dk
powered by webex