Forside    Sitemap    Printvenlig udskrift             
   Om os
   Projekter
   Om storken
   Sponsor
   Links
   Kontakt
   Cookies
Storkene i Danmark

Nyheder

Jagtsæsonen på trækfugle står for døren
Lang vej til efterlevelse af jagtloven
Læs mere

Hjælper storkereder storken på vej?
Storkereder gør det langt fra alene!
Læs mere

Foråret skydes i gang den 10. marts
Generalforsamling i Storkene.dk på Barresøgård
Læs mere

Storken er kommet - alt for tidligt
Klimaforandringerne skaber ravage hos trækfugle
Læs mere

Ung stork er strandet på Bornholm
Solskinsøen har fået sjælden gæst på besøg
Læs mere

Stork er strandet på Vestsjælland
Stork på vej mod syd har fået kolde fødder
Læs mere

Smedager storkene har forladt Sønderjylland
Turen går mod Afrika
Læs mere

Storketur til Spanien
Creme de la Creme turen for storke-og naturelskere
Læs mere

Vis flere nyheder


   
Velkommen til STORKENE.DK

Storke besøger Sjælland

Skånske storke har lagt vejen forbi Sjælland


 
 
 
Lagt på Storkene.dk den 13. oktober 2012
 
 
Bedst som man går og tror at storkesæsonen er slut, så er den igang igen. En større flok på op til 24 individer trak torsdag over til Sjælland fra Skåne og splittede sig herefter op I to grupper.

Den største flok på 18 storke er nu tæt på Næstved ved Lov. Og 6 storke slår deres folder ved Veksø vest for Ballerup. Her til aften overnatter 3 storke i Dragør på et hustag på hovedgaden.

Langt de fleste af storkene er ungfugle, der ikke kom afsted med den største flok der drog sydpå i starten af august. Men der er også gamle storke i truppen, der meget vel tidligere kan overvintret I Danmark både i i 2010 og 2011.

Det er næppe en tilfældighed, at de 6 storke har valgt at slå sig ned i Veksø. Det er nemlig her storken Oskar overvintrede i forrige vinter på en nyopsat rede på Lærkebækvej.
 
 
3 af de 6 storke ses her ved Veksø. (Foto: Eva Andersen)


Vi håber dog her på Storkene.dk, at de fleste storke fortsætter hurtigt med kurs mod syd. De storke der trak sydpå i august, er nu alle enten på plads ved overvintringsstederne på den iberiske halvø, eller i det østlige Afrika. Det er dog næppe sandsynligt at samtlige storke der nu befinder sig på Sjælland, kommer videre end til Danmark eller Tyskland.

Sker det, at storkeflokken slår sig ned på en gård i de kommende dage opfordrer vi til at man ikke forsøger at lægge foder ud til storkene. Det vil kunne holde på storkene og fratage dem incitamentet til at trække videre sydpå. I lang tid endnu er der rigeligt med føde på mark og eng. Ikke mindst når der pløjes på markerne, vælter føden frem i form af orme, biller og mosegrise.

Skulle det ske, at nogle af storkene stadig er her når vi kommer ind i midten af november, vil vi naturligvis overveje at hjælpe storkene gennem vinteren med fodring. En af de storke vi hjalp med fodring sidste vinter var storken i Smedager i Sønderjylland. Den blev og fik sig en mage i april. På Agersø og ved Veksø, hvor storke ligeledes overvintrede, drog storkene hjem til Skåne da det blev forår i marts.

Her på Storkene.dk hører vi gerne mere fra folk der ser storkene, ligesom vi står til rådighed med vejledning i hvordan man forholder sig, hvis en stork slår sig mere permanent ned på ens ejendom.


Opdateret den 14. oktober:

En af storkene har indtaget storkereden i Veksø. Der er sikkert tale om storken Oscar, der har ynglet i Skåne i den forgange sommer, men som har overvintret i Danmark de sidste to vintre. Sidste vinter holdt den til i Veksø, hvor den overnattede i byens storkerede!

Se indslag på TV2 Øst:

http://www.tv2east.dk/video/2012-10-13/storke-i-lov


 STORKENE.DK          Tlf:     Storkene_DK@yahoo.dk
powered by webex