Forside    Sitemap    Printvenlig udskrift             
   Om os
   Projekter
   Om storken
   Sponsor
   Privatlivspolitik hos Storkene.dk
   Kontakt
   Cookies
Storkene i Danmark

Nyheder

Sønderjysk storkefamilie er taget på vinterferie
Tom storkerede de næste 7 måneder
Læs mere

Storketur til Rumænien
I juni måned 2019 kan du rejse langt tilbage i tiden med Storkene.dk
Læs mere

Kig op – hobevis af storke er snart over os
Rekordmange storkeunger på vej på vingerne
Læs mere

Varm sommer giver rekord mange storkeunger
Storkeparrene har nydt godt af varmen
Læs mere

Storkepar har snydt alle
Sjællandsk storkepar har femlinger
Læs mere

Første storkepar på plads i Sønderjylland
Storkereden i Smedager er igen beboet af storkeparret
Læs mere

Vis flere nyheder


   
Velkommen til STORKENE.DK

Storken breder sig i Tyskland

Storkereder kan hjælpe storken på vej i Danmark

 
 
 
 
 
Lagt på Storkene.dk den 1. oktober 2012
 
Fremgang for storken i 2012
Storkeåret 2012 er definitivt slut. Både her i Danmark og i vores nabolande. Og selvom det er for tidligt at lave en endelig opgørelse for udviklingen for storken i 2012 i Tyskland, er der dog noget der tyder på, at storken er i fremgang. I delstaterne Bayern, Nordrhein Westfalen og Niedersachen meldes om meget stor fremgang i bestanden.  I Niedersachsen meldes om en stigning på hele 15 % i forhold til året før.
I delstaten Nordrhein Westfalen er stigningen også betragtelig og der yngler nu hele 101 par her. I 1990 var storken i Nordrhein Westfalen på randen af udryddelse med kun ganske få ynglepar.
 
Storkeeksperten Alfons Rolf Bense
 

Den tyske storkeekspert  Alfons Rolf Bense fra Petershagen i kredsen Minden-Lübbecke i Nordrhein Westfalen kan fortælle, at der nu yngler hele 42 storkepar i kredsen. I 1990 var der blot 3 ynglepar her.

Alfons Rolf Bense mener, at det nu er er spørgsmål om kort tid, før trykket fra den tyske storkebestand er så stort, at der for alvor går hul på bylden og storken genindvandrer til Danmark.

Her på Storkene.dk er vi enige. Om få år befinder Danmark sig i smørhullet mellem den stigende tyske og skånske storkebestand. Dermed er er ingen tvivl om, at der for alvor sker en indvandring af storke i større stil.
I år kunne vi i Danmark da også endelig tælle til mere end et enkelt storkepar. Det blev nemlig til en fordobling af ynglebestanden fra et par i 2011 til to par storke i 2012 med ialt 5 udfløjne unger. Derudover var der optræk til et nyt storkepar i Ribe. Parret forsvandt dog igen og flakkede rundt i det jyske igennem et måned.
 

Storkereder må der til

De mange storke skulle jo gerne have et sted at bo. Selv om storke sagtens kan bygge reder selv, kan man dog selv give bestanden en hjælpende hånd ved at sætte reder op. Så slipper storkene for besværet med at bygge selv og kan gå i gang med at yngle direkte efter ankomsten.

Så bor du tæt på et vådområde, afgræssede enge og overdrev, hvor der er mulighed for at storken kan finde føde, kunne det være en god mulighed at få en storkerede opsat. Og hos Storkene.dk kan vi nu tilbyde storkeredestativer til en uhørt lav pris.

Det er et samarbejde med Agroskolen i Hammerum, der producerer stativerne for Storkene.dk, der nu giver de fleste mulighed for at købe en storkerede til en absolut overkommelig pris.

Storkerederne fås i to udførsler – til tagmontage og til montering på en mast.
 

Priser:

Storkerede til mast – galvaniseret:

Kr. 1650,00 + fragt

Storkerede til mast – ikke galvaniseret:

Kr. 950,00 + fragt

Storkerede til tagmontage – galvaniseret:

Kr. 1650,00 + fragt

Storkerede til tagmontage – ikke galvaniseret:

Kr. 950,00 + fragt.
 
Redestativ - ikke galvaniseret
Redestativ - galvaniseret
 
Tip om storkereder
Der er dog flere ting at tage højde, hvis man går og overvejer at få en storkerede op. Hvis ikke det bliver gjort på den rigtige måde, eller på det rigtige sted, kan det være fuldstændig nyttesløst.
 

  • Fourageringsmuligheder

En stork, og ikke mindst et storkepar, skal have tilgang til rigelig føde, som findes på sjappede og plejede enge. Er kornmarker det eneste storken har udsigt til, nytter en storkerede intet, idet der her kun findes føde i begrænset mængde, samtidig med at føden er utilgængelig for storken i det høje korn. Padder udgør et af de vigtigste fødeemner for storken på vore breddegrader. Muldvarpe, mosegrise, mus, fisk, snegle og mindre vandinsekter står dog også højt på menukortet.

  • Placering

Placeringen af storkereden er også ganske vigtig. Det nytter ikke at placere en rede skjult bag træer eller bygninger. Storkereden skal placeres, således at storken kan flyve frit og uhindret til og fra reden. Storke foretrækker reder der ligger højt, med god udsigt over landskabet.

 
Placering kan foregå på en telefonmast (højde 8-9 mtr.) eller på et stynet træ, tagryg, nedlagt skorsten (ikke mere end 13 mtr.)

Kirker har gennem tiderne være foretrukket af storken i Danmark. Det forhold, at kirker oftest ligger højt placeret på en bakke, har nok været medvirkende til, at de har slået sig ned der. Kirker udgør derfor stadig en god mulighed for en placering af en storkerede.

 
Desværre tror mange, at man ved at sætte en storkeattrap i reden kan lokke andre storke til. Desværre forholder stik modsat. Skulle en stork komme forbi og se reden, vil den tro at den allerede er besat og begive sig videre.
 

Meget mere nyttig information om storkereder og gode placeringer findes her
 
Skulle du være interesseret i et redestativ, sender du en mail til Storkene.dk på Storkene_dk@yahoo.dk
 

 

 STORKENE.DK          Tlf:     Storkene_DK@yahoo.dk
powered by webex