Forside    Sitemap    Printvenlig udskrift             
   Om os
   Projekter
   Om storken
   Sponsor
   Privatlivspolitik hos Storkene.dk
   Kontakt
   Cookies
Storkene i Danmark

Nyheder

Sønderjysk storkefamilie er taget på vinterferie
Tom storkerede de næste 7 måneder
Læs mere

Storketur til Rumænien
I juni måned 2019 kan du rejse langt tilbage i tiden med Storkene.dk
Læs mere

Kig op – hobevis af storke er snart over os
Rekordmange storkeunger på vej på vingerne
Læs mere

Varm sommer giver rekord mange storkeunger
Storkeparrene har nydt godt af varmen
Læs mere

Storkepar har snydt alle
Sjællandsk storkepar har femlinger
Læs mere

Første storkepar på plads i Sønderjylland
Storkereden i Smedager er igen beboet af storkeparret
Læs mere

Vis flere nyheder


   
Velkommen til STORKENE.DK

To storkeunger i Smedager fik ringe på

Første storkeunger i Jylland siden 2004


Lagt på Storkene.dk den 8. juli 2012

Endelig oprandt dagen hvor storkeungerne i Smedager skulle have ringe på. En dag, som vi her på Storkene.dk har set meget frem til.  For endelig var det lykkes, at få jyske storkeunger klar til ringmærkning.

Det var også dagen, hvor vi skulle finde ud af, om der virkelig var to unger, eller om der gemte sig en ekstra deroppe. Men det var ikke kun  Benny Appel og Birgit Johanssen, der har fornøjelsen at huse det ene af Danmarks blot to storkepar, der var interesseret begivenheden. Også de fleste af beboerne i Smedager var samlet på ejendommen på Smedagervej, hvor derblev serveret kaffe og kage – og ikke mindst øl og sodavand for at slukke tørsten i varmen.

Men ikke kun de lokale beboere var til stede. Der var gæster helt fra Sjælland og Slesvig Holsten, som alle havde rejst den lange vej for at opleve storkeparret helt tæt på.

Klokken 14.00 gik Hans Skov fra Dansk Ornitologisk Forening ombord på liften sammen med en fotograf fra TV Syd.  Og vel oppe ved reden, kunne det konstateres, at reden faktisk indeholdt to meget flotte og stærke storkeunger. Helt som ventet spillede ungerne døde under seancen. Dette gør de som et instinktivt forsvar – ganske enkelt for at gøre sig uinteressante for den indtrængende fremmede. 
 
 
Storkeunger venter på at få ringe på.
(Foto: Hans Skov)
 

Storkeungerne fik herefter fine skinnende metalringe og Hans Skov løftede til sidst en af de flotte unger op af reden, så alle kunne  se den nede på jorden. Vel nede på jorden var storkeungerne ikke sene til at rejse sig og kigge lidt forundrede ud over redekanten. De var sikkert tilfredse med at være alene igen.

Smedager er en storkeby!
Højt over Smedager kredsede tre storke på himlen. Først formodedes det, at der var tale om de to forældrestorke. Men da den en af de gamle storke stod på en eng tæt på reden, blev vi klar over, at der måtte være tale om fremmede storke. I alle tilfælde mindst to af dem. De kredsede dog videre væk mod vest. Efter en time dukkede de dog op igen og denne gang gik storkene ned i lav højde over gården og tæt på storkereden. Et fantastisk skue for de mange tilskuere, der blot kunne konstatere, at Smedager er en storkeby!
 
 
Fire storke ved Øster Højst den 7. juli. Sikkert samme storke, der lagde vejen forbi
Smedager om eftermiddagen.
(Foto: Anni Pedersen og Klaus Lorenzen)

Storkeungerne skal også have navne, så ikke de blot er et nummer. På TV Syd kan du være med til bestemme hvad ungerne skal hedde. Læg blot hovedet i blød og lad fantasien få frit spil.  Og send så dit forslag ind til TV Syd på email: storke@tvsyd.dk

Det var også dagen hvor to ”storkefamilier” blev samlet. Helt fra Roskilde dukkede Jens og Susanne Andersen op.  Jens og Susanne er det glade værtspar for storkeparret Ida og Emil, som naturligvis var nysgerrige for at se hvordan storkeparret i Smedager bor. 

Den første storkeunge i Gundsølille er fløjet af reden
Jens og Susanne kunne i øvrigt berette, at den første af de tre storkeunger i deres rede i Gundsølille, netop havde taget den første rigtige flyvetur.  I løbet af de kommende dage vil man i luften over Gundsølille kunne opleve hele 5-6 storke.  En af de ungerne fra 2010 er nemlig stadig i området og kan forventes at slå sig sammen med dens søskende og forældre, når de dagligt fouragerer på engene i bl.a. Værebro Ådal.


Se mere om storkene i Smedager her:

http://www.tvsyd.dk/artikel/158697:Storkeunger-fik-cpr-nummer

http://www.jv.dk/artikel/1378902:Aabenraa--Smedager-holdt-daabsfest--Nu-er-storkeungerne-ringmaerket
STORKENE.DK          Tlf:     Storkene_DK@yahoo.dk
powered by webex