Forside    Sitemap    Printvenlig udskrift             
   Om os
   Projekter
   Om storken
   Sponsor
   Privatlivspolitik hos Storkene.dk
   Kontakt
   Cookies
Storkene i Danmark

Nyheder

Sønderjysk storkefamilie er taget på vinterferie
Tom storkerede de næste 7 måneder
Læs mere

Storketur til Rumænien
I juni måned 2019 kan du rejse langt tilbage i tiden med Storkene.dk
Læs mere

Kig op – hobevis af storke er snart over os
Rekordmange storkeunger på vej på vingerne
Læs mere

Varm sommer giver rekord mange storkeunger
Storkeparrene har nydt godt af varmen
Læs mere

Storkepar har snydt alle
Sjællandsk storkepar har femlinger
Læs mere

Første storkepar på plads i Sønderjylland
Storkereden i Smedager er igen beboet af storkeparret
Læs mere

Vis flere nyheder


   
Velkommen til STORKENE.DK

Vejret og storkeungerne

Hvorfor er vejret så vigtigt for storkeunger?

 

Lagt på Storkene.dk den 10. juni 2012

 

Byger der kommer og går….

Det lader til, at den danske sommer anno 2012 bliver som  beskrevet af Thøger Larsen i ”Danmark nu blunder den lyse nat”, hvor han så rigtigt skriver, at ”byger der kommer og går, det er den danske sommer”.

Og hvor turister og andre solhungrende danskere måske nok går og brokker sig lidt, så er det lige vejr for haveejere, bønder og – storkeunger. Ingen af disse bryder sig nemlig om hverken lange tørre perioder, eller flere dages heftig regn og kulde.
 
 
 
Død storkeunger i Skærbæk juli 2011.
(Foto: Linny Lindegaard)
 
 

Derfor er vejrudsigten den kommende uge meget gunstig for de små storkeunger der netop er klækket i Smedager. Vejret bliver nemlig som en gang blandede bolsjer med både sol, lidt regnbyger og ikke for koldt. Og hvorfor er det så lige, at storke ynder varieret sommervejr?

 

Smedagers storkeunger vil trives

I Smedager ved Tinglev, er der lige nu små ugegamle storkeunger, som er dybt afhængige af  regnorme og insekter. Det er nemlig passende fødestørrelse for de små kræ, der endnu ikke kan konsumere hverken frøer, mosegrise, mus eller fisk.  Og kommer vi ind i en lang tørkeperiode, bliver jorden hård og regnorme holder sig derfor langt fra den stenhårde overflade, hvilket betyder, at fødeudbudet bliver langt mindre end normalt. Derfor vil de trives i det klassiske sommervejr.
 
 
 
Sunde nyklækkede storkeunger.

Når storkeungerne bliver ca. tre uger gamle er det i lige så høj grad regn og kulde der er den store fare.  Der er storkeungerne netop så store, at de ikke kan afskærmes af forældrefuglene og samtidig er deres fjerdragt ikke stærk nok til at modstå regnen, der afkøler deres kroppe og på den måde før dem til at dø af kulde. Nogle har fejlagtig troet at storkeunger drukner i lange regnperioder, men det er altså reelt set kulden der gør det af med dem.
 
Se indslag fra reden her:
 
 


Winnie, Waldemar og Wictor har det godt i Gundsølille

I Gundsølille ved Roskilde, hvor der er tre storkeunger i reden, er er den kritiske periode nu overstået. Storkeungerne har netop fået deres navne ved en navnekonkurrence her på Storkene.dk.

Og valget faldt på Winnie, Waldemar og Wictor. Det var den navnekombination der var størst tilslutning til. Den heldige vinder er Caia Hansen, der har fået direkte besked. Vi ønsker hende tillykke.
 
Storkeungerne har ringnumrene:
 
1E01:  Waldemar
1E02:  Wictor
1E03:  Winnie
 

 
 
Ef af de tre storkeunger i Gundsølille ses her under ringmærkningen
(Foto: Alf Blume)
 
 
Og de tre storkeunger har nu iøvrigt en fjerdragt der er stærk nok til at de kan modstå selv kraftig regn. Så meget skal nu gå galt hvis ikke Winnie, Waldemar og Wictor flyver af reden omkring den 1. juli.  
STORKENE.DK          Tlf:     Storkene_DK@yahoo.dk
powered by webex