Forside    Sitemap    Printvenlig udskrift             
   Om os
   Projekter
   Om storken
   Sponsor
   Links
   Kontakt
   Cookies
Storkene i Danmark

Nyheder

Ung stork er strandet på Bornholm
Solskinsøen har fået sjælden gæst på besøg
Læs mere

Stork er strandet på Vestsjælland
Stork på vej mod syd har fået kolde fødder
Læs mere

Smedager storkene har forladt Sønderjylland
Turen går mod Afrika
Læs mere

Efterårstegn: Storken er fløjet - og kommet
Flere tegn på efterår i naturen
Læs mere

Storkeunge æder 40 cm gummiliste
Overlever på mirakuløs vis fordøjningen af fremmedlegemenet
Læs mere

Storketur til Spanien
Creme de la Creme turen for storke-og naturelskere
Læs mere

Skidt år for storken i Nordeuropa
5 æg blev til en storkeunge i Sønderjylland
Læs mere

Jyske storkeunger ser dagens lys
Med unger i reden, starter en meget spændende tid
Læs mere

Vis flere nyheder


   
Velkommen til STORKENE.DK

Storkepar i Ribe

Efter 4 dage i reden er parret forduftet

 

Lagt på Storkene.dk den 15. maj 2012
 
Storkepar har fundet vej til Ribe                      
For storkefans kan dette blive stort! Et storkepar har endelig fundet vej til en af Danmarks gamle højborge for storke – nemlig Ribe.
Storkeparret har slået sig hos Tonni og Inge Christensen, der tilfældigvis er medlemmer af Storkene.dk og meget interesseret i storke. De har selv to velholdte storkereder på deres gård, som flere gange har formået at tiltrække storke. De deltager jævnligt på de storketure Storkene.dk arrangerer i Kristi Himmelfartsferien. Men i år kunne de såmænd blive hjemme og se storke i deres egen baghave.
 
Storkeparret i Ribe fotograferet tirsdag aften.
(Foto: Inge Christensen)
 

Storkeparret var på reden flere gange i løbet af tirsdag eftermiddag, men står nu og skutter sig på engen i den tætte regn.

Her på Storkene.dk er vi i kontakt med ægteparret der har ejendommen med storkeparret og vil løbene informere om storkene nu vælger at slå sig ned her, eller på en af de tre andre storkereder i Ribe By.
Sidst Ribe havde et storkepar var i 2004, hvor der kom en unge på vingerne. I år er er indtil videre ynglende storke i landsbyen Smedager i Sønderjylland og i Gundsølille på Sjælland. Men skal der komme et ynglepar ud af storkene i Ribe, skal det gå stærkt. Tommelfingerreglen er, at et par skal have etableret sig før den 20. maj for at have succes.
Fra familien der har ejendommen med storkeparret, skal vi venligst henstille til, at man holder sig på afstand af reden og ikke går ind på deres grund. Storkeparret skal have fred de første mange dage, så de kan vænne sig til området. På den anden side af ejendommen er der en cykelsti, hvor man i god ro og mag kan observere parret på afstand.
Opdateret
16. maj kl. 10.03:
Storkene er på reden og finpudser den. Der er ingen tegn på parring endnu, men det må vurderes at der er tale om en stork af hvert sit køn.
20.05:
Storkeparret bliver i Damhus indtil videre. Den ene stork ligger på reden. Men der er stadig ikke set en parring. Skulle nogen se en parring, må man meget gerne sende en SMS til tlf. 21 67 23 06. Storkeparret har travlt, hvis de skal nå at forsøge sig med yngel i år.
Se flere fotos af parret her:
http://www.naturgalleribe.dk/kalendersider/maj2012.html
20. maj:
Storkeparret forsvandt den 19. maj og er ikke set siden. Derfor må det antages, at der ikke kommer et storkepar til Ribe i 2012.

 


STORKENE.DK          Tlf:     Storkene_DK@yahoo.dk
powered by webex