Forside    Sitemap    Printvenlig udskrift             
   Om os
   Projekter
   Om storken
   Sponsor
   Links
   Kontakt
   Cookies
Storkene i Danmark

Nyheder

Jagtsæsonen på trækfugle står for døren
Lang vej til efterlevelse af jagtloven
Læs mere

Hjælper storkereder storken på vej?
Storkereder gør det langt fra alene!
Læs mere

Foråret skydes i gang den 10. marts
Generalforsamling i Storkene.dk på Barresøgård
Læs mere

Storken er kommet - alt for tidligt
Klimaforandringerne skaber ravage hos trækfugle
Læs mere

Ung stork er strandet på Bornholm
Solskinsøen har fået sjælden gæst på besøg
Læs mere

Stork er strandet på Vestsjælland
Stork på vej mod syd har fået kolde fødder
Læs mere

Smedager storkene har forladt Sønderjylland
Turen går mod Afrika
Læs mere

Storketur til Spanien
Creme de la Creme turen for storke-og naturelskere
Læs mere

Vis flere nyheder


   
Velkommen til STORKENE.DK

Første kuld storkeunger ser dagens lys

Glæde på Sjælland og spænding i Jylland

 

Lagt på Storkene.dk den 23. april 2012
 
 
Æggeskaller afslører storkeungerne
 
En hel uge tidligere end normalt, er der kommet storkeunger i Gundsølille. Det var forventet, at æggene ville klække omkring den 1. maj, men i dag bemærkede gartneriejer Jens Andersen, at der lå æggeskaller under reden. Og det betyder med garanti, at den første storkeunge har set dagens lys. Desværre var gårdens frække hund hurtig til at æde skallerne, så beviset for at storkeungerne er kommet til verden, er væk.

 

I løbet af de kommende par dage vil de næste æg klække og herefter starter den travleste periode på året for storkeforældrene. De første dage af ungernes levetid er det dog ikke meget føde de kræver, men så snart den første uge er gået, så bliver der travlhed for forældrene.
 
 
Storkeunger i reden i Gundsølille i 2011.
(Foto: Karl Ravn)

 

Selvom vejret p.t ikke er specielt varmt, vil det ikke give problemer for ungerne. Derimod vil tørke i den første tid være problematisk, da de små fødeemner, som især udgøres af orme, da ikke er nemme at få fat i. Så en blanding af regnbyger og sol er faktisk at foretrække - hvis man da er stork.

 

Vejret kan dog også være en dræber og i de senere år er det ofte sket at storkeunger er omkommet som følge af langvarige regnskyl.
 
Spænding i Sønderjylland - måske et storkepar på vej

 

Indtil videre er dette det eneste storkepar i Danmark. Sidste år var der dog to par, idet et storkepar i Skærbæk i Sønderjylland slog sig ned og ynglede. Desværre døde ungerne før de blev flyvefærdige.

Men i den forgangne uge er flere storke ankommet til Danmark og i Sønderjylland er der muligvis ynglende storke undervejs. I alle tilfælde er to-tre storke set ved Ribe, Bramming og Esbjerg.  Og både lørdag og søndag er en stork observeret siddende ovenpå en skaderede i Vejrup ved Bramming i Sydvestjylland.  Skaden var ikke særlig glad for storkebesøget, for storken mente at skadereden var et ”tag-selv” bord af kviste. Dette kunne tyde på, at storken er ved at byggede rede på en lokalitet i nærheden.

 

Som en tommelfingerregel skal et storkepar have indledt ynglen senest den 20. maj, hvis de skal have succes. Det vil sige, at der stadig er god tid endnu for dannelsen af flere storkepar.STORKENE.DK          Tlf:     Storkene_DK@yahoo.dk
powered by webex