Forside    Sitemap    Printvenlig udskrift             
   Om os
   Projekter
   Om storken
   Sponsor
   Links
   Kontakt
   Cookies
Storkene i Danmark

Nyheder

Ungstork er flyttet hjemmefra – men hvortil?
Efterlysning: Den overlevende unge hunstork fra Gundsølille savnes
Læs mere

Første storkepar på plads i Sønderjylland
Storkereden i Smedager er igen beboet af storkeparret
Læs mere

Storken er landet på reden i Smedager
Hunstorken Annika er landet i hendes bolig
Læs mere

Forårsvarmen har bragt storkeæg
Fire storkeæg passes og plejes i Gundsølille
Læs mere

Flere storke er nu kommet – men ikke med foråret

Læs mere

Storketur til Spanien
Creme de la Creme turen for storke-og naturelskere
Læs mere

Vis flere nyheder


   
Velkommen til STORKENE.DK

Stork på reden i Veksø

Storken ankom fredag eftermiddag.

 

Lagt på Storkene.dk den 21. april 2012
 
 
 

Håber at storken bliver

For et par dage siden kunne Storkene.dk melde om, at  flere storke allerede var kommet til Danmark og at der med de milde sydøstlige vinde, ville komme endnu flere storke. Og profetierne må siges, at holde stik.

Fredag eftermiddag landede en stork på den nyopsatte storkerede i Veksø, ganske tæt på stationen. Storken var først forbi storkereden i Gundsølille, hvor det gamle storkepar, dog ikke havde i sinde at lade den slå sig ned. Storken blev på det bestemteste gelejdet væk fra området, som storkeparret, der bor på gartneriet, betragter som deres eget territorium.
Efter en tur til Smørumovre, fandt storken fredag eftermiddag frem til Veksø, hvor den nyopsatte storkerede ventede på storken. Den var da heller ikke længe om at finde ud af, at storkereden var ledig og slog sig ned. Og Tue Møller, der bor på ejendommen med storkereden, blev naturligvis begejstret over at reden fik en beboer.
 

Vis storken hensyn

Her på Storkene.dk er vi meget glade for, at storken netop har valgt at slå sig ned på denne rede, der ligger ud til den naturskønne og smukke Værebro Ådal, der udgør et ekseptionelt godt fødekammer for blandt andre arter som storken. Netop her kan et storkepar finde al den føde de har brug for, hvis de skal opfostre et kuld storkeunger.

Kåre Fog, der bl.a. er bestyrelsesmedlem i Storkene.dk var lørdag på naturvandring i området sammen med 50 andre naturinteresserede. De så både storken i ådalen og raste på storkereden. Men de oplevede også, at hundeluftere har meget svært ved at forstå, at det er vigtigt at storken ikke bliver jaget op af deres hunde, hvis man da ellers ønsker at storken skal blive. Derfor henstiller vi til, at man holder afstand til storkereden og i øvrigt holder hunden i snor. Derudover gør vi opmærksom på, at storkereden og de nærmeste omgivelser er privat ejendom, men at storkereden sagtens kan observeres på god afstand fra de nærliggende stisystemer.
 
Storkereden i Veksø i februar måned, hvor en skånsk stork havde sin vinterbolig her
(Foto: Lars Møller Jensen)
 
I løbet af de kommende dage forsøger vi at finde ud af storkens oprindelse. Indtil videre ved vi ikke om den er ringmærket. Mest sandsynligt er det nok, at der er tale om en ungfugl af storkeparret i Gundsølille, er kommet tilbage til Danmark efter vintertrækket mod syd. Storkeparret har indtil videre opfostret ikke mindre end 22 storkeunger, der alle er trukket bort på vintertræk.
  

Storke flere steder i Danmark

Ikke kun Veksø har fået besøg af storken. Også Samsø, Fyn, Nordjylland og Sønderjylland og Sydsjælland, har fået den besøg af storken. På Samsø og Fyn erd er tale om en skånsk ungfugl fra 2011, der er kommet tilbage efter at have overvintret i Spanien.
 
Tre storke ved Tønder i Sønderjylland.
(Foto: Lene Esthave)
 
Storkene.dk har i det forgangne halve år opsat tre storkereder. En i Smedeager i Sønderjylland, en i Veksø ved Ballerup og en på Djursland hos Søren Ryge. Og to ud af de tre storkereder er nu beboede – indtil videre af enlige storke. Dermed har det været sliddet værd og det er skønt at vide, at ens anstrengelser bliver belønnet. Og Søren Ryge er nu ekstra opmærksom på sin storkerede - hvem ved om også den blive beboet!
 
 
 


STORKENE.DK          Tlf:     Storkene_DK@yahoo.dk
powered by webex