Forside    Sitemap    Printvenlig udskrift             
   Om os
   Projekter
   Om storken
   Sponsor
   Privatlivspolitik hos Storkene.dk
   Kontakt
   Cookies
Storkene i Danmark

Nyheder

Sønderjysk storkefamilie er taget på vinterferie
Tom storkerede de næste 7 måneder
Læs mere

Storketur til Rumænien
I juni måned 2019 kan du rejse langt tilbage i tiden med Storkene.dk
Læs mere

Kig op – hobevis af storke er snart over os
Rekordmange storkeunger på vej på vingerne
Læs mere

Varm sommer giver rekord mange storkeunger
Storkeparrene har nydt godt af varmen
Læs mere

Storkepar har snydt alle
Sjællandsk storkepar har femlinger
Læs mere

Første storkepar på plads i Sønderjylland
Storkereden i Smedager er igen beboet af storkeparret
Læs mere

Vis flere nyheder


   
Velkommen til STORKENE.DK

Påskeæg i Gundsølille

Så er der lagt æg i storkereden ved Roskilde
Lagt på Storkene.dk den 3. april 2012


Selv om det de sidste par dage har været halvkoldt, så fornægter det sig ikke at foråret er over os. For i Gundsølille ved Roskilde, har Danmarks eneste storkepar p.t., netop indledt rugningen.

På toppen af den 13 meter høje gartneriskorsten, har storkemor Ida i løbet af den forgangne uge lagt æg og nu er rugningen indledt. Dermed har storkeparret lagt grund til endnu et kuld danske storkeunger, der formentlig ser dagens lys i starten af maj måned.
 
 
 
Storkereden bygges løbende ud og vokser hvert år.
(Foto: Hans Skov)
 
 
Og trods det kolde påskevejr, er det ikke noget problem for storkeparret at holde æggene varme. Storkeparret, der skiftevis ruger, trykker sig godt ned over de sjældne æg og skal nok gøre deres for at æggene senere bliver til dunede unger.
 
 
 
Et storkepar lægger normalt 3-5 æg, der udruges på ca. 30 dage.

Ifølge gartneriejer Jens Andersen i Gundsølille, er det sikkert og vist at æggene er befrugtede. Igennem de sidste par uger, har han oplevet, at det gamle storkepar har parret sig flere gange dagligt og storkefar Emil har i alle tilfælde gjort sit til, at alle 3-5 æg er befrugtede.

 

Venter stadig på en mage

I Sønderjylland bevarer man håbet om et storkepar igen i år. I Smedager ved Bolderslev venter han-storken stadig på reden på en mage. En mage som formentlig skal hentes i Slesvig Holsten. Skulle storken ikke finde sig en mage i løbet af april måned, er det nok forventeligt, at storken drager hjem til Skåne, hvor Berith Cavallin fra det skånske storkeprojekt, stadig håber på at han-storken vender tilbage.

De to andre overvintrende skånske storke, der har været på Agersø og ved Veksø indtil begyndelsen af marts, har begge fået mager i Skåne. Senest er det storken fra Agersø, der den 1. april fik sig en mage i Stænkeløse midt i Skåne. En han-stork, der ikke er ringmærket, ankom til gården hvor Berith Cavallin bor og det tog ikke længe inden amors pile havde ramt de to storke. De har parret flere gange og det varer ikke længe inden der også lægges æg her.
 
 
Smedagers han-stork frister endnu tilværelsen som enlig.
(Foto: Henrik Brandt)
 
 
I Slesvig Holsten fortsætter storke med at ankomme dagligt. Også de storke, der har overvintret i Afrika, er nu begyndt at ankomme hertil og i løbet af de næste par uger starter det helt store rykind.
 
Eksterne links:
 
 
 
 STORKENE.DK          Tlf:     Storkene_DK@yahoo.dk
powered by webex