Forside    Sitemap    Printvenlig udskrift             
   Om os
   Projekter
   Om storken
   Sponsor
   Privatlivspolitik hos Storkene.dk
   Kontakt
   Cookies
Storkene i Danmark

Nyheder

Sønderjysk storkefamilie er taget på vinterferie
Tom storkerede de næste 7 måneder
Læs mere

Storketur til Rumænien
I juni måned 2019 kan du rejse langt tilbage i tiden med Storkene.dk
Læs mere

Kig op – hobevis af storke er snart over os
Rekordmange storkeunger på vej på vingerne
Læs mere

Varm sommer giver rekord mange storkeunger
Storkeparrene har nydt godt af varmen
Læs mere

Storkepar har snydt alle
Sjællandsk storkepar har femlinger
Læs mere

Første storkepar på plads i Sønderjylland
Storkereden i Smedager er igen beboet af storkeparret
Læs mere

Vis flere nyheder


   
Velkommen til STORKENE.DK

Storkerede til Søren Ryge

Djursland satser på storken

 
 
 
 
Lagt på Storkene.dk den 27. marts 2012
 

I juni 2011 fik Søren Ryge Petersen fint besøg af storken. Ikke blot af en eller to, men hele fem af slagsen. Storkene, der lagde vejen forbi Søren Ryges ejendom, var nogle af de mange storke, der blev observeret i længere tid på Djursland i løbet af forår og sommer 2011.

At storken er en fugl der betyder meget, ikke bare for Søren Ryge, men for langt de fleste der oplever den på nær hånd, kunne man se i den efterfølgende udsendelse, hvor oplevelsen beskrives som en af de bedste fugleoplevelser længe.

Storkene.dk tog efterfølgende kontakt til Søren Ryge, med et tilbud om at hjælpe med at få opsat en storkerede. Et tilbud der straks blev kvitteret for.

 

Kronen på værket

Den 23. marts 2012 var så dagen for byggeprojektet. Storkeeksperten Hans Skov, der var blevet tildelt opgaven med at opsætte storkereden på den berømte stråtækkede fuglepæl, ankom til Djursland med fyldet til storkereden, samt en god portions bøgekviste. Der var fra DMI lovet høj sol og 15 grader, men som så mange gange før, måtte man sande, at det ikke altid går som meteorologerne spår.
Men uanset det disede vejr, skulle reden jo op. Hans Skov har før stået i regn og slud og bakset med en storkede, så for ham var det nærmest perfekt vejr. Og sammen med Niels Munksgaard, der har stået for fabrikationen af storkereden, gik der kun et par timer, før storkereden stod som kronen på værket på toppen af fuglepælen. Fuglepælen huser nu ynglende spurve og skulle storken slå sig ned på reden, er det på tide for spurvene at holde et vågent øje med storken, der gerne snupper en uopmærksom spurv.
 
En glad Hans Skov og Søren Ryge er klar til aktion. Så skal storkereden op!
(Foto: Jette Westenholz Jørgensen)
 
Og selvom de første storke har passeret den dansk-tyske grænse, så varer det nok nogle uger endnu, inden de større flokke af storke viser sig. Djursland har dog de sidste par år vist sig at tiltrække en del storke. Og storkeeksperten Hans Skov bedyrer, at området omkring Søren Ryges ejendom, med et par hundrede hektar fersk eng, faktisk er glimrende terræn for storke. Så skulle storken vælge at slå sig ned her, så vil den ikke komme til at mangle føde. Projektet med opsætningen af storkereden blev filmet og sendes i løbet af maj måned på DR1. På Storkene.dk annoncerer vi tidspunktet for udsendelsen, når det er fastlagt.
 
Storkereden kroner værket på spurvepælen - men der mangler endnu noget.
(Foto: Jette Westenholz Jørgensen)
 
Hans Skov, og ikke storken - har taget ophold i reden. Nu skal den flettes med bøgeris.
(Foto: Jette Westenholz Jørgensen)
 
Den færdige rede - ikke nogen ringe udsigt storken får ud over enge og marker.
(Foto: Hans Skov)
 

Ikke blot Søren Ryge har ladet sig inspirere til en storkerede. Også Norddjurs Kommune, blev forrige sommer tændt af de mange besøgende storke og opsætter nu hele fire storkereder på strategisk udvalgte steder. Derudover har Storkene.dk allerede leveret storkereder til Ree Dyrepark ved Ebeltoft, der nu er sat op. Ree Dyrepark oplevede i 2009 og 2010 et sandt boom af storke, der fouragerede på engene ved den nærliggende Stubbe Sø.

 

Stork søger mage

Længere sydpå i Smedager, holder han-storken ”Karlsson” stadig til. Den er nu meget aktiv i dagtimerne og er konstant på udgik efter en mage. Den knebrer ivrigt når en større fugl flyver over den rede, hvor den nu har taget fast bo. Og reden er blevet gjort fint parat til at modtage en mage, som gerne skulle indfinde sig inden for de næste seks uger.

Smedager storken er på lange udflugter og er set ved Tinglev og fødesøgende andre steder i området.

På Sjælland har en af de mange unger fra storkeparret Ida og Emil indfundet sig. Den er de sidste fem dage observeret fødesøgende i vådområdet Hvedstrup Enghave. Grunden til at vi med sikkerhed kan sige, at det er en af ungerne fra Gundsølille er ringmærkningen. Fuglen har nemlig en dansk aluminiumsring på det ene ben. I den nærmeste fremtid vil vi forsøge at få aflæst ringen. Det vides endnu ikke hvor storken overnatter. Den er ikke set på nogen af de storkereder der findes i området.STORKENE.DK          Tlf:     Storkene_DK@yahoo.dk
powered by webex