Forside    Sitemap    Printvenlig udskrift             
   Om os
   Projekter
   Om storken
   Sponsor
   Links
   Kontakt
   Cookies
Storkene i Danmark

Nyheder

Jagtsæsonen på trækfugle står for døren
Lang vej til efterlevelse af jagtloven
Læs mere

Hjælper storkereder storken på vej?
Storkereder gør det langt fra alene!
Læs mere

Foråret skydes i gang den 10. marts
Generalforsamling i Storkene.dk på Barresøgård
Læs mere

Storken er kommet - alt for tidligt
Klimaforandringerne skaber ravage hos trækfugle
Læs mere

Ung stork er strandet på Bornholm
Solskinsøen har fået sjælden gæst på besøg
Læs mere

Stork er strandet på Vestsjælland
Stork på vej mod syd har fået kolde fødder
Læs mere

Smedager storkene har forladt Sønderjylland
Turen går mod Afrika
Læs mere

Storketur til Spanien
Creme de la Creme turen for storke-og naturelskere
Læs mere

Vis flere nyheder


   
Velkommen til STORKENE.DK

Storken er landet i Danmark

Forårsbebuder besøger storkereden i Stenløse


 
Lagt på Storkene den 10. marts 2012

Storken er kommet til landet

Vi har ventet og ventet og spejdet højt på himmelen efter den første hvide stork. Og sammen med sydvestenvinden er den nu endelig kommet. Og det blev Stenløse på Sjælland, der fik æren af årets første stork, hvor man igen kan prale af en stork på reden.

Storkereden på gården i udkanten af Stenløse, har nemlig igen fået en beboer. Storken ankom fredag aften og efter et par ture rundt om gården og reden, slog den sig ned på reden, der sidste år blev opsat af Mikael Kjeldsen på hans gård.

Storken var lørdag eftermiddag endnu på reden, om end den har taget sig nogle udflugter i ådalen for at søge efter føde.
 
For to uger siden tog storken Oskar, der har overvintret i Veksø, afsted fra sin vinterbolig. Storkene.dk fik herefter melding  fra Berith Cavallin fra det skånske storkeprojekt om, at han var tilbage på sin rede i Østre Tvet, hvor han har fundet sin mage. Først var det antaget, at det kunne være denne stork der var tale om. Men han er stadig på sin rede i Skåne.


Overvintrer i Sydeuropa

Mest sandsynligt er det, at det er tale om en skånsk stork med ringnummer 599. Storken opholdt sig sidste år hele vinteren på gården i Stenløse og det er formentlig derfor den lægger vejen forbi her. Storken er ikke set siden september, hvor den forlod Sjælland. Den har overvintret sydpå, muligvis på den iberiske halvø, hvor tusinder af Vesteuropæiske storke overvintrer, eller i det sydlige Frankrig i Rhonedalen. 

Uanset hvor, så er dette ret beset den første trækkende stork der har sat sine ben i Danmark i 2012. Storken tager sig nu en velfortjent pause i Stenløse, før den formentlig tager det sidste hop over sundet til Karups Nygård i Skåne, der har været hjemsted for den tidligere.
 
 
 
Storken ses her nedenfor reden lørdag formiddag
 
 
 
Og her på storkereden, som Mikael Kjeldsen opsatte i 2010.


Vi opdaterer hjemmesiden løbende, så følg med omkring hvad der sker i Stenløse her på siden. 

Uanset hvad skal storken have fred.  Vil man opleve den, kan det udmærket foregå på behørig afstand på stisystemerne i nærheden af gården. 


Flere storke i de kommende uger

I de næste dage vil flere storke formentlig indfinde sig i Danmark. Vejrudsigten står på mildt vejr, med vind fra sydvest, hvilket passer storkene godt. Og håbet er naturligvis, at storkene finder hinanden og danner par. Ikke mindst på Agersø og i Smedager venter man med stor længsel på en mage til de to storke der er på rederne her. I Sønderjylland er der tale om en han-stork og på Agersø er et en hun-stork.

I Slesvig Holsten kommer der hver dag nye storke på rederne og de første mange par er allerede dannet. Se mere om de storkene i Slesvig Holsten her

Som en tommelfingerregel kan det nævnes, at et storkepar have etableret sig med æg før den 20. maj, hvid parret skal have succes med ynglen.


Opdateret den 10. marts 19.20: Storken brød op i løbet af eftermiddagen og er set trække østover. Den er sikkert tilbage på reden i Skåne imorgen


STORKENE.DK          Tlf:     Storkene_DK@yahoo.dk
powered by webex