Forside    Sitemap    Printvenlig udskrift             
   Om os
   Projekter
   Om storken
   Sponsor
   Links
   Kontakt
   Cookies
Storkene i Danmark

Nyheder

Ung stork er strandet på Bornholm
Solskinsøen har fået sjælden gæst på besøg
Læs mere

Stork er strandet på Vestsjælland
Stork på vej mod syd har fået kolde fødder
Læs mere

Smedager storkene har forladt Sønderjylland
Turen går mod Afrika
Læs mere

Efterårstegn: Storken er fløjet - og kommet
Flere tegn på efterår i naturen
Læs mere

Storkeunge æder 40 cm gummiliste
Overlever på mirakuløs vis fordøjningen af fremmedlegemenet
Læs mere

Storketur til Spanien
Creme de la Creme turen for storke-og naturelskere
Læs mere

Skidt år for storken i Nordeuropa
5 æg blev til en storkeunge i Sønderjylland
Læs mere

Jyske storkeunger ser dagens lys
Med unger i reden, starter en meget spændende tid
Læs mere

Vis flere nyheder


   
Velkommen til STORKENE.DK

Vinterstorkene holder skansen

Men kun med hjælp klarer de overvintrende storke sig 
Lagt på Storkene.dk den 26. januar 2012


Kulde øger behovet for føde

Fire steder i Danmark er der lige nu storke. Storkene har i længere tid nydt godt af den milde vinter, som har medvirket til, at de har kunnet klare sig selv. Men i de sidste par dage, har vinteren for alvor indtaget Danmark med temperaturer ned til 10 graders frost. Og kulden har for alvor sat de overvintrende storke under pres. Et pres, der dog lettes af den fodring, som private sammen med Storkene.dk står for.


Storken har spist op

Storken i Smedager i Sønderjylland, har længe nydt godt af gæstfriheden hos den familie der har givet den husly. Ikke blot har de sørget for at storken dagligt har fået sin ration af storkefoder, men de har også givet storken en ”et-værelses” med udsigt på toppen af en 9 meter høj mast. En rede som den hver dag bruger til at raste på. Men fryseren som Storkene.dk leverede i starten af december, er nu ved at være tom. Og en ny portion mad er snart undervejs. For netop nu er der virkelig brug for energi, hvis storken her skal stå imod kulden.
 
 
Storken i Smedager nyder udsigten over Sønderjylland. (Foto: Birgit Johannsen)
 

Storken varslede familieforøgelse 

Længere østpå, på Agersø i Storebælt, klarer hunstorken Juliane, der slog sig ned på øen tilbage i november, sig også fint. Den er på kost og logi hos Sven og Britt Christiansen, der har en gård på den nordlige del af den smukke og idylliske Agersø. Da storken kom til gården var det kærlighed ved første blik og i dag kan Sven, der klarer den daglige fodring af storken, ikke gå mange skridt fra gården, før storken flyver hen imod ham for lige at tjekke om han nu også har glemt den.
 
Sven og Britt Christiansen håber naturligvis at Juliane bliver på øen og at den får en mage og dermed kan være med til at få fødselstallet på øen i vejret. I første omgang har storken varslet en familieforøgelse hos familien Jørgensen. Da Juliane kom til gården kunne Sven og Britts datter nemlig meddele, at hun ventede sig. Så Juliane holder i den grad liv i myten om storken som leverandør af de små børn.
 
Juliane på sin rede på Agersø (Foto: Britt Christiansen)


Storken Oskar bliver fodret

På Sjælland har en stork i længere tid slået sin folder i Veksø vest for København. Storken, der er en gammel kending, har indtil nu klaret sig på egen hånd. Men i dag torsdag har en lokal beboer, der dagligt har storken gående på engene uden for døren, forbarmet sig over den kolde og sikkert sultne stork. Storken fik en portion mad, som den glad guffede i sig. Og hvis den bliver, vil den naturligvis få mere. Storken, der sidste år fik det borgerlige navn Oskar, overvintrede sidste år i Stærkende ved Greve, hvor den boede på en opsat rede hele vinteren, hvor den ligeledes blev fodret.
 
 
 
Storken i Veksø her fanget af Frank Desting. Se flere fotos taget af Frank


Hjælp os at hjælpe storkene

Og så vi skal jo ikke glemme vores helt ”eget” storkepar Ida og Emil. De holder som bekendt til på gartneriet ikke langt fra Veksø i Gundsølille, hvor familien Andersen har den store og krævende opgave, ikke blot at holde liv i gartneriets mange blomster, men også at holde liv i håbet om nye danske storkeunger i 2012.

Fælles for alle storkene er, at de er projektstorke fra Skåne. I modsætning til hovedparten af deres skånske artsfæller, er de blevet på vores breddegrader og klarer sig igennem vinteren med hjælp fra mennesker. For uden hjælp ville storkene enten gå en kummerlig tid i møde eller ultimativt omkomme på grund af sult og kulde.
 
Hvis også du ønsker at være med til at hjælpe storkene igennem den kolde tid, der forhåbentlig kun varer en god måned mere, kan vi kun opfordre til, at man  melder sig ind i Storkene.dk for på den måde at støtte storkene og deres ve og vel. Sidste år havde Danmark fire overvintrende storke, der i år er blevet til hele fem af slagsen. Så der er virkelig brug for al den hjælp og støtte vi kan få. Det skal dog siges, at på Agersø er det familien Jørgensen der selv står for at skaffe foder til storken og her er det fisk der er på menukortet. De fire andre storke er alle sponseret af Storkene.dk
 
Læs mere om hvordan du bliver medlem af Storkene.dk her


Relaterede links:

 
 
 
 
 
 
STORKENE.DK          Tlf:     Storkene_DK@yahoo.dk
powered by webex