Forside    Sitemap    Printvenlig udskrift             
   Om os
   Projekter
   Om storken
   Sponsor
   Privatlivspolitik hos Storkene.dk
   Kontakt
   Cookies
Storkene i Danmark

Nyheder

Sønderjysk storkefamilie er taget på vinterferie
Tom storkerede de næste 7 måneder
Læs mere

Storketur til Rumænien
I juni måned 2019 kan du rejse langt tilbage i tiden med Storkene.dk
Læs mere

Kig op – hobevis af storke er snart over os
Rekordmange storkeunger på vej på vingerne
Læs mere

Varm sommer giver rekord mange storkeunger
Storkeparrene har nydt godt af varmen
Læs mere

Storkepar har snydt alle
Sjællandsk storkepar har femlinger
Læs mere

Første storkepar på plads i Sønderjylland
Storkereden i Smedager er igen beboet af storkeparret
Læs mere

Vis flere nyheder


   
Velkommen til STORKENE.DK

Hvad laver storken i Veksø?

Svaret er ligetil - storken har fundet sit refugium

 

 
Lagt på Storkene.dk den 10. januar 2012
 
 
Hvad laver storken i Veksø?
Forleden kunne man i BT se overskriften ”Hvad pokker laver storken i Danmark?”  Artiklen handlede primært om storken – eller storkene – der nu har været i Veksø igennem et stykke tid. Og kunne man spørge man storken om hvad den laver i netop Veksø, ville den sikkert svare, at den spiser sig mæt og nyder den skønne oase, som Værebro Ådal udgør for storken, selv på denne årstid.
 
Storken uden ringmærkning fotograferet før jul. (Foto: Ivan Olsen)
 

Hvis ådalen kan brødføde en stork i en mild vinter, kræver det ikke meget fantasi at forestille sig, hvilket veritabelt spisekammer området er for storke og andre engfugle når foråret snart kommer. Til den tid vil ådalen vrimle med føde i form af padder, mosegrise, vandsalamandere og andre lækkerier.

Biologen Kåre Fog, der kender dette område som sin egen bukselomme, betegner ådalen som det bedste storkebiotop i det østlige Danmark og det er derfor næppe en tilfældighed, at storkene har en forkærlighed for dette område og gang på gang vender tilbage hertil. Det er også her at storkeparret fra Gundsølille ofte finder deres føde i og dermed er med til at holde liv i håbet for storken i Danmark.
 

Ny storkerede til Veksø

Derfor får området nu atter en storkerede, så storken får mulighed for at få sig en bolig. I første omgang gælder det om at få den til at overnatte i reden. Det er nemlig konstateret af forbipasserende, at storken overnatter på engen ved Veksø Station, hvor den er et nemt bytte for en ræv. Storkene.dk har besluttet, at foreningen støtter opsætningen af en storkerede på en pæl på en lokalitet der ligger klods op af dens spisekammer. En lokalitet er udpeget på en privat grund og opsætningen kommer til at foregå indenfor ganske kort tid.

I forrige uge er der observeret to storke på samme tid i ådalen, hvilket kunne indikere, at storken der var i området før jul – en stork uden ringmærkning – er kommet tilbage og gør den skånske projektstork selskab.
Se flere billeder af storkene i ådalen taget af Ivan Olsen i 2007 her:
 


STORKENE.DK          Tlf:     Storkene_DK@yahoo.dk
powered by webex