Forside    Sitemap    Printvenlig udskrift             
   Om os
   Projekter
   Om storken
   Sponsor
   Links
   Kontakt
   Cookies
Storkene i Danmark

Nyheder

Ung stork er strandet på Bornholm
Solskinsøen har fået sjælden gæst på besøg
Læs mere

Stork er strandet på Vestsjælland
Stork på vej mod syd har fået kolde fødder
Læs mere

Smedager storkene har forladt Sønderjylland
Turen går mod Afrika
Læs mere

Efterårstegn: Storken er fløjet - og kommet
Flere tegn på efterår i naturen
Læs mere

Storkeunge æder 40 cm gummiliste
Overlever på mirakuløs vis fordøjningen af fremmedlegemenet
Læs mere

Storketur til Spanien
Creme de la Creme turen for storke-og naturelskere
Læs mere

Skidt år for storken i Nordeuropa
5 æg blev til en storkeunge i Sønderjylland
Læs mere

Jyske storkeunger ser dagens lys
Med unger i reden, starter en meget spændende tid
Læs mere

Vis flere nyheder


   
Velkommen til STORKENE.DK

Flere vinterstorke i Danmark

To nye storkereder - begge med beboere

 
 
 
Lagt på Storkene.dk den 4. januar  2012
 
 

Syv hvide storke holder vinterferie i Danmark

På Agersø, hvor man som bekendt har fået besøg af en meget usædvanlig, men også populær gæst, er der stor glæde for tiden. Hunstorken, som ankom i december, har fået opsat en storkerede på gården hos Sven og Britt Christiansen. Det er her den fodres og derfor også naturligt, at det er her familien har ønsket at få etableret en bolig til deres flotte gæst.

Reden, der er etableret på taget af deres gård, blev i hast opsat efter nytår og der gik ikke længe inden storken takkede ja til at flytte ind i den nye indflytningsklare bolig med en fantastisk udsigt ud over Agersø.Det var Sven og Britt Christiansen der selv byggede reden til storken, som familien har valgt at kalde Juliane.
 
Storken på Agersø troner på reden over gården, hvor den har få opsat sin rede.
 (Foto: Britt Christiasen)
 

Om Juliane så får sig en Julian når foråret om få måneder er over os vil tiden vise. Skulle det være tilfældet, er der tale om intet mindre end en sensation. Mest sandsynligt er det dog, at storken drager videre til Skåne når vinteren er ved at være overstået.

Også i Sønderjylland har hanstorken, der overvintrer i Smedager udenfor Bolderslev, har fået sig en rede. Også denne stork var ikke sen til at tage boligen i besigtigelse og har nu opholdt sig på reden siden før nytår. Reden er opsat på en pæl i forbindelse med gården hvor den bor. 


Storke klarer sig på egen hånd
Derudover er der to storke mere i Jylland. De er set udenfor Århus og senest i Gadbjerg ved Vejle. Om der er tale om et muligt ynglepar, eller blot to omstrejfende rejsekammerater er ikke til at sige. Men interessant er det, at storken åbenbart kan overvintre i den milde danske vinter, helt uden at få hjælp fra os mennesker. Disse to storke klarer sig nemlig helt på egen hånd.
Storkereden i Smedager - her uden stork. Men storken er altså flyttet ind. (Privatfoto)
 

I Veksø vest for København holder en skånsk ringmærket stork til i Værebro Ådal. Den ses stort set hver dag i mosen, hvor den fouragerer. Før jul var en anden stork på samme lokalitet og denne var vel og mærke ikke en skånsk projektstork, men en vild stork uden ring. 

Kåre Fog, der er biolog og specialist i padder og blandt andet sidder i bestyrelsen i Storkene.dk oplyser, at padder faktisk bliver aktive når temperaturen kommer op på 7-8 grader og at der derfor kan være en del føde for storken i Værebro Ådal, der efter Kåre Fogs skøn udgør det bedste storkebiotop i det østlige Danmark. Det er dog overvejende sandsynligt, at storken indtager orme, snegle og muldvarpe i denne milde vinter.

Ikke kun storke, men også et stort antal traner har valgt at holde deres vinterferie i Jylland. Traner trækker normalt sydpå til Spanien,Portugal og Marokko for at overvintre, men i år har mange altså valgt at blive på vores breddegrader igennem vinteren. Også tranerne finder deres føde selv.

Udover de nævnte nye storke, overvintrer Danmarks eneste ynglende par storke på gartneriet udenfor Gundsølille ved Roskilde, hvor de har boet siden 2007.

Også i Tyskland er der i år flere overvintrende storke - se indslag fra NDR. om vinterstorke i Niedersachsen herSTORKENE.DK          Tlf:     Storkene_DK@yahoo.dk
powered by webex