Forside    Sitemap    Printvenlig udskrift             
   Om os
   Projekter
   Om storken
   Sponsor
   Links
   Kontakt
   Cookies
Storkene i Danmark

Nyheder

Boom af storke over Danmark
Varmen har trukket mange storke ind over hele Danmark
Læs mere

Storkeunger på vej i Jylland og mulig sensation på Sjælland
Glæde i både Sønderjylland og på Midtsjælland!
Læs mere

Giv agt - STORKE på vejen!
Danmarks eneste ”storke advarselsskilte” opstilles i Aabenraa Kommune
Læs mere

Sønderjylland har igen ynglende storke
Storkeparret i Smedager er gendannet
Læs mere

Udsigt til flere storkepar i 2017
Ikke mindst Sønderjylland kan se frem til fordobling af storkepar
Læs mere

Fire beboede storkereder i Danmark
To nye beboede reder i Viborg er en sensation
Læs mere

Storketur - Bei der Elbe
Mød forsommeren og storken i det østlige Tyskland
Læs mere

Vis flere nyheder


   
Velkommen til STORKENE.DK

Hunstork på ø-ferie i Storebælt

Storken på Agersø søger en sponsor


 
Lagt på Storkene.dk den 28. december 2011

Storken, der i de sidste par uger har slået sine folder på Agersø i Storebælt, er nu endelig blevet identificeret. Takket være hjælp fra Sjællandske Nyheder, har Storkene.dk nu fået henvendelser fra lokale Agersøfolk der har været så tæt på storken, at de har været i stand til at aflæse farveringene – eller rettere kombinationen af farveringene.

Storken har farveringskombinationen orange/gul/lyseblå, hvilket viser, at fuglen er af hunkøn. Den er udruget i Skåne i 2006 og har i 2011 gjort et mislykket yngleforsøg i Stænkeløse i det østlige Skåne. I efteråret var den i Jonstorp i det nordøstlige Skåne. Ifølge Berith Cavallin fra det skånske storkeprojekt, havde hendes mage havde en vingeskade og omkom i Skåne i efteråret.
 
 
Storken ses her rude i sin storkerede i Stänkelöse
i sommeren 2011. (Foto: Berith Cavallin)

Den har i den sidste uges tid opholdt sig i nærheden af en gård på den nordlige del af Agersø, hvor Sven og Britt Christiansen tager sig godt af storken. For at hjælpe den flotte og majestætiske vinterturist, har de i nogle dage lagt mad ud til den. Men hvad byder man sådan en uventet gæst? En kop varm kaffe er det jo næppe!

 ”Vi syntes den skulle have noget ekstra at spise her op til jul og fandt på at give den indvoldene fra de ænder vi lige havde slagtet. Og det var lige noget der faldt i storkens smag. Den guffede i sig og kunne til sidst ikke spise mere” siger Britt Christiansen, der gerne vil gøre noget ekstra for storken.
 
 
Storken går her ved gården på Agersø, hvor familien
Christiansen har fodret den. (Foto: Katja Christiansen)

I denne vinter, der indtil videre har vist sig at være usædvanlig mild, er der faktisk en del føde at finde i naturen. Der er stadig snegle og orme, og det var da også det der trak storken til Agersø.

”Da storken kom til os, var vi i færd med at pløje, hvilket blotlagde orme i massevis. Det gik storken så og mæskede sig i” siger Britt Christiansen.

Men vejret kan hurtigt slå om og dermed besværliggøre fødesøgningen. Og derfor vil familien gerne fortsætte vinterfodringen. Desværre er det bare sådan, at de snart løber tør for føde til den forslugne stork. Derfor er spørgsmålet nu, om der findes en lokal fisker eller fiskehandler, der har mulighed for at dele ud af det fiskeaffald der jo altid vil være, når man renser og fileterer en fisk. I stedet for at smide resterne ud, kunne fiskeaffaldet blive til rigtig god storkeføde og dermed være med til at gøre storken mæt og sørge for den kommer godt igennem vinteren på Agersø.

Skulle man være interesseret i at hjælpe, er man velkommen til at henvende sig til Storkene.dk som videreformidler kontakten til familien Christiansen på Agersø.STORKENE.DK          Tlf:     Storkene_DK@yahoo.dk
powered by webex