Forside    Sitemap    Printvenlig udskrift             
   Om os
   Projekter
   Om storken
   Sponsor
   Privatlivspolitik hos Storkene.dk
   Kontakt
   Cookies
Storkene i Danmark

Nyheder

Sønderjysk storkefamilie er taget på vinterferie
Tom storkerede de næste 7 måneder
Læs mere

Storketur til Rumænien
I juni måned 2019 kan du rejse langt tilbage i tiden med Storkene.dk
Læs mere

Kig op – hobevis af storke er snart over os
Rekordmange storkeunger på vej på vingerne
Læs mere

Varm sommer giver rekord mange storkeunger
Storkeparrene har nydt godt af varmen
Læs mere

Storkepar har snydt alle
Sjællandsk storkepar har femlinger
Læs mere

Første storkepar på plads i Sønderjylland
Storkereden i Smedager er igen beboet af storkeparret
Læs mere

Vis flere nyheder


   
Velkommen til STORKENE.DK

Hunstork på ø-ferie i Storebælt

Storken på Agersø søger en sponsor


 
Lagt på Storkene.dk den 28. december 2011

Storken, der i de sidste par uger har slået sine folder på Agersø i Storebælt, er nu endelig blevet identificeret. Takket være hjælp fra Sjællandske Nyheder, har Storkene.dk nu fået henvendelser fra lokale Agersøfolk der har været så tæt på storken, at de har været i stand til at aflæse farveringene – eller rettere kombinationen af farveringene.

Storken har farveringskombinationen orange/gul/lyseblå, hvilket viser, at fuglen er af hunkøn. Den er udruget i Skåne i 2006 og har i 2011 gjort et mislykket yngleforsøg i Stænkeløse i det østlige Skåne. I efteråret var den i Jonstorp i det nordøstlige Skåne. Ifølge Berith Cavallin fra det skånske storkeprojekt, havde hendes mage havde en vingeskade og omkom i Skåne i efteråret.
 
 
Storken ses her rude i sin storkerede i Stänkelöse
i sommeren 2011. (Foto: Berith Cavallin)

Den har i den sidste uges tid opholdt sig i nærheden af en gård på den nordlige del af Agersø, hvor Sven og Britt Christiansen tager sig godt af storken. For at hjælpe den flotte og majestætiske vinterturist, har de i nogle dage lagt mad ud til den. Men hvad byder man sådan en uventet gæst? En kop varm kaffe er det jo næppe!

 ”Vi syntes den skulle have noget ekstra at spise her op til jul og fandt på at give den indvoldene fra de ænder vi lige havde slagtet. Og det var lige noget der faldt i storkens smag. Den guffede i sig og kunne til sidst ikke spise mere” siger Britt Christiansen, der gerne vil gøre noget ekstra for storken.
 
 
Storken går her ved gården på Agersø, hvor familien
Christiansen har fodret den. (Foto: Katja Christiansen)

I denne vinter, der indtil videre har vist sig at være usædvanlig mild, er der faktisk en del føde at finde i naturen. Der er stadig snegle og orme, og det var da også det der trak storken til Agersø.

”Da storken kom til os, var vi i færd med at pløje, hvilket blotlagde orme i massevis. Det gik storken så og mæskede sig i” siger Britt Christiansen.

Men vejret kan hurtigt slå om og dermed besværliggøre fødesøgningen. Og derfor vil familien gerne fortsætte vinterfodringen. Desværre er det bare sådan, at de snart løber tør for føde til den forslugne stork. Derfor er spørgsmålet nu, om der findes en lokal fisker eller fiskehandler, der har mulighed for at dele ud af det fiskeaffald der jo altid vil være, når man renser og fileterer en fisk. I stedet for at smide resterne ud, kunne fiskeaffaldet blive til rigtig god storkeføde og dermed være med til at gøre storken mæt og sørge for den kommer godt igennem vinteren på Agersø.

Skulle man være interesseret i at hjælpe, er man velkommen til at henvende sig til Storkene.dk som videreformidler kontakten til familien Christiansen på Agersø.STORKENE.DK          Tlf:     Storkene_DK@yahoo.dk
powered by webex