Forside    Sitemap    Printvenlig udskrift             
   Om os
   Projekter
   Om storken
   Sponsor
   Privatlivspolitik hos Storkene.dk
   Kontakt
   Cookies
Storkene i Danmark

Nyheder

Sønderjysk storkefamilie er taget på vinterferie
Tom storkerede de næste 7 måneder
Læs mere

Storketur til Rumænien
I juni måned 2019 kan du rejse langt tilbage i tiden med Storkene.dk
Læs mere

Kig op – hobevis af storke er snart over os
Rekordmange storkeunger på vej på vingerne
Læs mere

Varm sommer giver rekord mange storkeunger
Storkeparrene har nydt godt af varmen
Læs mere

Storkepar har snydt alle
Sjællandsk storkepar har femlinger
Læs mere

Første storkepar på plads i Sønderjylland
Storkereden i Smedager er igen beboet af storkeparret
Læs mere

Vis flere nyheder


   
Velkommen til STORKENE.DK

Endnu en stork i Danmark

Agersø i Storebælt kan nu prale af en stork


 
Lagt på Storkene.dk den 17. december 2011


Storken er kommet til Agersø

Det er ikke Ikke kun Veksø og Bolderslev der kan byde på en stork. En hvid stork, der efter al sandsynlighed stammer fra Skåne, har slået sig ned på Agersø. Storken ankom for en uge siden og har været på øen lige siden, hvor den bla. har fourageret efter traktorer på markarbejde. Knud Christiansen, der kontaktede Storkene.dk med nyheden om storken, var selv ret overrasket over besøget af den flotte fugl;

”Det er jo ret specielt at se en stork her – og så på den årstid. Storken har dog klaret sig selv og har fourageret efter vores traktor når vi har pløjet. Den har bla. fået fat i en mosegris, som den ikke var længe om at sluge. Jeg tænkte at den var sulten, så jeg tog noget fisk med ud til den, men det ville den ikke have”

Knud Christiansen har selv udstoppet stork stående i stuen. Eller rettere en ungstork, med en ret pudsig og lidt trist historie;

”Historien om storken vi har udstoppet går helt tilbage til 1911. På gården var der en storkerede og i storken var der unger. Men på grund af nogle stridigheder med naboen, blev storkeforældrene skudt og omkom. Det samme gjorde ungen i reden. Og den blev så udstoppet og står den dag i dag i vinduet og kan nu skue ud på en af dens vaskeægte levende artsfæller.”


 

Dette er storken Oskar, der nød vinteren
2010 i Stærkende.
(Foto: Lonnie Jørgensen)

Storkene.dk vil finde ud af hvilken stork der er tale om, men efter ringmærkningen at dømme, er der muligvis tale om en gammel kending, der i forrige vinter overvintrede ved Stærkende udenfor Tune. Familien hvor storken boede gav den navnet Oskar. At det er denne fugl er dog ikke endelig blevet verificeret, da en fuldstændig aflæsning af storkens ring ikke er på plads.

Med denne storks ankomst er der lige nu to nye overvintrende storke i Danmark. I Sønderjylland har en stork taget bo udenfor landsbyen Bolderslev. Også denne stork er skånsk, mens en stork der lige nu er i Veksø vest for København, ikke er ringmærket. Dermed kan man ikke bestemme hvor den stammer fra. Men det er med sikkerhed ikke en skånsk projektstork der er tale om her.


Se mobilkamerafoto af storken på Agersønet.dk


STORKENE.DK          Tlf:     Storkene_DK@yahoo.dk
powered by webex