Forside    Sitemap    Printvenlig udskrift             
   Om os
   Projekter
   Om storken
   Sponsor
   Privatlivspolitik hos Storkene.dk
   Kontakt
   Cookies
Storkene i Danmark

Nyheder

Sønderjysk storkefamilie er taget på vinterferie
Tom storkerede de næste 7 måneder
Læs mere

Storketur til Rumænien
I juni måned 2019 kan du rejse langt tilbage i tiden med Storkene.dk
Læs mere

Kig op – hobevis af storke er snart over os
Rekordmange storkeunger på vej på vingerne
Læs mere

Varm sommer giver rekord mange storkeunger
Storkeparrene har nydt godt af varmen
Læs mere

Storkepar har snydt alle
Sjællandsk storkepar har femlinger
Læs mere

Første storkepar på plads i Sønderjylland
Storkereden i Smedager er igen beboet af storkeparret
Læs mere

Vis flere nyheder


   
Velkommen til STORKENE.DK

120 ungstorke er løs i Skåne

Rekordstort antal ungstorke kan snart trække forbi Sjælland

 
 
Lagt på Storkene.dk den 14. august
 
 
 

Om kort tid kan Sjælland få besøg af et rekordstort antal trækkende storke. Det sker når de 120 ungstorke der i år er opvokset i Skåne, formentlig indleder trækket sydpå. I den forbindelse vil storkene sandsynligvis trække over Sjælland, Møn og Lolland-Falster på vej mod Tyskland.

Vi skal formodentlig 100 år tilbage i tiden for at finde tilsvarende antal skånske ungstorke. Årsagen til, at der i dette år er så mange storkeunger i Skåne skyldes, at man har udsat et stort antal storkeunger opfostret i fangenskab. Normalt har man beholdt de mange storkeunger i bur, indtil de var kønsmodne og herefter udsat dem i naturen. Denne fremgangsmåde har dog medført at et meget stort antal storke har mistet evnen til at trække bort om efteråret.
 
Nogenlunde sådan kan det komme til at se ud på en sjællandsk mark i dette efterår.
 
Sidste år forsøgte man sig med at lade alle storkeunger, opvokset i naturen af de fritflyvende storkepar, leve det frie liv for at se om de trak bort. Og resultatet var meget positivt. De fleste storkeunger trak bort i september og blev i den forbindelse set over Danmark. To af ungstorkene var forsynet med en såkaldt GPS sender, så man kunne følge deres trækrute. Det viste sig, at en af storkene trak hele vejen til Sydafrika, hvorimod den anden trak til Spanien. Begge har oversomret i hhv. Afrika og Spanien.

De gode resultater fra 2010 er baggrunden for at man nu har valgt at lade alle ungfuglene flyve frit og trække bort. Man har blot beholdt 25 af årets ungstorke, der vil indgå i avlsarbejdet.

Folkene bag storkeprojektet i Skåne opfordrer Sjællændere til at holde øje med storkene når de, om alt går vel, om kort tid bryder op fra Skåne. Flokke på 20-30 storke er ikke hverdagskost og burde være noget man lægger mærke til. Skulle man observere storkene er man velkommen til at skrive til Storkene.dk - så skal vi nok videreformidle din observation!

Læs mere om det skånske storkeprojekt her

Se kort indslag fra ringmærkningen af storkeungerne fra Expressen TV herSTORKENE.DK          Tlf:     Storkene_DK@yahoo.dk
powered by webex