Forside    Sitemap    Printvenlig udskrift             
   Om os
   Projekter
   Om storken
   Sponsor
   Privatlivspolitik hos Storkene.dk
   Kontakt
   Cookies
Storkene i Danmark

Nyheder

Sønderjysk storkefamilie er taget på vinterferie
Tom storkerede de næste 7 måneder
Læs mere

Storketur til Rumænien
I juni måned 2019 kan du rejse langt tilbage i tiden med Storkene.dk
Læs mere

Kig op – hobevis af storke er snart over os
Rekordmange storkeunger på vej på vingerne
Læs mere

Varm sommer giver rekord mange storkeunger
Storkeparrene har nydt godt af varmen
Læs mere

Storkepar har snydt alle
Sjællandsk storkepar har femlinger
Læs mere

Første storkepar på plads i Sønderjylland
Storkereden i Smedager er igen beboet af storkeparret
Læs mere

Vis flere nyheder


   
Velkommen til STORKENE.DK

På cykeltur i storkeland

I Eldbdalen venter storken og naturen på dig og skaber økoturisme

 
 
Lagt på Storkene.dk den 10. august
 
 
Carsten Sohl, der opstiller til Folketinget for SF ved det kommende valg, har været på cykeltur i vores naboland Tyskland. Her trives storken og skaber grobund for økoturisme og giver liv til de gamle småbyer. Læs Carsten Sohls beretning om turen, der har givet inspiration til hvordan man kunne gøre i Danmark.
 
Af Carsten Sohl
 
 
 

Her i sommer var der for første gang i flere år et storkepar i Danmark, som atter fik udruget unger i Sønderjylland, men desværre døde ungerne pga. manglende fødemuligheder i markerne omkring vadehavet, der er opdyrket med korn og majs i dag. Derfor er storken uddød i Danmark.

Jeg tog i sommerferien med toget til Tyskland for at cykle langs med Elben i området omkring Wittenberge og Magdeburg for bl.a. at se masser af storke igen. Det var en god oplevelse. Her er der store fugtige engarealer langs med Elben, hvor storkene kan trives som de førhen også kunne i Danmark. Samtidig kunne man opleve masser af blomster og sjældne planter, insekter, sommerfugle og lyde fra græshopperne, som jeg i min barndom i Sønderjylland oplevede i engene.

Prøv at tænke på hvis vi atter kunne få genskabt nogle større sammenhængende vådområder ved den kommende genetablering af Filsø. Det burde kunne give så meget natur, at en forbindelse med de våde enge ved Skjern er nærliggende at etablere. Vi kunne få et nyt storkemekka her. Lige som snæblen for vandløb er storken en indikator for høj naturkvalitet.

Ved også at forbedre nettet af cykelruter og sammen med moderniseringen af Vestbanen som er vedtaget, vil man virkelig kunne tilbyde bæredygtig turisme i området med Vesterhavets bademuligheder i baghaven. Det vil virkelig kunne tiltrække nye ekstra turister til området.

Hvis vi samtidig kunne tilbyde flere lokale gårdbutikker, hvor man kunne købe lokalt producerede fødevarer ville det være en fryd.   

Lad dette være en inspiration for de lokale beslutningstagere og erhvervslivet på egnen til at finde sammen for at tilgodese friluftslivet og turismen i Vestjylland.

Samtidig kunne dette danne grundlag for små sommerforretninger med servering, massage og overnatning, som jeg så det i det tidligere DDR langs den flere hundrede kilometer lange veltilrettelagte cykelrute langs Elbens bredder.
 
 
 


STORKENE.DK          Tlf:     Storkene_DK@yahoo.dk
powered by webex