Forside    Sitemap    Printvenlig udskrift             
   Om os
   Projekter
   Om storken
   Sponsor
   Privatlivspolitik hos Storkene.dk
   Kontakt
   Cookies
Storkene i Danmark

Nyheder

Sønderjysk storkefamilie er taget på vinterferie
Tom storkerede de næste 7 måneder
Læs mere

Storketur til Rumænien
I juni måned 2019 kan du rejse langt tilbage i tiden med Storkene.dk
Læs mere

Kig op – hobevis af storke er snart over os
Rekordmange storkeunger på vej på vingerne
Læs mere

Varm sommer giver rekord mange storkeunger
Storkeparrene har nydt godt af varmen
Læs mere

Storkepar har snydt alle
Sjællandsk storkepar har femlinger
Læs mere

Første storkepar på plads i Sønderjylland
Storkereden i Smedager er igen beboet af storkeparret
Læs mere

Vis flere nyheder


   
Velkommen til STORKENE.DK

Stor fremgang for storken i Slesvig Holsten

Pinligt for Danmark - storken stortrives et stenkast fra grænsen

 
 
 
Lagt på Storkene.dk den 9. august
 
 
En vilje til forskel
 
Er man stork er man nok glad for, at Sydslesvig er tysk og ikke dansk. Havde området været et stykke af Danmark, var det formodentlig ligeså hårdt at være storkepar her, som det er det nord for grænsen. Og hvor vi i Danmark i år har oplevet at et storkepar i Skærbæk måtte opgive ævred og forlade de døde unger, har man atter stor fremgang på den anden side af grænsen.
 
Et af de mange storkepar i Slesvig Holsten. (Foto: Merete Carøe)
 
I år har man optalt 231 ynglende storkepar mod 207 i 2010. Ikke bare antallet af storkepar er gået op. Der er også kommet langt flere unger end tidligere. Tilbage i 2005 fik storkeparrene i Slesvig Holsten blot 207 unger på vingerne, mens der i 2011 er kommet hele 430 unge storke ud af storkeparrenes anstrengelser”
Og det er naturligvis glædeligt, at der trods alt er håb for storken så tæt på den danske grænse siger Jess Frederiksen fra Storkene.dk, der dog mener at det er en meget pinlig sag for Danmark;
”Fremgangen og succesen for storkene umiddelbart syd for grænsen til Tyskland, sætter en fed streg under et af de altafgørende problemer for storken i det danske landskab, nemlig den intensive danske landbrugsdrift. For nok kommer storken til Danmark på besøg, men den forlader os når den finder ud af, at der ikke er føde nok. Det er virkelig en pinlig sag for Danmark, hvor storken langtfra trives”
 
Slesvig Holsten vil beholde storken
Storkene,dk mener, at der er viljen der gør forskellen på Danmark og Tyskland. For hvor der er vilje, er der vej. I Slesvig Holsten har man valgt, at man vil have storken som et flot vartegn på en nogenlunde god balance i naturen og har udlagt store områder til ekstensiv landbrugsdrift. Jess Frederiksen mener, at det samme kunne gøres i Danmark;
”Det er et fattigt land der ikke formår at huse mere end et enkelt par storke, som vi gør det her i landet. For vi kan sagtens få storken tilbage. Det kræver bare, at vores politikere har mod til at skabe rammerne for storken og iværksætter en plan for hvordan vi forbedrer storkenes levebetingelser og giver den nogle af de mange tabte vådområder tilbage. Områder, der tidligere udgjorde storkenes spisekammer”
Kilde: Nabu (Naturschutzbund Deutschland)

Læs mere om storkene i Slesvig Holsten her

Læs Merete Carøes rejseberetning fra hendes nylige tur til Slesvig Holsten her
 
 


STORKENE.DK          Tlf:     Storkene_DK@yahoo.dk
powered by webex