Forside    Sitemap    Printvenlig udskrift             
   Om os
   Projekter
   Om storken
   Sponsor
   Links
   Kontakt
   Cookies
Storkene i Danmark

Nyheder

Jagtsæsonen på trækfugle står for døren
Lang vej til efterlevelse af jagtloven
Læs mere

Hjælper storkereder storken på vej?
Storkereder gør det langt fra alene!
Læs mere

Foråret skydes i gang den 10. marts
Generalforsamling i Storkene.dk på Barresøgård
Læs mere

Storken er kommet - alt for tidligt
Klimaforandringerne skaber ravage hos trækfugle
Læs mere

Ung stork er strandet på Bornholm
Solskinsøen har fået sjælden gæst på besøg
Læs mere

Stork er strandet på Vestsjælland
Stork på vej mod syd har fået kolde fødder
Læs mere

Smedager storkene har forladt Sønderjylland
Turen går mod Afrika
Læs mere

Storketur til Spanien
Creme de la Creme turen for storke-og naturelskere
Læs mere

Vis flere nyheder


   
Velkommen til STORKENE.DK

2 års fængsel for at skyde en stork

Strenge straffe til maltesiske jægere

 
 
 
 
Lagt på Storkene.dk den 9 juli  2011
 
Af Jess Frederiksen
 
 

På Malta, hvor det i mange år har været kutyme at skyde på alle slags fugle, uanset om det har drejet sig om totalfredede og truede fugle, er der nu faldet en opsigtsvækkende dom.

I maj måned i år kom en flok storke på mindst 200 individer desværre til at vælge en trækrute, der gik over Malta. Det kom til at koste adskillige af de smukke og totalfredede fugle livet, idet de berygtede maltesiske jægere ikke var sene til at gribe til våben og plaffe løs efter storkene.
 
Anskudt stork, der måtte aflives da den ikke kunne reddes.
(Foto: Birdlife Malta)
 
Politiet var dog så heldige, at de kunne pågribe to af jægerne på fersk gerning. Den en stod med sit trofæ i hånden – en død stork – og sit gevær. Den anden blev observeret mens han sigtede direkte mod en storkeflok, der fløj over ham i stor højde. Trods højden fik han dog skudt og næste dag fandt man en død stork i området. Man sigtede derfor manden for drabet på storken.

Mens man tidligere har idømt meget milde straffe til de maltesiske jægere, var drabet på de hvide storke dråben der fik bægeret til at flyde over. Historien er nemlig gået verden rundt og myndighederne har frygtet, at historien ville skade landets omdømme og ikke mindst den givtige turistindustri.

Den ene af jægerne blev idømt 2 års ubetinget fængsel, uden mulighed for prøveløsladelse samt en bøde på 9000 euro. Den anden fik 1 års ubetinget fængsel samt en bøde på 5000 euro. Begge jægere fik inddraget deres jagttegn permanent samt beslagt deres våben, der tilmed var ulovlige.

Med denne dom har de maltesiske myndigheder nu endelig vist tænder og vil nu tilsyneladende efterleve de internationale konventioner.
 
Her på Storkene.dk glæder vi os, sammen med mange andre organisationer, over dommen, der nu gør det meget svært at være jæger på Malta.
 
"Jeg er helt sikker på, at de maltesiske jægere nu vil tænke sig om en ekstra gang, inden de retter sigtet mod en truet fugl. Dommen kan virke meget streng, men det har vist sig absolut nødvendigt med en strengere strafferamme for denne meget usmagelig og bizarre jagtform" siger Jess Frederiksen fra Storkene.dk
 
Se eksempler på nedlagte fredede fugle på Malta her!
 


STORKENE.DK          Tlf:     Storkene_DK@yahoo.dk
powered by webex