Forside    Sitemap    Printvenlig udskrift             
   Om os
   Projekter
   Om storken
   Sponsor
   Links
   Kontakt
   Cookies
Storkene i Danmark

Nyheder

Boom af storke over Danmark
Varmen har trukket mange storke ind over hele Danmark
Læs mere

Storkeunger på vej i Jylland og mulig sensation på Sjælland
Glæde i både Sønderjylland og på Midtsjælland!
Læs mere

Giv agt - STORKE på vejen!
Danmarks eneste ”storke advarselsskilte” opstilles i Aabenraa Kommune
Læs mere

Sønderjylland har igen ynglende storke
Storkeparret i Smedager er gendannet
Læs mere

Udsigt til flere storkepar i 2017
Ikke mindst Sønderjylland kan se frem til fordobling af storkepar
Læs mere

Fire beboede storkereder i Danmark
To nye beboede reder i Viborg er en sensation
Læs mere

Storketur - Bei der Elbe
Mød forsommeren og storken i det østlige Tyskland
Læs mere

Vis flere nyheder


   
Velkommen til STORKENE.DK

Boom af storke over Danmark

Op til 16 storke i en flok nord for Ribe

 

 

Lagt på Storkene.dk den 27. april 2011

 
I Vestjylland kan man om efteråret og foråret se fænomenet ”sort sol” – altså stæreflokke på flere hundrede tusinde individer danse over marsken.

 

I disse dage kan man næsten opleve samme fænomen, blot med storke. Det vælter ind med observationer og billeder af storke her til Storkene.dk. Ikke mindst Sydvestjylland samt Øst- og Nordjylland kan prale af mange storke. Men hele Danmark er med på storkelandkortet her ved udgangen af april måned.

 

Den største samlede observation blev gjort den 26. april, hvor hele 16 storke blev set nord for Ribe. Ikke just hverdagskost i Danmark.

 

Men også Djursland og Nordjylland kan melde om usædvanligt mange storke. En flok på otte storke var at skue ved Stubbe Sø og Skagen havde i påske besøg af 8-10 storke.
 
 
 
 
To storke ses her søge føde på nyharvet mark mellem Brøns og Skærbæk.
(Foto: Peter Emil Jensen)

 

Spørgsmålet som melder sig hos mange – får vi så nogle flere storkepar her i Danmark?
 
 
Varmen er med til at bringe storkene til Danmark

 

”De mange storke vi kan se lige for tiden, er mest af alt udtryk for at der er en varm strømning af luft fra sydøst, som storkene så at sige ”rider på”. Dernæst ser det ud til, at storkene tilsyneladende har haft gode forhold på trækruten. De er kommet i stort antal på et forholdsvis normalt tidspunkt” siger Jess Frederiksen fra Storkene.dk, der dog håber at bare nogle af de storkene vil slå sig ned i Danmark.

 

”Langt de fleste af observationerne er unge tyske og Østeuropæiske storke, der er ude på et forlænget træk for at se sig omkring. De bliver sikkert hængende i nogle uger, før de igen drager sydpå. Men er vi bare lidt heldige, så er der nogen kønsmodne storke imellem, som så kan slå sig ned på nogle af de reder der er rundt omkring i det jyske. Et par der skal have ynglesucces skal som en tommelfingerregel have etableret sig senest den 20. maj”

 

Desværre sker der nok det, at langt de fleste storke forsvinder igen, når danske enge og moser i løbet af maj måned gror til på grund af mangel på afgræsning og høslet. Så bliver det nemlig for alvor svært for storkene at finde deres føde.

 

Her på Storkene.dk håber vi naturligvis, at blot et enkelt par etablerer sig i Danmark, så ikke storkeparret Ida og Emil i Gundsølille ved Roskilde skal være det eneste ynglende danske storkepar. Nogle vil sikkert mene, at om ni måneder vil det vælte frem med nyfødte efter at storken har spredt sin fertilitet over Danmark - og hvem ved om ikke det kommer til at ske!
 
 


STORKENE.DK          Tlf:     Storkene_DK@yahoo.dk
powered by webex