Forside    Sitemap    Printvenlig udskrift             
   Om os
   Projekter
   Om storken
   Sponsor
   Links
   Kontakt
   Cookies
Storkene i Danmark

Nyheder

Jagtsæsonen på trækfugle står for døren
Lang vej til efterlevelse af jagtloven
Læs mere

Hjælper storkereder storken på vej?
Storkereder gør det langt fra alene!
Læs mere

Foråret skydes i gang den 10. marts
Generalforsamling i Storkene.dk på Barresøgård
Læs mere

Storken er kommet - alt for tidligt
Klimaforandringerne skaber ravage hos trækfugle
Læs mere

Ung stork er strandet på Bornholm
Solskinsøen har fået sjælden gæst på besøg
Læs mere

Stork er strandet på Vestsjælland
Stork på vej mod syd har fået kolde fødder
Læs mere

Smedager storkene har forladt Sønderjylland
Turen går mod Afrika
Læs mere

Storketur til Spanien
Creme de la Creme turen for storke-og naturelskere
Læs mere

Vis flere nyheder


   
Velkommen til STORKENE.DK

Storkene er over os

Fra Gedser til Skagen er der set storke

 

 

Lagt på Storkene.dk den 16. april 2011

 

Mange storke over Danmark
 

April måned er normalt tiden hvor den hvide stork indfinder sig på vores breddegrader. Og man kan roligt sige, at der er ”gået hul på bylden” i denne uge. Der er set storke overalt i Danmark;

 

”Der har praktisk talt være meldt om storkeobservationer over hele landet – lige fra Gedser til Skagen. Selv Fyn har haft besøg af storken, hvor der ellers normalt er meget få observationer” siger Jess Frederiksen fra Storkene.dk.

 
En stork har taget ophold i Nordjylland og observeres ofte af landmænd der er på markarbejde. Storken går efter traktorerne og finder orme og biller der bliver væltet op af jorden. Storken er formentlig tysk, da den er ringmærket med en sort ring over knæet. Og formodentlig er der tale om storken fra Wyk på Føhr fra 2009, der har taget turen herop til det nordjyske. Det var denne fugl der var på reden i Brøns i Sønderjylland for 14 dage siden, hvor den nu ikke længere opholder sig.
 
 
Storken i Gravlev ved Rebild, her fotograferet af Erik Bundgård
under markarbejdet.
 
 
 
 

På Fyn er det Vester Skerninge på Sydfyn der har haft fornøjelsen af en stork. Og på Sjælland er der ligeledes set storke. 

 

”Der er mest tale om ungfugle der er ude for at sondere terrænet og som ikke er kønsmodne eller yngledygtige endnu. Men omkring Kolding er det begyndt at blive interessant. De to storke vi skrev om for nogle dage siden her på hjemmesiden, bliver stadig dagligt observeret i området. Vores lokale storkerapportør Jan Fyhn kunne igen fredag den 15. april melde at storkene kredsede Sdr. Stenderup og herefter gik ned i Binderup Mose.” siger Jess Frederiksen.

 

For nogle dage siden efterlyste vi en bolig til de boligløse fugle. Nu viser det sig, at der faktisk findes en rede i Sdr. Stenderup. Ninna Schmidt havde læst om storkene i Kolding Ugeavis, hvor Storkene.dk opfordrede til at der blev opsat en storkerede. Ninna Schmidt kunne berolige os med, at der faktisk fandtes en storkebolig og at hun var den lykkelige ejer af den.
 
 
 
Storkereden hos Ninna Schmidt i Sdr. Stenderup under monteringen i 2010.
Nu er storkene tæt på.
(Foto: Ninna Schmidt)
 
 

 

”Jeg opsatte storkereden i 2010 i påsken efter alle kunstens regler og håber nu bare på, at storkene finder frem til reden” siger Ninna Schmidt til Storkene.dk
 
 
Stilhed før stormen i Gundsølille

 

I Gundsølille ved Roskilde ruger det, indtil videre, eneste danske storkepar på æg og om ca. 14 dage forventes det at den første unge kommer ud af ægget. Som vi tidligere har været inde på, så er storkeforældrenes tid lige nu sorgløs og forholdsvis afslappende. Men når ungerne først er kommet, skal der fart over feltet for at opfostre ungerne. Så man kan roligt sige, at det er stilhed før stormen.

 

Her på Storkene.dk følger vi med i ”storkelivet” rundt omkring i det danske landskab.STORKENE.DK          Tlf:     Storkene_DK@yahoo.dk
powered by webex