Forside    Sitemap    Printvenlig udskrift             
   Om os
   Projekter
   Om storken
   Sponsor
   Links
   Kontakt
   Cookies
Storkene i Danmark

Nyheder

Ung stork er strandet på Bornholm
Solskinsøen har fået sjælden gæst på besøg
Læs mere

Stork er strandet på Vestsjælland
Stork på vej mod syd har fået kolde fødder
Læs mere

Smedager storkene har forladt Sønderjylland
Turen går mod Afrika
Læs mere

Efterårstegn: Storken er fløjet - og kommet
Flere tegn på efterår i naturen
Læs mere

Storkeunge æder 40 cm gummiliste
Overlever på mirakuløs vis fordøjningen af fremmedlegemenet
Læs mere

Storketur til Spanien
Creme de la Creme turen for storke-og naturelskere
Læs mere

Skidt år for storken i Nordeuropa
5 æg blev til en storkeunge i Sønderjylland
Læs mere

Jyske storkeunger ser dagens lys
Med unger i reden, starter en meget spændende tid
Læs mere

Vis flere nyheder


   
Velkommen til STORKENE.DK

Storke søger bolig

Mindst to storke turnerer i Sønderjylland

 
 

 

Lagt på Storkene.dk den 7. april 2011

 

Det er nu tre uger siden den første stork indfandt sig i Jylland. Det var da en tidlig stork landede på en mark ved byen Bleld nord for Horsens. Siden da er der observeret flere storke, lige fra grænsen til Tyskland og helt oppe i Thy.

 

I forrige uge slog en stork sig ned i storkereden i Brøns, hvor den holdt til i nogle dage. Her var der tale om en ungfugl fra 2009 opvokset på øen Føhr i Nordfriesland.

 

Siden weekenden har to storke turneret rundt i det sønderjyske og var i den forgangne weekend var de på besøg i Bredebro, hvor en af storkene tog et kortvarigt ophold på byens storkerede. Der var dog slet ikke tegn på nogen form for tilnærmelser imellem de to storke.
 
 
 
 Solkær Enge er blevet delvist genoprettet
 
 

Søndag eftermiddag blev storkene set i Taps ved Kolding, hvor de rastede på en eng. Efter Taps gik turen sydover til Sønderborg hvor de blev set mandag. Men tilsyneladende er der noget der tiltrækker storkene ved Kolding. For tirsdag den 5. april var de tilbage i området. Denne gang gjorde de ophold tæt på Solkær Enge, hvor Jan Bygebjerg Fyhn havde fornøjelsen at se storkene. Til Storkene.dk siger Jan, at han de sidste tre år har observeret storke  i området omkring Solkær Enge;

”Solkær Enge må være et rigtig godt område for storke, for ellers kom de jo ikke forbi år efter år. Og det er ikke kun den hvide stork vi har set her, men også den sorte” siger Jan og fortæller at han oplevede noget helt specielt for den 5. august i 2008;

 

”Jeg stod på stranden ved Lauritsminde og spejdede efter en havørn, som var fløjet til Fønshoved. Og pludselig så jeg, langt ude over bæltet, fire fugle med stort vingefang komme imod land. Min første tanke var at det er rovfugle. Men da de kom nærmere fremgik det klart at det ikke var rovfugle, men fire sorte storke, som kom trækkende ind fra bæltet lige over hovedet på mig – det var absolut en flot oplevelse”.
 
 
 En af de fire sorte storke ved Solkær Enge.
(Fotograf: Jan Bygebjerg Fyhn)
 
 

Jan Bygebjerg Fyhn håber nu, at der kan blive sat en storkerede op i området omkring engene. Han har kontaktet en lokal gårdejer, der gerne lægger tag til en storkerede på hans lade.

 

Storkene.dk vil naturligvis gerne hjælpe til med projektet. Men for at projektet skal kunne blive til noget, håber vi, ligesom Jan Bygebjerg Fyhn, at lokale virksomheder støtte op og hjælper til med at få storken tilbage til området.

 

Derfor opfordrer vi til, at man henvender sig til Storkene.dk, hvis man er interesseret i at give storken en bolig ved Solkær Enge.

 

 

 

 STORKENE.DK          Tlf:     Storkene_DK@yahoo.dk
powered by webex