Forside    Sitemap    Printvenlig udskrift             
   Om os
   Projekter
   Om storken
   Sponsor
   Privatlivspolitik hos Storkene.dk
   Kontakt
   Cookies
Storkene i Danmark

Nyheder

Sønderjysk storkefamilie er taget på vinterferie
Tom storkerede de næste 7 måneder
Læs mere

Storketur til Rumænien
I juni måned 2019 kan du rejse langt tilbage i tiden med Storkene.dk
Læs mere

Kig op – hobevis af storke er snart over os
Rekordmange storkeunger på vej på vingerne
Læs mere

Varm sommer giver rekord mange storkeunger
Storkeparrene har nydt godt af varmen
Læs mere

Storkepar har snydt alle
Sjællandsk storkepar har femlinger
Læs mere

Første storkepar på plads i Sønderjylland
Storkereden i Smedager er igen beboet af storkeparret
Læs mere

Vis flere nyheder


   
Velkommen til STORKENE.DK

Forårsvarmen har bragt storkeæg

Og så har storkeparret haft uventede gæster ved reden

 
 

 

Lagt på Storkene.dk den 2. april 2011

 
Storkemor ruger på æg
 

De sidste par uger har storkeparret i Gundsølille ved Roskilde haft travlt. Både med at bygge videre på deres storkebolig og samtidig har det forårskåde storkepar parret sig. Men i den næste måneds tid, kan storkeparret igen tage det roligt. For nu er der lagt æg i reden hvilket forhåbentlig er starten på et nyt kuld danske storkeunger

 

”Indtil begyndelsen af maj måned kan storkeparret nu slappe helt af og nyde foråret oppe i storkereden, hvor de skiftevis ruger på de 3-5 æg hunstorken Ida har lagt. Men når der kommer unger i starten af maj måned, ja, så er det absolut slut med det afslappede liv. Så det gælder om at nyde freden så længe” siger Jess Frederiksen fra Storkene.dk
 
 
Æggene skal vendes og plejes. Klik på foto og se mere fra
TV2 Vejrets besøg ved reden den 23. marts.
(Arkivfoto)

 

Når først ungerne er kommet til verden bliver der ikke længere tid til at dase. Der skal derimod knokles med at finde føde til de sultne unger. Det første stykke tid er føden primært orme, insekter og andre små fødedele. Senere bliver det padder, mosegrise og mus, der bliver ofre for storkens lange spidse næb.

 

Forrige år blev anstrengelserne belønnet med tre flyvefærdige unger, der trak sydpå i starten af oktober.

 

Storkeparret har siden 2004, hvor de første gang ynglede i Danmark, opfostret 19 storkeunger, hvoraf nogle af dem nu er ynglefugle i Tyskland.
 

 

Uventede gæster i storkereden
 
Alt er dog ikke kun fred og idyl i reden. Snarere tværtimod!

 

Torsdag var der nemlig uventede – og uønskede - gæster ved storkereden. Når andre storke lægger vejen forbi storkereden i Gundsølille, brokker storkeparret sig og det hænder at storkefar Emil går på vingerne og følger den uønskede stork ud af deres territorium. Men torsdag var det ikke en stork der slog folderne over storkereden, men derimod en stor - og normalt sky - havørn, der var meget nærgående overfor storkeparret. Begge storke måtte op at stå i reden og knebre med næbbet og baske med vingerne for at give indtryk af deres styrke og for at skræmme den store rovfugl væk. Havørnen har et vingefang og et sæt kløer, der er storken langt overlegen.
 
Men det med at puste sig op gjorde åbenbart indtryk på havørnen, der hastigt trak videre ud over Gundsømagle sø. Havørnen har i de forgangne år ynglet ved Roskilde Fjord, ganske tæt på storkeparret i Gundsølille.
 
 
Havørnen besøgte storkeparret i Gundsølille!
(Arkivfoto)
 
 
 

Storken er kommet til Brøns

 

I starten af denne uge slog en stork sig ned på storkereden i Brøns mellem Skærbæk og Ribe. Reden havde i marts 2008 besøg af en stork, men kun ganske kort tid. Denne gang lader det til, at storken har fået mere smag for området. Den har i alle tilfælde overnattet flere dage på reden.

 

Storken er efter al sandsynlighed af tysk afstamning. En tysk stork er nemlig fornylig aflæst i området i denne uge. Nu håber indbyggerne i Brøns så på, at storken bliver og finder sig en mage.
 
 
Se klip fra Nærvejret på TV2 her!
 


STORKENE.DK          Tlf:     Storkene_DK@yahoo.dk
powered by webex