Forside    Sitemap    Printvenlig udskrift             
   Om os
   Projekter
   Om storken
   Sponsor
   Links
   Kontakt
   Cookies
Storkene i Danmark

Nyheder

Jagtsæsonen på trækfugle står for døren
Lang vej til efterlevelse af jagtloven
Læs mere

Hjælper storkereder storken på vej?
Storkereder gør det langt fra alene!
Læs mere

Foråret skydes i gang den 10. marts
Generalforsamling i Storkene.dk på Barresøgård
Læs mere

Storken er kommet - alt for tidligt
Klimaforandringerne skaber ravage hos trækfugle
Læs mere

Ung stork er strandet på Bornholm
Solskinsøen har fået sjælden gæst på besøg
Læs mere

Stork er strandet på Vestsjælland
Stork på vej mod syd har fået kolde fødder
Læs mere

Smedager storkene har forladt Sønderjylland
Turen går mod Afrika
Læs mere

Storketur til Spanien
Creme de la Creme turen for storke-og naturelskere
Læs mere

Vis flere nyheder


   
Velkommen til STORKENE.DK

Storken i Stærkende er rejst hjem til Skåne

Sikre forårstegn hos storkeparret i Gundsølille

 
 
 
 
Lagt på Storkene.dk den 9. marts 2011
 
Det har holdt hårdt med at få vinterkulden drevet væk her i dette tidlige forår. Men lyset og dagens længde, sammen med de sidste dages forårsvejr, har budt på flere af de sikre forårsbebudere. Stæren er kommet tilbage til redekassen, solsorten er begyndt at slå sine triller i skumringen og forårsblomsterne folder sig ud i de lunende solstråler.
 
 
Vintergækkerne myldrer frem af jorden.
 

 

Også hos storkene er der begyndt at ske noget. I Gundsølille er storkeparret ved at være færdig med de sidste forberedelser til den kommende ynglesæson. Og de sidste par dage har Ida og Emil været meget kærlige ved hinanden og har indledt parringerne.
 
"Emil er en værre fyr. Han har virkelig svært ved at holde sig fra Ida nu" siger Jens Andersen fra gartneriet i Gundsølille.
 
Forårsrengøring i reden på skorstenen.
 

 

Storken der hele vinteren har opholdt sig i Stærkende forlod søndag den 6. marts reden på pælen. Søndag eftermiddag var den først forbi hos storkeparret i Gundsølille og herefter besøgte den storken der har opholdt sig i Stenløse Syd hele vinteren.

 

Det blev dog kun til et meget kort stop for at hilse på for allerede tirsdag meddelte Emma Ådahl fra det skånske storkeprojekt, at storken var tilbage i Østre Tvet ved Vombs Enge,  hvor den oprindelig kommer fra. Hermed er storkeeventyret i Hedehusene slut for denne omgang. Familien Jørgensen er kede af at miste deres kære Oskar, som de har passet igennem den kolde vinter.

 

”Vi var virkelig glade for at have Oskar boende, men vi vidste at han nok kun var til låns. Og vi er glade for at han har det godt og er tilbage hos sin familie igen” siger Lonnie Jørgensen til Storkene.dk

 

Hanstorken i Stenløse viser endnu ikke tegn på at ville bryde op. Den nærmeste tid vil vise om også han sætter kursen mod Skåne.

 

Her på Storkene.dk følger vi med spænding med i udviklingen i storkerederne.STORKENE.DK          Tlf:     Storkene_DK@yahoo.dk
powered by webex