Forside    Sitemap    Printvenlig udskrift             
   Om os
   Projekter
   Om storken
   Sponsor
   Privatlivspolitik hos Storkene.dk
   Kontakt
   Cookies
Storkene i Danmark

Nyheder

Sønderjysk storkefamilie er taget på vinterferie
Tom storkerede de næste 7 måneder
Læs mere

Storketur til Rumænien
I juni måned 2019 kan du rejse langt tilbage i tiden med Storkene.dk
Læs mere

Kig op – hobevis af storke er snart over os
Rekordmange storkeunger på vej på vingerne
Læs mere

Varm sommer giver rekord mange storkeunger
Storkeparrene har nydt godt af varmen
Læs mere

Storkepar har snydt alle
Sjællandsk storkepar har femlinger
Læs mere

Første storkepar på plads i Sønderjylland
Storkereden i Smedager er igen beboet af storkeparret
Læs mere

Vis flere nyheder


   
Velkommen til STORKENE.DK

Storken i Stærkende er rejst hjem til Skåne

Sikre forårstegn hos storkeparret i Gundsølille

 
 
 
 
Lagt på Storkene.dk den 9. marts 2011
 
Det har holdt hårdt med at få vinterkulden drevet væk her i dette tidlige forår. Men lyset og dagens længde, sammen med de sidste dages forårsvejr, har budt på flere af de sikre forårsbebudere. Stæren er kommet tilbage til redekassen, solsorten er begyndt at slå sine triller i skumringen og forårsblomsterne folder sig ud i de lunende solstråler.
 
 
Vintergækkerne myldrer frem af jorden.
 

 

Også hos storkene er der begyndt at ske noget. I Gundsølille er storkeparret ved at være færdig med de sidste forberedelser til den kommende ynglesæson. Og de sidste par dage har Ida og Emil været meget kærlige ved hinanden og har indledt parringerne.
 
"Emil er en værre fyr. Han har virkelig svært ved at holde sig fra Ida nu" siger Jens Andersen fra gartneriet i Gundsølille.
 
Forårsrengøring i reden på skorstenen.
 

 

Storken der hele vinteren har opholdt sig i Stærkende forlod søndag den 6. marts reden på pælen. Søndag eftermiddag var den først forbi hos storkeparret i Gundsølille og herefter besøgte den storken der har opholdt sig i Stenløse Syd hele vinteren.

 

Det blev dog kun til et meget kort stop for at hilse på for allerede tirsdag meddelte Emma Ådahl fra det skånske storkeprojekt, at storken var tilbage i Østre Tvet ved Vombs Enge,  hvor den oprindelig kommer fra. Hermed er storkeeventyret i Hedehusene slut for denne omgang. Familien Jørgensen er kede af at miste deres kære Oskar, som de har passet igennem den kolde vinter.

 

”Vi var virkelig glade for at have Oskar boende, men vi vidste at han nok kun var til låns. Og vi er glade for at han har det godt og er tilbage hos sin familie igen” siger Lonnie Jørgensen til Storkene.dk

 

Hanstorken i Stenløse viser endnu ikke tegn på at ville bryde op. Den nærmeste tid vil vise om også han sætter kursen mod Skåne.

 

Her på Storkene.dk følger vi med spænding med i udviklingen i storkerederne.STORKENE.DK          Tlf:     Storkene_DK@yahoo.dk
powered by webex