Forside    Sitemap    Printvenlig udskrift             
   Om os
   Projekter
   Om storken
   Sponsor
   Privatlivspolitik hos Storkene.dk
   Kontakt
   Cookies
Storkene i Danmark

Nyheder

Sønderjysk storkefamilie er taget på vinterferie
Tom storkerede de næste 7 måneder
Læs mere

Storketur til Rumænien
I juni måned 2019 kan du rejse langt tilbage i tiden med Storkene.dk
Læs mere

Kig op – hobevis af storke er snart over os
Rekordmange storkeunger på vej på vingerne
Læs mere

Varm sommer giver rekord mange storkeunger
Storkeparrene har nydt godt af varmen
Læs mere

Storkepar har snydt alle
Sjællandsk storkepar har femlinger
Læs mere

Første storkepar på plads i Sønderjylland
Storkereden i Smedager er igen beboet af storkeparret
Læs mere

Vis flere nyheder


   
Velkommen til STORKENE.DK

Flot folder på vej fra Storkene.dk

Og så er der er der på ny aktivitet i storkerederne

 
 
 
Lagt på Storkene.dk den 30. januar  
 
 
Smuk og varm storkeakvarel pryder forsiden
 
I løbet af marts måned udkommer Storkene.dk med en flot folder der beskriver foreningens formål og generelt skal fungere som en teaser for Storkene.dk. Den vil komme til at ligge til uddeling bl.a, i butikker og til download på vores hjemmeside.

 

Det er billedkunstneren Birgitte Madsen der har stået for at dekorere folderen. Hun har flere års erfaring med at male akvareller af dyr, planter og landskaber – og nu altså også storke. Birgitte har dog aldrig selv set en levende stork, så for hende var det noget af en udfordring at få alle detaljer med og der måttes bruge lang tid på at studere fotos af storke og storkeunger;
 
"Det sværeste ved at male billedet var faktisk at vælge, om storkene skulle stå, flyve, ligge i rede osv., da storken er flot i alle situationer. Ellers har det været en fornøjelse, da storken er en meget smuk og dekorativ fugl med klare farver".
 
Vi syntes dog klart, at det færdige resultat viser, at hun har forstået at sætte sig ind i livet i en storkerede og få storkens specielle udtryk med i akvarallen.
 
 
 
Akvarellen der pryder folderen - klik på billede for
at downloade folderen.
 
 
 
I øvrigt er folderen designet af Åki Martinsson, der i 2007 var ham der skabte foreningens logo med de to flyvende storke. Ligesom Birgitte Madsen har Åki heller aldrig set en stork, men glæder sig blot over at få lov til at vise os sine kreative sider. Han arbejder til daglig bl.a. med at designe kataloger, reklameartikler og brochurer til en lang række virksomheder, så det at lave en folder for en storkeforening, ligger naturligvis langt fra det som Åki normalt beskæftiger sig med.
 
 
Birgitte Madsen
 
 

Her på Storkene.dk glæder vi os over resultatet og syntes bestemt ikke det kan ses at hverken Birgitte eller Åki ikke har noget kendskab til storken. Birgitte har dog fået så meget blod på tanden, at hun nu vil ud og se en levende stork i en rigtig storkerede. Det får hun så mulighed for senere på foråret, når Storkene.dk arrangerer en tur til storkereden i Gundsølille i samarbejde med Dagbladet. Mere om det senere

 

 

Hvad sker der i storkerederne nu?

 

Heldigvis er 2/3 af vinteren nu overstået og den værste del af vinteren har vi forhåbentlig set. Meteorologerne er dog uenige om hvorvidt den strenge vinter kommer tilbage igen. Nogle siger at vinteren varer til april. Hos DMI har man forudset, at den kolde vinter er slut og at resten af vinteren bliver mild og gennemsnitlig.

 

Uanset hvad, har vi i de sidste tre uger haft forholdsvis mildt vejr og den megen sne, der kom i november og december, er smeltet bort og er blevet til større og mindre søer på marker og enge. Og hvad sker der så lige nu i storkerederne vest og nordvest for København?´
 
Ida og Emil nyder solstrålerne søndag den 30. januar.
(Foto: Rikke Klug)
 
 

I den gamle storkerede i Gundsølille har storkeparret nydt det mildere vejr og er nu begyndt at indlede de første spæde forberedende øvelser til det kommende forår. De er begyndt at bygge videre på deres i forvejen store rede. Jens Andersen fra gartneriet i Gundsølille nyder at se storkenes samarbejde;

 

 ”Det er sjovt at se, at det ikke kun er os mennesker der kan finde ud af at samarbejde. Storkeparret står ofte deroppe på reden og hjælper hinanden med de store kviste der volder dem problemer. Emil tager så fat i den ene ende og Ida i den anden og ved fælles hjælp får de altid grenen på plads. Det kan man da kalde samarbejde”

 

I Stærkende ved Hedehusene bor storken Oskar. Da familien Jørgensen, der plejer og passer storken skulle finde et navn til fuglen, faldt valget på Oskar. 

 
 
Storken Oskar lægger an til landing på reden uden for Stærkende.
(Foto: Lonnie Jørgensen)
 
 

 

Oskar er nu begyndt at tage på længere dagsture og kommer ikke altid lige hjem til normal spisetid på ejendommen udenfor Stærkende. Han er dog ikke ligesom Ida og Emil begyndt at bygge videre på reden, men nøjes med at rette lidt på kvistene. Hans rede er jo også ganske ny og trænger endnu ikke til istandsættelse. Om han får sig en mage i reden eller drager hjem til sin gamle rede i Østre Tvet i Skåne ved ingen jo endnu. Men et er sikkert – han nyder sit vinterhjem og ville sikkert gerne blive, skulle han få sig en mage.

 

I Stenløse er storken, ligesom Oskar, ved at blive mere udadvendt. Den tager ofte på ture ud i ådalen og kommer meget sent hjem. Men når den så er hjemme, så spiser den lystigt af de daggamle kyllinger der lægges ud til den.

  

Storken her bor på Danmarks - for tiden - flotteste storkerede, der er lavet af et gammelt klassisk vognhjul. Den har en helt enestående udsigt ud over Værebro Ådal, hvor den om kort tid kan fornøje sig med de mange frøer og andet storkeguf ådalen byder på. Hvis storken, der også er en hanstork, skulle gå hen og få sig en mage i løbet af de næste par måneder, vil storkeparret have rimeligt gode fødemuligheder, ikke blot til sig selv, men også til et kuld storkeunger. Men om storken her forlader hvad den betragter som sit vinterkvarter, det vil tiden snart vise.

 

 

Generalforsamling og fornyelse af medlemskab
 
Skulle man nu få lyst til at høre meget mere om storkene og om hvad Storkene.dk har i støbeskeen, kan det varmt anbefales at møde op på vores generalforsamling på besøgsbondegården Barresøgård i Lynge den 12. marts. Naturligvis er der kun stemmeret for medlemmer, men det kan man jo råde bod på ved at melde sig ind i foreningen på generalforsamlingen. Eller blot nøjes med at lytte og undlade at stemme.
 
Barresøgård huser alle de gamle husdyrsracer. Dem kan du
møde den 12. marts.
 
 
 
Iøvrigt skal vi minde om, at det nu er tid til at forny sit medlemskab af foreningen. Nuværende medlemmer har i december modtaget information fra vores kasserer omkring betaling af kontingent. Såfremt der er spørgsmål til vedr. fornyelse af medlemskabet er man velkommen til at skrive til Merete Carøe på mail: kasserer.storkene.dk@gmail.com
 
 
 


STORKENE.DK          Tlf:     Storkene_DK@yahoo.dk
powered by webex