Forside    Sitemap    Printvenlig udskrift             
   Om os
   Projekter
   Om storken
   Sponsor
   Privatlivspolitik hos Storkene.dk
   Kontakt
   Cookies
Storkene i Danmark

Nyheder

Sønderjysk storkefamilie er taget på vinterferie
Tom storkerede de næste 7 måneder
Læs mere

Storketur til Rumænien
I juni måned 2019 kan du rejse langt tilbage i tiden med Storkene.dk
Læs mere

Kig op – hobevis af storke er snart over os
Rekordmange storkeunger på vej på vingerne
Læs mere

Varm sommer giver rekord mange storkeunger
Storkeparrene har nydt godt af varmen
Læs mere

Storkepar har snydt alle
Sjællandsk storkepar har femlinger
Læs mere

Første storkepar på plads i Sønderjylland
Storkereden i Smedager er igen beboet af storkeparret
Læs mere

Vis flere nyheder


   
Velkommen til STORKENE.DK

Storken har leveret tvillinger til det danske kongehus

Og storken var såmænd også forbi Amalienborg i april måned 2010

 
 
Lagt på Storkene.dk den 8. januar  
 
 
 
Storken dryssede fertilitet over Amalienborg!
 

At storken symboliserer fertilitet og går for at være leverandør af de små nyfødte ved alle. Og at man efterhånden begynder at tro at der er hold i myten, vidner hændelsen der fandt sted i april måned forrige år, hvor Storkene.dk fik henvendelser fra borgere der havde set en stork ved Amalienborg. Og formand Jess Frederiksen fra Storkene.dk mener da også, at sammenfaldet mellem storkens overflyvning af Amalienborg og en fødsel ni måneder efter, er meget pudsig;

 

”Det var den 10. april 2010 at en stork blev set kredsende over Amalienborg af bl.a. Johan Løje fra Virum. Ikke noget normalt syn i det indre København. Vi formoder at der var tale om storken Nina, der var på vej fra Slagelse, hvor den opholdt sig nogle uger, til Skåne hvor storken opholdt sig hele sommeren. Storken var den eneste overlevende storkeunge i 2009 fra storkereden i Gundsølille ved Roskilde, hvor begge dens søskende var blevet ofre for dårligt vejr og fødemangel.

 
Storken Nina ses strække vinger i reden, før den blev flyvefærdig i 2009.
(Foto: Merete Carøe)
 
 

Uden i øvrigt at koble det sammen med undfangelsen i den kongelige familie, som er foregået uden hjælp udefra, stiger symbolikken, når man tænker på hvem Nina er opkaldt efter.

 

”Storken Nina er opkaldt efter Nina Stork, der driver en fertilitetsklinik i centrum af København. Det var Nina Stork, der sammen med Storkene.dk sørgede for at storkeparret i Gundsølille fik opsat en flot holdbar storkerede, efter deres gamle rede var faldet ned af skorstenen.  Hermed var det også Nina Stork, der var med til at sikre, at der kom unger i reden året efter”

 
At storken Nina lagde vejen forbi Amalienborg i april måned, må siges at være meget symbolsk. For det er på det tidspunkt vidste ingen, at der ville komme kongelige tvillinger næsten præcis ni måneder efter.

 

Det er derfor med meget stor glæde, at foreningen Storkene.dk kan overbringe vores varmeste lykønskninger til Kronprinsesse Mary og Kronprins Frederik og blot kan konstatere, at myten om storken som leverandør af de små børn har fået ny næring og lever i bedste velgående.

 

 

 STORKENE.DK          Tlf:     Storkene_DK@yahoo.dk
powered by webex