Forside    Sitemap    Printvenlig udskrift             
   Om os
   Projekter
   Om storken
   Sponsor
   Privatlivspolitik hos Storkene.dk
   Kontakt
   Cookies
Storkene i Danmark

Nyheder

Sønderjysk storkefamilie er taget på vinterferie
Tom storkerede de næste 7 måneder
Læs mere

Storketur til Rumænien
I juni måned 2019 kan du rejse langt tilbage i tiden med Storkene.dk
Læs mere

Kig op – hobevis af storke er snart over os
Rekordmange storkeunger på vej på vingerne
Læs mere

Varm sommer giver rekord mange storkeunger
Storkeparrene har nydt godt af varmen
Læs mere

Storkepar har snydt alle
Sjællandsk storkepar har femlinger
Læs mere

Første storkepar på plads i Sønderjylland
Storkereden i Smedager er igen beboet af storkeparret
Læs mere

Vis flere nyheder


   
Velkommen til STORKENE.DK

Storkene.dk ser tilbage – og frem!

Et dramatisk år er slut - et nyt og spændende år venter

 
 

 

 
Lagt på Storkene.dk den 13. december 
 
 
Dramatik i Gundsølille
 
Det er næppe storke, sol og sommer man tænker på her lige op til jul. For de fleste en tid med travlhed og gaveræs. Men her på Storkene.dk er vi nu i gang med at planlægge aktiviteterne for det nye år. Men inden da, vil vi se lidt tilbage på året der gik.

 

På mange måder blev 2010 et anderledes og mere positivt år for storkene end 2009 om end man ikke kan sige at året er forløbet uden dramatik. Året bød på både en såret hanstork, et koldt forår netop som æggene med de tre storkeunger i Gundsølille klækkede.
 
 
Såret på Emils ben ses tydeligt på dette foto.
Foto: Winne Hansen. 
 
 
 
 

Men trods dramatikken endte det hele godt og i midten af juni måned, kunne vi ringmærke og navngive tre flotte storkeunger. Storkeungerne Hans, Christian og Anders fløj af reden midt i juli måned og trak bort i starten af oktober måned. Ganske sent, men dog ikke for sent til at støde til de andre trækkende storke i Europa. Også de tre storkeungers bror eller søster, der havde oversomret i Skåne, havde sat kursen sydpå. Og her troede vi så at storkeåret 2010 skulle sluttes af.

 

Der gik dog kun et par uger før Storkene.dk fik flere henvendelser fra folk der havde set op til fire storke, først ved Hedehusene og senere i Stenløse. Var det nu de tre storkeunger, der sammen med en anden stork havde vendt næbbet tilbage til Danmark?

 

 
Skånske storke slog sig ned
 
Det viste sig dog hurtigt, at det var skånske storke, der havde valgt at lægge vejen forbi Sjælland. De delte sig dog hurtigt op, og to af storkene blev i Stenløse, mens de to andre valgte at blive ved Hedehusene. Efter et par uger trak to af de fire storke dog tilbage til Skåne. De to tilbageværende storke valgte at blive og slog sig mere eller mindre fast ned i Stenløse Syd og Stærkende ved Hedehusene. Da vinteren nærmede sig fik Storkene.dk leveret frysere og mad til begge storke. Derudover fik vi opsat storkereder både i Stenløse og Stærkende, som straks blev indtaget.
 
 
Storken i Stærkende sidder her på sin nye rede og skutter sig i
kulden.
(Foto: Lonnie Jørgensen)
 
 
Storkene vil nu, sammen med det gamle storkepar Ida og Emil blive fodret gennem vinteren. Hvad foråret vil bringe for de to nye storke kan vi kun gætte os til. Men spændende bliver det.
 
 
Storketour til Litauen

 

I maj måned arrangerede Storkene.dk årets ”storketour” som i år gik til Litauen. Tre vidunderligere dage i selskab med andre storkeinteresserede, tusinder af storke, en fantastisk uspoleret natur der ikke findes magen i Danmark. Og sidst, men ikke mindst, hyggeligt socialt samvær i hotellets restaurant og bar. For dem der ikke har fået nok af sidste års tur, så gentager vi succesen med en tur til Masurien i det nordøstlige Polen i juni måned 2011. Men der er kun ganske få pladser tilbage.
 
 
Årets storketur bragte os tæt på Kaliningrad - her forenden af broen. (Foto: Alf Blume)
 
 
Dansk storkeprojekt?
 
Storkene.dk har en ambition om, at Danmark skal have flere storke. Der findes flere årsager til at storken mere eller mindre har fravalgt Danmark. Hovedårsagen er ikke uventet, at vi flere steder i Danmark mangler egnet storkebiotop. Derom skal der ikke herske tvivl. Men at der findes egnet storkebiotop i visse egne af Danmark er også sikkert. Der er blot for langt til den nærmeste koloni af storke, hvor en ny dansk storkebestand skal rekrutteres fra. Derfor har vi netop anmodet Miljøministeren om støtte til dansk udviklet storkeprojekt, der går under navnet ”kunstigt åndedræt til storken”. Vi håber naturligvis, at Miljøministeren vil se positivt på vores projektforslag.
 

 

Genopretning af mistet natur skal der til hvis vi skal have storken tilbage.
 
Det er også blevet tid til at sende en meget stor tak til de mange der har bidraget til Storkene.dk i årets løb. I forbindelse med hanstorken Emils alvorlige sygdom i benet og senere da de nye storke valgte at overvintre i Danmark, har vi oplevet en enorm varme og økonomisk opbakning, der har medvirket til, at vi nu har sikret at vinterfodringen og de nye investeringer i storkereder og frysere ikke belaster vores økonomi.  Efter vi har mistet vores sponsor, har vi virkelig haft brug for støtten fra vores medlemmer og andre storkeinteresserede for at få det hele til at løbe rundt.
Tilbage er der blot at takke for opbakningen fra alle vores støtter i 2010. Vi glæder os til at tage hul på en ny og endnu mere spændende storkesæson. Bliver storken i Stærkende og Stenløse og finder de en mage? Kommer der unger i reden i Gundsølille?  Alt det ved vi meget mere når foråret kommer.

 

Med disse ord ønsker vi alle en Glædelig Jul og et Godt Nytår.STORKENE.DK          Tlf:     Storkene_DK@yahoo.dk
powered by webex