Forside    Sitemap    Printvenlig udskrift             
   Om os
   Projekter
   Om storken
   Sponsor
   Privatlivspolitik hos Storkene.dk
   Kontakt
   Cookies
Storkene i Danmark

Nyheder

Sønderjysk storkefamilie er taget på vinterferie
Tom storkerede de næste 7 måneder
Læs mere

Storketur til Rumænien
I juni måned 2019 kan du rejse langt tilbage i tiden med Storkene.dk
Læs mere

Kig op – hobevis af storke er snart over os
Rekordmange storkeunger på vej på vingerne
Læs mere

Varm sommer giver rekord mange storkeunger
Storkeparrene har nydt godt af varmen
Læs mere

Storkepar har snydt alle
Sjællandsk storkepar har femlinger
Læs mere

Første storkepar på plads i Sønderjylland
Storkereden i Smedager er igen beboet af storkeparret
Læs mere

Vis flere nyheder


   
Velkommen til STORKENE.DK

Vinterstorke boltrer sig

Donationer og medlemmer sikrer vinterfodringen

 
 
Lagt på Storkene.dk den 29. november
 
 
 

To vinterstorke på reden

 

De to storke, der ankom til Sjælland midt i oktober, og som nu har slået sig ned i henholdsvis Stærkende ved Hedehusene og Stenløse i Egedal Kommune, har nu begge fået opsat reder.  Senest er det storken i Stenløse, der nu ikke længere må friste tilværelsen som hjemløs, men har fået et vaskeægte vognhjul opsat.

 

Mikael Kjeldsen, der bor på gården i Stenløse hvor storken har slået sig ned, opsatte i sidste uge et gammelt vognhjul på en af gårdens længer. Og ganske kort tid efter tog storken reden i brug. Der er hermed nu storke på rederne i Gundsølille, Stærkende og altså Stenløse.

 

Storken i Stærkende ved Hedehusene har nu været på sin rede en del gange, men overnatter ikke i den. Overnatningen foregår i træer og på det nærliggende gods Gjeddesdal. Hvis da ikke lige den bliver på jorden. Storken har desværre forelsket sig i et vandhul, hvor den har fået den kedelige vane at overnatte. Men det er ikke helt ufarligt siger Jess Frederiksen fra Storkene.dk;

 

”I 2007 omkom en ungstork fra storkeparret i Gundsølille i Skåne, hvor den desværre havde valgt at overnatte på en eng. Storken blev overrasket af en ræv, der ikke var sen til at finde ud af, at der her var et let måltid mad. Så det er absolut ikke helt ufarligt for storken at stå her igennem natten.
 
Storken i Stærkende sidder her på sin nye rede og skutter sig i
kulden.
(Foto: Lonnie Jørgensen)
 

 

Også storken i Stenløse er noget ustabil på reden. Den opholder sig for det meste på reden, men nogen gange tager den af sted om aftenen og ses ikke før om morgenen. Hvor den så overnatter vides endnu ikke.

 

 
Borgere bekymrede for storken
 

”Flere Stenløseborgere har henvendt sig til Storkene.dk, da de har observeret storken om dagen, stående i et sumpområde og var bekymrede for at storken var frosset fast” siger Jess Frederiksen, der dog kan berolige de bekymrede borgere.

 

”Storken spiser fint og har det godt og at den nogle gange står på engens nu tilfrosne vandpytter, skyldes muligvis at den tidligere på efteråret har opholdt sig her”.

 

 

Donationer og medlemmer hjælper storkene

 
Desværre er Storkene.dk stadig uden sponsor. Men gennem de mange donationer der er kommet ind på det sidste, skal vi nok få det til at løbe rundt og vil naturligvis sørge for, at alle storkene klarer sig gennem vinteren i god form. Merete Carøe, der styrer finanserne i Storkene.dk melder om mange donationer;

 

”Vi får trods alt hver dag nye medlemmer og de donationer der er løbet ind, er medvirkende til, at vi ikke løber tør for penge det næste stykke tid”.

 

Jess Frederiksen vil da også gerne sende en varm hilsen til de mange støtter;

 

”Vi vil gerne takke for donationerne og takke de mange der har meldt sig ind i foreningen på det sidste. Uden dem var det absolut ikke muligt at gennemføre så omfattende en fodring og andre ekstraindkøb.
 
Vi håber dog stadig, at vi inden længe har en sponsor, så vi kan gå sikkert og ubekymrede gennem vinteren. For uden midler kan vi ikke sikre, at vi igen i 2011 skal have storkeunger på vingerne. Det er trods alt storkeparret Ida og Emil, samt de to vintergæster der forhåbentlig bliver i Danmark, der er med til at holde liv i håbet om storkeunger i Danmark. Og med den kulde vi oplever nu, så bliver der rigeligt brug for al den hjælp vi kan få. Ikke mindst hvis vinteren bliver så hård som meteologerne forudser".
 
 


STORKENE.DK          Tlf:     Storkene_DK@yahoo.dk
powered by webex