Forside    Sitemap    Printvenlig udskrift             
   Om os
   Projekter
   Om storken
   Sponsor
   Privatlivspolitik hos Storkene.dk
   Kontakt
   Cookies
Storkene i Danmark

Nyheder

Sønderjysk storkefamilie er taget på vinterferie
Tom storkerede de næste 7 måneder
Læs mere

Storketur til Rumænien
I juni måned 2019 kan du rejse langt tilbage i tiden med Storkene.dk
Læs mere

Kig op – hobevis af storke er snart over os
Rekordmange storkeunger på vej på vingerne
Læs mere

Varm sommer giver rekord mange storkeunger
Storkeparrene har nydt godt af varmen
Læs mere

Storkepar har snydt alle
Sjællandsk storkepar har femlinger
Læs mere

Første storkepar på plads i Sønderjylland
Storkereden i Smedager er igen beboet af storkeparret
Læs mere

Vis flere nyheder


   
Velkommen til STORKENE.DK

Sensation i Gundsølille; to storkepar på gartneriet

Ida og Emil har fået skånske naboer

 
 
Lagt på Storkene.dk den 20. oktober
 
 
Uventede gæster i Gundsølille
 

For første gang siden storkeparret Ida og Emil kom til Danmark i efteråret 2003, har de nu fået selskab af endnu et storkepar.

 

Gartneriejer Jens Andersen måtte gnide øjnene en ekstra gang da han onsdag aften så ud af vinduet. Familien er vant til at have storkeparret Ida og Emil boende på skorstenen – men denne onsdag skulle blive dagen, hvor gartneriets anden storkerede skulle få indbyggere.

 

Formanden for Storkene.dk Jess Frederiksen blev meget overrasket over meldingen fra gartneriet. For normalt vil den arrige gamle hanstork ikke acceptere andre storke i nærheden af deres hjem. Han mener dog at årstiden spiller en rolle;

 

”Da de samme storke var forbi mandag den 18. oktober, blev de jagtet bort før de overhovedet fik mulighed for at slå sig ned, hvilket ikke er overraskende. Hvad der derimod overrasker er, at hanstorken Emil nu tilsyneladende har accepteret at andre storke har slået sig ned på naboreden. Hvis det havde været forår var andre storke ikke blevet tolereret. Men det faktum at det nu er efterår gør formentlig forskellen. Der er stadig mange måneder til ynglesæsonen går i gang og dermed udvises der ikke den samme aggressive adfærd som hvis det var forår”
 
 
Storkeparret ses her fødesøgende ved Reerslev tæt op af Hedeland.
(Foto: Kim Rasmussen) - for flere fotos klip på billedet eller her
 
 
 

Om storkene bliver, er nok tvivlsomt. Men det er ikke umuligt. Storkeparret er opdrættede storke fra Skåne der ligesom storkeparret Ida og Emil ikke har deres trækinstinkter intakte. Derfor kommer de ikke til at trække videre sydpå.

 

Skulle det vise sig, at de har lyst til at blive på gartneriet ved Gundsølille, vil Storkene.dk sørge for at de kan klare sig gennem vinteren og inddrager naturligvis storkeparret i vinterfodringsprogrammet.

 

Bliver storkene til foråret og ynglesæsonen, skal de dog ikke forvente at få lov til at indtage reden, der ligger blot 75 meter fra det gamle storkepars rede;

 

”Til den tid vil Emil ikke længere vise mildhed overfor storkeparret. De vil ganske enkelt blive fordrevet fra ejendommen, ligesom den overvintrende ungstork Nina oplevede i marts måned i år. Der var ingen pardon til trods for at det var deres egen unge” siger Jess Frederiksen.

 

Hvor de to andre skånske storke overnatter vides ikke. De var dog ved Stenløse onsdag eftermiddag.
 
Opdatereret 22. oktober:
Ifølge Berith Cavallin fra det skånske storkeprojekt, er tre ud af de fire storke identificeret. Det tre af storkene er hanstorke, der har ynglet i nogle år i Østre Tvet der ligger i den sydlige dele af Vombs enge.
Den fjerde stork er endnu ikke endeligt identificeret.
 
To af storkene opholder sig stadig på Sjælland, men har rykket sig lidt og er nu på en gård ikke langt fra Stærkende.  Her har de opholdt sig et par dage.
 
Opdateret den 24. oktober:
Alle fire storke er stadig vest for København. De pendler mellem Stærkende/Reerslev og Stenløse. Den 23. oktober var der fire storke i Stenløse Syd på samme tid. Om morgenen den 24. oktober var der kun en stork. Har du fotos af storkene som du vil dele med os, er du velkommen til at kontakte os på: Storkene@nypost.dk eller ved at ringe til Jess Frederiksen på 21 67 23 06.
 
 
 
 
 
 
 
 
 


STORKENE.DK          Tlf:     Storkene_DK@yahoo.dk
powered by webex