Forside    Sitemap    Printvenlig udskrift             
   Om os
   Projekter
   Om storken
   Sponsor
   Privatlivspolitik hos Storkene.dk
   Kontakt
   Cookies
Storkene i Danmark

Nyheder

Sønderjysk storkefamilie er taget på vinterferie
Tom storkerede de næste 7 måneder
Læs mere

Storketur til Rumænien
I juni måned 2019 kan du rejse langt tilbage i tiden med Storkene.dk
Læs mere

Kig op – hobevis af storke er snart over os
Rekordmange storkeunger på vej på vingerne
Læs mere

Varm sommer giver rekord mange storkeunger
Storkeparrene har nydt godt af varmen
Læs mere

Storkepar har snydt alle
Sjællandsk storkepar har femlinger
Læs mere

Første storkepar på plads i Sønderjylland
Storkereden i Smedager er igen beboet af storkeparret
Læs mere

Vis flere nyheder


   
Velkommen til STORKENE.DK

Endeligt farvel til de danske storkeunger

Efter et langt tilløb er de tre danske storkeunger nu trukket sydpå

 
 
Lagt på Storkene.dk den 2. oktober
 
 
Vemod og glæde over storkeungers exit

 

Det holdt hårdt for de tre danske storkeunger Hans, Christian og Anders at få pakket sydfrugterne. Længe har det da også set ud som om storkeungerne havde tænkt sig at blive i de trygge omgivelser i Gundsølille ved Roskilde. Men sådan skulle det heldigvis ikke gå.


- Onsdag den 29. september forlod storkeungerne gartneriet i Gundsølille og kom ikke tilbage ved aftenstide som de plejer at gøre. Og da de heller ikke kom hjem hverken torsdag eller fredag besluttede Jens Andersen fra gartneriet sig for at kontakte Storkene.dk med den, trods alt, glædelige nyhed – siger formand for Storkene.dk Jess Frederiksen der håber at storkeungerne nu har indledt efterårstrækket;

 

- Storkeungerne er ikke indrapporteret til hverken os eller Dansk Ornitologisk Forening siden den 25. september og vi går derfor ud fra, at de endelig har forladt Danmark og er fulgt efter de andre trækkende storke. De befinder sig nu formentlig et godt stykke nede i Tyskland med kurs mod syd.
 
 
Storkeungerne under ringmærkningnen i juni måned.
Foto: Claus Bøggild, DR.
 

 

- Som jeg tidligere har nævnt er det med vemod at vi siger farvel til storkeungerne. Vi ved rent faktisk ikke om vi ser dem igen nogensinde. Men sådan må det nu engang være når det er naturen der bestemmer.  Det gode er, at det endnu engang bekræfter at storkeungerne, der stammer fra de ”ikke trækkende” projektstorke Ida og Emil, udmærket er i stand til at finde kompasset frem og trække sydpå om efteråret. Derfor inspirerer projektet i Gundsølille naturligvis til at få iværksat lignende projekter rundt omkring i Danmark.
 

 

Skånske ungstorke i Østafrika og Spanien

 

Også den storkeflok fra Skåne der trak over Sjælland og Lolland den 27. august, er formentlig kommet langt på deres træk og kommer ikke tilbage Skåne igen før det bliver forår. For ungstorkenes vedkommende går der dog minimum et par år før de kan forventes tilbage til vore breddegrader. To af de satellitmærkede skånske storke kan følges på nettet. Den ene af storkene er en såkaldt ”østtrækker”, dvs. den har valgt den østlige trækrute til Afrika over Bosporusstrædet i Tyrkiet og er nu i Østafrika. Den anden stork har derimod valgt den vestlige trækrute og er nu i det nordlige Spanien. Denne stork var i flokken på de 21 storke over Sjælland den 27. august.
 

 

Storkeparret Ida og Emil holder liv i håbet

 

Tilbage i Gundsølille er nu kun storkeparret Ida og Emil, som til vinter vil indgå i vores vinterfordringsprogram, som er en meget vigtig del af Storkene.dk´s arbejde.

 

- Man er nødt til at gøre sig klart, at uden storkeparret Ida og Emil var der ikke vildtlevende trækkende storke i Danmark. Derfor er det vigtigt, at storkeparret får en solid kost gennem den kolde vinter, så der igen i 2011 kommer storkeunger på vingerne i Danmark.

 

- Ligeså klart er det, at den arbejdsindsats familien Andersen lægger for dagen gennem hele vinteren i forbindelse med fodringsarbejdet er uvurderlig. Man kan rent faktisk sige, at skæbnen for Danmarks meget begrænsede storkebestand, ligger i hænderne på familien Andersen i samarbejde med Storkene.dk, siger Jess Frederiksen.
 

 

Happy-ending på dramatisk storkesæson

 

Med storkeungernes exit kan vi nu endelig sætte punktum for en til tider neglebidende sæson for storkeparret i Gundsølille. Heldigvis fik hele dramaet en ”happy-ending”. Både forårets kulde og Emils dårlige ben skabe i lang tid frygt at at det gik galt.
 
Jørgen Willumsens satiriske streg, gik i maj ud over storkeungerne. Se
tegningen og hans kommentar til de frysende storkeunger her.
 
 

 

Her på Storkene.dk er det blevet tid endnu engang at takke de mange der har fulgt med igennem året og bidraget økonomisk. Også tak til dyrlæge Bjarne Ø. Rasmussen fra Hårlev, der trådte hurtigt til i forbindelse med Emils livstruende betændelse i benet.  Uden denne assistance kunne det være endt grueligt galt.

 

Storkene.dk vil også gerne takke lytterne fra DR P4 for deres indsats med at få givet Danmarks tre eneste storkeunger gode danske navne. Vi håber at vi kommer til at se ungerne tilbage igen om et par år her i Danmark.

 

Vi glæder os til sammen med vores medlemmer at indlede storkesæsonen 2011 på Barresøgård i Lynge den 12. marts, hvor vi afholder generalforsamling i Storkene.dk. Mere information om dette følger senere her på siden.

Og så ser vi frem til at gentage succesen med vores storketure i 2011 og tager i Kristi Himmelfarts ferien til Masurien i det nordøstlige Polen for her at opleve den underskønne natur og de mange storke.
 
 
 
 
 
 

 STORKENE.DK          Tlf:     Storkene_DK@yahoo.dk
powered by webex