Forside    Sitemap    Printvenlig udskrift             
   Om os
   Projekter
   Om storken
   Sponsor
   Links
   Kontakt
   Cookies
Storkene i Danmark

Nyheder

Jagtsæsonen på trækfugle står for døren
Lang vej til efterlevelse af jagtloven
Læs mere

Hjælper storkereder storken på vej?
Storkereder gør det langt fra alene!
Læs mere

Foråret skydes i gang den 10. marts
Generalforsamling i Storkene.dk på Barresøgård
Læs mere

Storken er kommet - alt for tidligt
Klimaforandringerne skaber ravage hos trækfugle
Læs mere

Ung stork er strandet på Bornholm
Solskinsøen har fået sjælden gæst på besøg
Læs mere

Stork er strandet på Vestsjælland
Stork på vej mod syd har fået kolde fødder
Læs mere

Smedager storkene har forladt Sønderjylland
Turen går mod Afrika
Læs mere

Storketur til Spanien
Creme de la Creme turen for storke-og naturelskere
Læs mere

Vis flere nyheder


   
Velkommen til STORKENE.DK

Storkesensation i Skåne

Gennembrud for det skånske storkeprojekt

 
 
Lagt på Storkene.dk den 12. september
 

 

Storkeungerne holder endnu stand i Danmark

 

Selv om vi sikkert er mange der mener, at det må være på høje tid for storkeungerne i Gundsølille at få pakket sydfrugterne og vendt næbbet sydover, så er hovedpersonerne tilsyneladende ikke enige i denne betragtning.

 

De tre skønne storkeunger er ganske vist på meget lange dagture, men når det er ved at blive mørkt vender de næbbet mod Gundsølille og deres trygge rede hvor de stadig, med enkelte undtagelser, overnatter hver nat.

 

Den 27. august var de dog en tur på Sydsjælland, hvor de overnattede et ukendt sted. De blev foreviget fouragerende på en stubmark ved Snerese Sø ved Næstved af Conny Bruun. Men allerede dagen efter var de retur i Gundsølille.
 
 
 
Storkeungerne Hans, Christian og Anders her set ved Snesere Sø ved Næstved.
(Foto: Conny Bruun)
 

 

”For en uge siden havde vi ellers nærmest perfekt trækvejr, hvor et højtryk havde placeret sig henover Danmark. Og det var derfor ventet at storkene, som traditionelt set er vejrtrækkere, ville udnytte det gode trækvejr til at indlede turen sydpå. Men det skete desværre ikke” siger Jess Frederiksen fra Storkene.dk.
 
Det er slet ikke udsædvanligt at storkene indleder trækket i september, men langt de fleste storke tager dog afsted i slutningen af august eller starten af september.

 

 

Skånsk storkesensation

 

Derimod ser det ud til, at storkeungen Nina (1A95) fra 2009 er kommet godt afsted sammen med 20 andre trækkende storke fra Skåne, der trak over Sjælland den 27. august.

 

To af de skånske storke er i år forsynet med en GPS sender. Hermed kan man følge storkens trækrute via satellit. Den ene af de to GPS mærkede storke var med i gruppen der trak via Sjælland og Lolland. Efter at have forladt Danmark er storken, og dermed formentlig også de andre storke i flokken, trukket i sydøstlig retning og er observeret syd for Dresden. De seneste oplysninger går dog på, at storken nu er trukket mod sydvest og er i området omkring Münchens lufthavn. Det er muligt at storken Nina er i samme område eller er fortsat i en sydøstlig retning.

 

Den anden stork fra Skåne, der ligeledes er mærket med GPS sender er dog helt sensationelt allerede nu nået til Østafrika, hvor den sammen med andre storke nu er stoppet op ved Chad, inden turen fortsætter mod Sydafrika.

 
 
Her ses en af de to skånske ungstorke der er blevet ud-
styret med GPS sender.
(Foto: fra Skof.se/storke)
 
 
 

Det faktum at storkene er trukket bort, og faktisk er nået helt til Østafrika, er intet mindre en sensationelt for det Skånske storkeprojekt, hvor man ellers i årtier har kæmpet med at få storkene til at trække. For folkene bag storkeprojektet i Skåne kan dette betegnes som intet mindre end et gennembrud. Aldrig før er det lykkes at få storkene til i så stort omfang at trække – og endda så langt som til Østafrika. Storkene.dk glæder sig over den nye udvikling og ser frem til at følge det skånske storkeprojekt og de trækkende storke fremover.

 

Storkene kan følges via storkeprojektets hjemmeside www.skof.se/stork

 

Man kan håbe på, at storkeungerne i Gundsølille følger trop indenfor den nærmeste fremtid. Det er trods alt ikke sket før, at storkeungerne ikke er trukket bort, hvis man da lige ser bort fra den enlige storkeunge Nina fra 2009. Vi følger naturligvis udviklingen her på Storkene.dk

 

 

Generalforsamling i Storkene.dk

 

De forrige år har vi afholdt vores årlige generalforsamling i løbet af efteråret. Dette er gjort da vi normalt på dette tidspunkt kan holde status over hvordan storkeåret et gået.

 

Men på et nyligt afholdt bestyrelsesmøde i Storkene.dk blev det besluttet at udskyde tidspunktet for fremtidige generalforsamlinger til marts måned. Dette er besluttet af hensyn til af at regnskabsåret i Storkene.dk følger kalenderåret. Af samme årsag er det ikke muligt at fremlægge årsregnskab, simpelthen fordi året ikke er omme endnu.

 

Derfor vil næste generalforsamling i Storkene.dk blive afholdt lørdag den 12. marts 2011 på Barresøgård i Lynge. Indkaldelse til medlemmerne fremsendes senest medio februar måned.STORKENE.DK          Tlf:     Storkene_DK@yahoo.dk
powered by webex