Forside    Sitemap    Printvenlig udskrift             
   Om os
   Projekter
   Om storken
   Sponsor
   Privatlivspolitik hos Storkene.dk
   Kontakt
   Cookies
Storkene i Danmark

Nyheder

Sønderjysk storkefamilie er taget på vinterferie
Tom storkerede de næste 7 måneder
Læs mere

Storketur til Rumænien
I juni måned 2019 kan du rejse langt tilbage i tiden med Storkene.dk
Læs mere

Kig op – hobevis af storke er snart over os
Rekordmange storkeunger på vej på vingerne
Læs mere

Varm sommer giver rekord mange storkeunger
Storkeparrene har nydt godt af varmen
Læs mere

Storkepar har snydt alle
Sjællandsk storkepar har femlinger
Læs mere

Første storkepar på plads i Sønderjylland
Storkereden i Smedager er igen beboet af storkeparret
Læs mere

Vis flere nyheder


   
Velkommen til STORKENE.DK

Storkeunger led i regnen

Bekymrede danskere er kommet med gode velmente råd

 
 
Lagt på Storkene.dk den 7. juni 2010
  
 
Dyngvåde storkeunger led i regnen              

 

Fredag den 4. juni var euforien over de flotte storkeunger stor. Solen skinnede og ungerne havde fået godt med sul på kroppen. Det eneste der kunne tage livet af storkeungerne Hans, Christian og Anders var – et omfattende regnvejr! Og det var netop det der mandag morgen ramte store dele af landet, herunder også Roskilde egnen hvor storkene holder til.

 

”Sidste år omkom en storkeunge under det kraftige uvejr umiddelbart efter ringmærkningen på grund af den voldsomme nedkøling af kroppen. Kun en unge overlevede i reden” siger en bekymret Jess Frederiksen.
 
 
 
Våd stork skutter sig i regnen.
(Arkivfoto Storkene.dk)
 

 

Og han er ikke den eneste der er bekymret. Mange har i dagens løb henvendt sig til Storkene.dk, for at høre om ikke der findes måder hvorpå man kan beskytte storkeungerne mod regnvejret. Og mange er endda kommet med forslag til hvad man kunne gøre – eks. at tage ungerne indendørs mens det regner eller at anlægge et "låg" over storkreden, som man kan trække henover når det regner og væk når det er tørvejr. Et andet forslag går på at installere et dræn i storkereden.
 

 

Naturen må gå sin gang

 

Men ifølge Jess Frederiksen findes der desværre ingen nemme løsninger.

 

”Jeg har sagt det før og må sige det igen. Naturen må gå sin gang hvor barsk det end lyder. Hvis vi begynder at tage storkeunger væk fra reden, vil forældrene betragte det som et indgreb og vil ikke acceptere ungerne når de kommer tilbage igen.  Det eneste vi kan gøre er, at bede til, at meteorologerne lover bedre vejr”

 

Storkene.dk har mandag aften været i kontakt med Jens Andersen fra gartneriet i Gundsølille hvor storkefamilien bor. Og indtil videre går det og storkeunger kigger i ny og næ ned fra reden. Men storkeforældrene kan desværre ikke længere beskytte ungerne. Den ene forælderstork nøjes med at stå på reden og vogte over ungerne. Det er alt hvad den kan gøre.
 
Er der hjælp at hente i vejrudsigten? Måske, men den står stadig på regnbyger og ustadigt vejr de næste par dage. Dog langtfra den kolde langvarige regn som mandagen bød på.
 


STORKENE.DK          Tlf:     Storkene_DK@yahoo.dk
powered by webex