Forside    Sitemap    Printvenlig udskrift             
   Om os
   Projekter
   Om storken
   Sponsor
   Privatlivspolitik hos Storkene.dk
   Kontakt
   Cookies
Storkene i Danmark

Nyheder

Sønderjysk storkefamilie er taget på vinterferie
Tom storkerede de næste 7 måneder
Læs mere

Storketur til Rumænien
I juni måned 2019 kan du rejse langt tilbage i tiden med Storkene.dk
Læs mere

Kig op – hobevis af storke er snart over os
Rekordmange storkeunger på vej på vingerne
Læs mere

Varm sommer giver rekord mange storkeunger
Storkeparrene har nydt godt af varmen
Læs mere

Storkepar har snydt alle
Sjællandsk storkepar har femlinger
Læs mere

Første storkepar på plads i Sønderjylland
Storkereden i Smedager er igen beboet af storkeparret
Læs mere

Vis flere nyheder


   
Velkommen til STORKENE.DK

Storkefamilien fik fødselsdagsgæster

Sol og sommer på storkefødselsdagen

 
 
Lagt på Storkene.dk den 30 maj 2010

 

Ida bød velkommen

Vi havde naturligvis bestilt sol til besøget hos Danmarks eneste storkepar, men at det holdt stik var mere end vi kunne have forventet når man tager forårsvejret 2010 i betragtning. Lørdag den 29. maj var heldigvis solrig!

 

Storkemor Ida tog vel imod de første gæster på parkeringspladsen på gartneriet.  Det var som hun gik og sagde ”velkommen” til de fremmødte besøgende. Fantastisk velkomst til en storkefødselsdag.
 

 

 

Emil holdt øje med gæsterne fra taget. Man kan se, at såret stadig er på
benet, men det nu kun halvt så stort som tidligere. Klik på foto for flere
billeder fra SN.DK.

(Foto: Winnie Hansen)

 

 

På storkereden sad Emil og skuede over de mange besøgende og undrede sig lidt over hvad der skete. Men bange var han ikke. Jens Andersen, der sammen med familien driver gartneriet oplever ofte, at Emil går ved siden af ham - de er nærmest blevet uadskillelige efter forårets sygdom, hvor Jens passede og plejede ham;

 

”Han kommer ofte ned når jeg kalder på ham og er langt mere fortrolig med mig end Ida, som slet ikke er så tillidsfuld” siger Jens Andersen.

 

Oppe på reden kunne man se de tre små unger, der tittede ud over reden og baskede med deres små hvide vinger, når de travle forældre kom tilbage på reden med mad til de sultne unger.
 
Familien Andersen fik en kurv 

Til enhver fødselsdag hører der naturligvis kage. Men først efter at storkeformand Jess Frederiksen havde fortalt fødselsdagsgæsterne om storkeparret og om det arbejde foreningen Storkene.dk laver. Og så skulle fam. Andersen, der tager det daglige slæb hele vinteren igennem, have overrakt en gave for deres store arbejde. Uden dem og deres indsats, ville det set sort ud.

 

 

Storkefødselsdagskagen - fornem og velsmagende. Kagen er omhyggeligt

(Foto: Merete Carøe)

 

Og så til fødselsdagskagen, der vakte stor glæde. Kagen, der var lavet af Rebecca Frederiksen, var udsmykket med storkerede med tre små unger i, samt de to voksne storke, der i dagens anledning havde sat sig ned.  Ikke nok med at kagen så flot ud, den smagte endnu bedre, så der blev gået til den. Selv om kagen så ud til at være lavet af en professionel konditor, så er Rebecca altså kun "fyraftensprofessionel".
 
Lars Juel Sørensen har netop overrakt en gavekurv til Jens Andersen.
(Foto: Winnie Hansen)

 

Et par gode timer var gået og det var tid til at sige farvel til fam. Andersen samt Ida og Emil og deres tre unger. Ungerne navngives i den kommende uge i en navngivningskonkurrence i samarbejde DR P4. For dem der er interesserede i at deltage i konkurrencen, kan det anbefales at lytte til DR P4/København onsdag  den 2. juni kl. 08.15. Vindernavnene på de tre unger, offentliggøres fredag formiddag når storkeungerne ringmærkes.

 

 STORKENE.DK          Tlf:     Storkene_DK@yahoo.dk
powered by webex