Forside    Sitemap    Printvenlig udskrift             
   Om os
   Projekter
   Om storken
   Sponsor
   Privatlivspolitik hos Storkene.dk
   Kontakt
   Cookies
Storkene i Danmark

Nyheder

Sønderjysk storkefamilie er taget på vinterferie
Tom storkerede de næste 7 måneder
Læs mere

Storketur til Rumænien
I juni måned 2019 kan du rejse langt tilbage i tiden med Storkene.dk
Læs mere

Kig op – hobevis af storke er snart over os
Rekordmange storkeunger på vej på vingerne
Læs mere

Varm sommer giver rekord mange storkeunger
Storkeparrene har nydt godt af varmen
Læs mere

Storkepar har snydt alle
Sjællandsk storkepar har femlinger
Læs mere

Første storkepar på plads i Sønderjylland
Storkereden i Smedager er igen beboet af storkeparret
Læs mere

Vis flere nyheder


   
Velkommen til STORKENE.DK

Ringenes Herre kommer til Gundsølille

Tre halvstore storkeunger skal have ringe på

 

 
Lagt på Storkene.dk den  26. maj 2010
 
Halvstore storkeunger i reden
"Jeg er meget lettet - nærmest lykkelig - over at at vi er kommet så langt uden flere problemer i denne ynglesæson, for jeg havde helt ærligt ikke rigtig troet på det for bare tre uger siden", siger Jess Frederiksen.
Men den er god nok - storkeungerne i Gundsølille er blevet store og flotte og trives.
De kan nu ses i reden og har det rigtig godt. Hvor mange der er vides ikke endnu med sikkerhed, men 3 stykker er et godt bud. Tidligere har storkeparret haft den uvane, at smide en af ungerne ud efter et par uger. Men i år har de ikke gjort det, hvilket kunne tyde på, at der enten er føde nok eller der ikke er mere end maksimalt 3 unger.
Den 4. juni kl. 10.00 skal storkeungerne så have ringe på. Endnu engang er det Ringenes Herre, alias Hans Skov fra Dansk Ornitologisk Forening, der giver de halvstore unger ringene på. 
Vi får mange spørgsmål omkring hvorfor man ringmærker storkeunger - og fugle i det hele taget. Og svaret er, at mærkningen af fuglene, giver meget nyttig information. Ringmærkningen blev oprindelig startet af danskeren H. Chr. C. Mortensen, der som den første brugte metoden i undersøgelser fra 1899. Til at starte med var det stære der blev ringmærket, men senere hen galdt det de fleste fuglearter, herunder også storken. 
 
H. Chr. C. Mortensen ses her ringmærke en stær
 
”Ringmærkningen er med til at kaste lys over hvor storkene opholder sig når de trækker bort og hvilke trækveje de vælger. Og samtidig kan vi for fremtiden skelne mellem de forskellige storke, når de forhåbentlig lægger vejen forbi deres fødeegn senere i deres liv” siger Jess Frederiksen
”Tilbage i 2007 var en del af de gamle unger fra storkeparret Ida og Emil forbi Sjælland, men har senere desværre siden slået sig ned i bl.a. Tyskland som ynglefugle. Sidste år var storken Astrid (1A84), der er udruget af parret i 2004, hele sommeren i Nordsjælland og trak først bort sent i september. Samme stork er i øvrigt aflæst i Spanien under trækket i 2005”.
 
Storken Nina (1A95) vises her frem af Hans Skov lige efter ringmærkningen i 2009.
 
Når storkene har fået ringe på, bliver ringenes numre registreret hos Zoologisk Museum, der har ansvaret for  at koordinere ringmærkningen af danske fugle.
 
Hvad skal barnet hedde?

I den kommende weekend bliver der holdt ”storkefødselsdag” ved storkereden i Gundsølille. Her vil deltagerne i arrangementet få serveret en flot fødselsdagskage, skyllet ned med kaffe og te. Samtidig vil formanden for Storkene.dk fortælle om storkeparret og deres ungers fremtidsmuligheder i området.

Ligesom vi mennesker får et personnummer ved fødslen, kan man jo sige, at storkene også får et tilsvarende nummer. Men hvorfor nøjes med et nummer?  Der skal selvfølgelig et navn til, så det hele bliver mere personligt. Og efter den 4. juni, når storkeungerne er ringmærkede, ved vi hvor mange unger der er i reden og hvilke ringnumre de hver især får.  Da vil det være tid til at give de små storkeunger et rigtig godt dansk navn. Men meget mere om dette senere.
 


STORKENE.DK          Tlf:     Storkene_DK@yahoo.dk
powered by webex