Forside    Sitemap    Printvenlig udskrift             
   Om os
   Projekter
   Om storken
   Sponsor
   Links
   Kontakt
   Cookies
Storkene i Danmark

Nyheder

Jagtsæsonen på trækfugle står for døren
Lang vej til efterlevelse af jagtloven
Læs mere

Hjælper storkereder storken på vej?
Storkereder gør det langt fra alene!
Læs mere

Foråret skydes i gang den 10. marts
Generalforsamling i Storkene.dk på Barresøgård
Læs mere

Storken er kommet - alt for tidligt
Klimaforandringerne skaber ravage hos trækfugle
Læs mere

Ung stork er strandet på Bornholm
Solskinsøen har fået sjælden gæst på besøg
Læs mere

Stork er strandet på Vestsjælland
Stork på vej mod syd har fået kolde fødder
Læs mere

Smedager storkene har forladt Sønderjylland
Turen går mod Afrika
Læs mere

Storketur til Spanien
Creme de la Creme turen for storke-og naturelskere
Læs mere

Vis flere nyheder


   
Velkommen til STORKENE.DK

Danmarks eneste storkeunger trodsede kulden

Storkefar Emil er i hopla og klarer pasningen af ungerne

 
Lagt på Storkene.dk den  17. maj 2010
 
Kulde og regn er en ekstremt farlig cocktail for storkeunger. Og netop denne vejrtype har siden storkeungerne kom til verden for ca. 10 dage siden, været den fremherskende. Nervøsiteten over om ungerne kunne klare de kolde dage og nætter bredte sig, da det lørdag regnede i 17 timer i træk. Samtidig stod termometret på bare sølle 8 graderS varme. Det er ikke lige det der er brug for, hvis Danmarks eneste storkepar skal have unger på vingerne.
 
 
Storkeungernes kost består i de første uger primært af orme
og mindre fødedele
(Foto: Alf Blume)
 

 

Men modgang gør jo som bekendt stærk! Og storkefar Emil, der ellers bogstavelig talt stod med det ene syge ben i graven, er virkelig kommet sig. Selvom der stadig er et grimt sår, der ikke helt har dannet skorpe, så klarer han sig tilsyneladende rigtig godt;

 

”Han er rigtig god form. Det meste af dagen bruger han og storkemor Ida, tiden på at søge føde til de krævende og evigt sultne unger. Og Emil går virkelig til den – han kommer møgbeskidt hjem til reden med orme og frøer og bruger ikke meget tid på sig selv. Og selv om benene er begravet i mosevand og jord hele dagen, så klarer lader det ikke til at betændelsen kommer tilbage” siger Jess Frederiksen fra Storkene.dk der videre forklarer årsagen til at ungerne har klaret kuldeperioden;

 

Grunden til, at ungerne har overlevet kuldeperioden er timingen.  Havde ungerne været lidt større, havde forældrene ikke kunnet beskytte dem mod regnen og de var med stor sandsynlig bukket under. Men de er præcis små nok til at forældrene har varmet dem og givet dem ly for regnen. Men fra nu af følges vejrudsigten med stor spænding. For det er nu det er vigtigt med varme temperaturer”

 

Og vejrudsigten lover ud fra et storkeperspektiv ganske fornuftigt. Varmen er på vej fra nordøst og det ser ud til at vi nu er helt ude af det ekstremt kolde forårsvejr. Derfor håber vi snart at kunne sætte ringe på storkeungerne - formodentlig i starten af juni.

 

”Om nogle uger håber vi at kunne tælle hvor mange unger der er. Og når Storkene.dk holder ”storkefødselsdag” på gartneriet den 29. maj, kan man se de små unger i reden når forældrene fodrer ungerne”.
 
Storkeforældrene opgylper føden til ungerne.
 
Storkepar ved Mørkøv

Udover storkeparret i Gundsølille ser det sløjt ud. Der er kun enkelte strejfende storke rundt omkring i Danmark. Dog er der et storkepar mere på Sjælland. Søndag eftermiddag var parret nær godset Kongsdal ved Mørkøv, hvor de blev spottet af Ditte og Thomas Hald, der så storkene på vej hjem fra sommerhus. Thomas Hald måtte fortælle om sin og konens dejlige oplevelse;

 

"Vi så pludselig storkeparret, der stod idyllisk på en eng lige ved Kongsdal Gods. Og vi syntes bare det var så speciel en oplevelse, at vi straks måtte fortælle om vores skønne oplevelse. For storken er en fantastisk fugl – synd der ikke er flere af dem”
 
Storkene her fotograferet ved Kongsdal Gods.
(Foto: Bo Larsen)

 

Heldigvis opholder parret sig ikke langt fra Roskilde og de mange storkereder der findes i dette område. Dem håber vi naturligvis de kan finde frem til og slår sig ned på. Men tiden for et ynglepar mere er ved at være forpasset. Derfor må vi nok nøjes med glædes over det ene storkepar vi har.

 

 STORKENE.DK          Tlf:     Storkene_DK@yahoo.dk
powered by webex