Forside    Sitemap    Printvenlig udskrift             
   Om os
   Projekter
   Om storken
   Sponsor
   Privatlivspolitik hos Storkene.dk
   Kontakt
   Cookies
Storkene i Danmark

Nyheder

Sønderjysk storkefamilie er taget på vinterferie
Tom storkerede de næste 7 måneder
Læs mere

Storketur til Rumænien
I juni måned 2019 kan du rejse langt tilbage i tiden med Storkene.dk
Læs mere

Kig op – hobevis af storke er snart over os
Rekordmange storkeunger på vej på vingerne
Læs mere

Varm sommer giver rekord mange storkeunger
Storkeparrene har nydt godt af varmen
Læs mere

Storkepar har snydt alle
Sjællandsk storkepar har femlinger
Læs mere

Første storkepar på plads i Sønderjylland
Storkereden i Smedager er igen beboet af storkeparret
Læs mere

Vis flere nyheder


   
Velkommen til STORKENE.DK

Tre storke på Djursland

En stork blev til hele tre storke

 
 
Lagt på Storkene.dk den 18. marts 2010
 
 

Den 16. marts kunne vi her på Storkene.dk melde om ankomsten af den første stork i Danmark. Og som vi også forudså, var storkens ankomst, et varsel om foråret nu endelig var kommet.

 

Men som man siger, ”en svale gør ingen sommer”. Derfor er det glædeligt, at vi nu kan meddele, at hele tre storke nu har slået sig ned i det jyske.

 

”I går fik vi meddelelse om en stork ved Århus havn, som trak videre i nordlig retning. Og i eftermiddag fik vi information om, at tre storke der rastede på en eng på Djursland” siger Jess Frederiksen fra Storkene.dk der er glad for at høre at det er Djursland storkene har slået sig ned på.

 

”Sidste år i maj måned, var Djursland ramme om et sandt storketræf, da hele 7 storke var her igennem længere tid. Der var her formodentlig tale om unge strejffugle, der var ude for at afsøge nye territorier. Det vi nu kan håbe er, at det er de samme fugle, der både husker og har fattet interesse for området og forhåbentlig nu vil slå sig ned for sommeren”

 

Men det er dog endnu stadig alt for tidligt at spå om hvad foråret vil bringe. Der findes dog flere storkereder i området, som forhåbentlig kan tiltrække storkene.
 
 
De 7 storke der var forbi Djursland, her fotograferet ved Herning i maj 2009.
 

 

”Direktøren for Ree Dyrepark Jesper Stagegård, bestilte allerede sidste år i maj 3 storkereder hos Storkene.dk, som skulle opsættes omkring dyreparken. Han havde nemlig bemærket, at storkene ofte opholdt sig ikke langt fra dyreparken i området omkring Stubbe Sø”

 

Om storkene så vælger at blive eller trækker videre vil tiden vise. Vi vil dog her på Storkene.dk nøje følge storkenes færd det næste stykke tid.

 

Kun et storkepar ynglede i Danmark i 2009. Det er storkeparret i Gundsølille, der desværre kun fik en unge på vingerne på grund af dårligt vejr i juni måned.

 

 STORKENE.DK          Tlf:     Storkene_DK@yahoo.dk
powered by webex