Forside    Sitemap    Printvenlig udskrift             
   Om os
   Projekter
   Om storken
   Sponsor
   Links
   Kontakt
   Cookies
Storkene i Danmark

Nyheder

Boom af storke over Danmark
Varmen har trukket mange storke ind over hele Danmark
Læs mere

Storkeunger på vej i Jylland og mulig sensation på Sjælland
Glæde i både Sønderjylland og på Midtsjælland!
Læs mere

Giv agt - STORKE på vejen!
Danmarks eneste ”storke advarselsskilte” opstilles i Aabenraa Kommune
Læs mere

Sønderjylland har igen ynglende storke
Storkeparret i Smedager er gendannet
Læs mere

Udsigt til flere storkepar i 2017
Ikke mindst Sønderjylland kan se frem til fordobling af storkepar
Læs mere

Fire beboede storkereder i Danmark
To nye beboede reder i Viborg er en sensation
Læs mere

Storketur - Bei der Elbe
Mød forsommeren og storken i det østlige Tyskland
Læs mere

Vis flere nyheder


   
Velkommen til STORKENE.DK

Nordsjællandsk stork er forduftet

Storken Astrid blæste sydpå i efterårsstormen

 
Lagt på Storkene.dk den 6. oktober 2009
Længe har Nordsjælland kunnet bryste sig af at tiltrække sig en vaskeægte hvid stork. Det var storken Astrid, der igennem hele sommeren har slået sine folder på enge og marker i det nordsjællandske.

Helge Jacobsen, der har en rideskole ved Hillerød, kontaktede den 1. oktober Storkene.dk, da han havde haft fornøjelsen at lægge nattelogi til storken i flere måneder.  Han mente at det nu var på tide at udskifte den mast storken sov på, med en rigtig storkerede da han meget gerne ville have at storken blev hos ham.

Selvsamme stork, har tidligere udvist en tendens til først at trække bort når vejret blev for surt og koldt. I 2007 ventede den til hen under jul før den vendte næbbet sydpå. Helt så lang tid skulle der ikke gå i år. I den forgangne weekend besluttede storken sig nemlig for, at nu skulle det være. Den 3. oktober blev den observeret i Eskilstrup på Falster og vælger dermed samme rute sydpå som i 2007, hvor den efter jul blev observeret i Ll. Slemminge på Lolland. I 2008 var storken ikke i Danmark, men ynglede formentlig i Sydslesvig.
Derimod vil den ensomme storkeunge Nina fra Gundsølille ikke rejse sydpå. Den kommer pligtskyldigt hver aften og sætter sig på reden ved gartneriet, hvor i øvrigt også dens forældre holder til. De har dog fundet ud af at deles om de 2 reder der er op stedet.
 
Storken Astrid raster på en stubmark på Falster den 3. oktober (Foto: Claus Hansen)
Storkene.dk ønsker storken Astrid en god vinterferie og glæder os til at byde den velkommen i 2010 – gerne som ynglefugl – denne gang på den danske side af grænsen!
 
Generalforsamling i Storkene.dk

Selvom storkesæsonen 2009 nu er gået på hæld, er det ikke helt slut med at tale storke. Der indkaldes nemlig nu til generalforsamling i Storkene.dk. Generalforsamling afholdes på Barresøgård i Lynge:

Lørdag den 21. november kl. 13.00

Detaljeret indkaldelse udsendes personligt pr. mail til vores medlemmer i løbet af den kommende uge. Det kan dog allerede nu røbes, at der vil være et gran af julestemning over generalforsamlingen. Storkene.dk vil byde på lidt godt til maven og juleknas.
 


STORKENE.DK          Tlf:     Storkene_DK@yahoo.dk
powered by webex