Forside    Sitemap    Printvenlig udskrift             
   Om os
   Projekter
   Om storken
   Sponsor
   Privatlivspolitik hos Storkene.dk
   Kontakt
   Cookies
Storkene i Danmark

Nyheder

Sønderjysk storkefamilie er taget på vinterferie
Tom storkerede de næste 7 måneder
Læs mere

Storketur til Rumænien
I juni måned 2019 kan du rejse langt tilbage i tiden med Storkene.dk
Læs mere

Kig op – hobevis af storke er snart over os
Rekordmange storkeunger på vej på vingerne
Læs mere

Varm sommer giver rekord mange storkeunger
Storkeparrene har nydt godt af varmen
Læs mere

Storkepar har snydt alle
Sjællandsk storkepar har femlinger
Læs mere

Første storkepar på plads i Sønderjylland
Storkereden i Smedager er igen beboet af storkeparret
Læs mere

Vis flere nyheder


   
Velkommen til STORKENE.DK

Danmarks eneste storkeunge flyvetræner - og får navn

Den overlevende storkeunge vokser og vokser

 
Lagt på Storkene.dk den 28. juni 2009
 

Uvejr gav udbredt storkedød - kun en dansk storkeunge klarede skærene

Uvejret for to uger siden var ikke bare skæbnesvangert for en af de to danske storkeunger. Også i Skåne gik uvejret hårdt ud over mange af storkeungerne.

 

Det tegnede ellers til at blive en rimelig sæson, med en god ungeproduktion. Men regnvejret krævede også her sine ofre, hvilket desværre bevirker at meget få storke bliver flyvedygtige i 2009 i Skåne.

Syd for grænsen, i Slesvig Holsten, var regnvejret knap så slemt som i det østlige Danmark og Skåne. Alligevel betød det dog også her død for nogen af de mange storkeunger.

 

For meget og for lidt

Vejret har i foråret og forsommeren været præget af for meget og for lidt. Først var det alt for tørt, hvilket betød at det var svært at finde føde, og at frøer, orme og snegle var få. Dette har også betydet, at frøerne har fået ganske lidt yngel, da vandhullerne er tørret ud inden haletudserne er blevet til frøer. Dette får betydning for storkenes fødegrundlag de kommende år.

 

Den 11. juni satte syndfloden så ind. Det regnede fra torsdag middag til lørdag morgen og da temperaturen blot var omkring 12 grader, fik det katastrofale konsekvenser for storkeunger på Sjælland, i Skåne og altså også i Slesvig Holsten. De omkom ganske enkelt i hobevis. Så vejret er simpelthen gået fra den ene yderlighed til den anden og kan i begge tilfælde være en dræber!

 

Storkeungen måtte have et navn
Til trods for de dårlige odds har den eneste overlevende storkeunge fra storkereden i Gundsølille nu vokset sig stor og er begyndt at tage de allerførste vingeslag. Storken hopper og basker med vingerne, men tager trods alt ikke springet ud over reden endnu. Vingerne bærer nemlig ikke fuglen endnu.
 
 
Storkeungen i Gundsølille tager de første vingebask, mens storkefar holder vagten!
(Foto: Merete Carøe)
 
 
"Om et par uger tager storken den første korte flyvetur. Den første tur vil dog være ganske kort og ikke længere end storkeungen sikkert kan komme tilbage på reden igen" siger Jess Frederiksen, der sammen med resten af bestyrelsen i Storkene.dk spenderede det meste af søndagen under storkereden. Det var nemlig her sommerens bestyrelsesmøde afholdtes.
 
"Bedre og mere inspirerende sted at holde møde for en storkeforening findes vist ikke. Storkene fløj frem og tilbage for at fodre storkeungen og storkeungen tog som nævnt nogle af de første vingeslag mens vi sad under reden" siger Jess og fortsætter;
 
"Inspireret af stemningen fik vi ideen om at storkeungen skulle have et navn. Storken var jo bare et upersonligt og meget lidt romantisk nummer - dvs. det nummer metalringen på benet angiver. Og da vi var enige om, at der var en person vi specielt kunne takke for at vi trods alt sad og kiggede op op en flot storkeunge, var navnet ikke svært at komme på. Uden storkerede, ingen storkeunge. Derfor valgte vi at kalde storken for "Nina", opkaldt efter Nina Stork, der kom storkeparret til undsætning i oktober 2008 og uden tøven skænkede storkeparret den flotte solide rede". Nina er jordemoder og driver fertilitetsklinikken StorkKlinik i København.
 
I slutningen af august vil Nina så drage ud på den farefulde færd mod varmere himmelstrøg for forhåbentlig om et par år at dukke op i Danmark igen.
 
Læs mere om Nina Stork og hendes støtte til storkeparret her!


STORKENE.DK          Tlf:     Storkene_DK@yahoo.dk
powered by webex