Forside    Sitemap    Printvenlig udskrift             
   Om os
   Projekter
   Om storken
   Sponsor
   Links
   Kontakt
   Cookies
Storkene i Danmark

Nyheder

Jagtsæsonen på trækfugle står for døren
Lang vej til efterlevelse af jagtloven
Læs mere

Hjælper storkereder storken på vej?
Storkereder gør det langt fra alene!
Læs mere

Foråret skydes i gang den 10. marts
Generalforsamling i Storkene.dk på Barresøgård
Læs mere

Storken er kommet - alt for tidligt
Klimaforandringerne skaber ravage hos trækfugle
Læs mere

Ung stork er strandet på Bornholm
Solskinsøen har fået sjælden gæst på besøg
Læs mere

Stork er strandet på Vestsjælland
Stork på vej mod syd har fået kolde fødder
Læs mere

Smedager storkene har forladt Sønderjylland
Turen går mod Afrika
Læs mere

Storketur til Spanien
Creme de la Creme turen for storke-og naturelskere
Læs mere

Vis flere nyheder


   
Velkommen til STORKENE.DK

Fra grøn og frodig ådal til sort asfalt

Kom til naturvandring og debat i Gundsømagle

 
 
 
Lagt på Storkene.dk den 17. juni 2009
 
 
Mød naturfolk og politikere i Gundsømagle
 

Forleden var der besøg ved storkereden i Gundsølille. Et ægtepar var kommet hele vejen fra Ribe for at se på storke. Lidt fantastisk, i betragtning af, at de fleste jo tænker på Ribe, når de ser en stork. Sådan var det også tidligere - Ribe var storkenes by - men den tid er desværre forbi.

Det er en af de danske myter, at storken hvert år lander i Ribe og at den her lever godt. For Roskilde-borgeren er der ikke langt til den nærmeste stork. I området omkring Gundsømagle, Gundsølille og Hvedstrup har der i nogle år været storke og der kommer flere til år for år. Værebro Ådal er for mange Roskilde-borgere et naturskønt og bevaringsværdigt område, hvor der er et rigt dyreliv.

Ikke kun storken, men også dens fødekilde, såsom frøer og smådyr trives her. Udover storken rummer området store flokke af råvildt, hvilket præger naturen og giver mange oplevelser for beboerne omkring Ådalen og de mange naturinteresserede gæster. Storkene er i høj grad en pejling på et godt miljø. Det faktum at storkene har slået sig ned i Værebro Ådal, og rent faktisk kan brødføde et helt kuld storkeunger, vidner om en nogenlunde intakt og ren natur.
Mandag den 22. juni har du mulighed for at komme på en vandretur gennem Værebro Ådal. Turen indledes under den nyopsatte storkerede på Holmegaard i Gundsømagle og på vandreturen vil Jess Frederiksen fra Storkene.dk og en række eksperter svare på spørgsmål om dyrelivet i ådalen. Der vil blive orienteret om Ådalens fauna og dyreliv, om storkene, frøerne og råvildtet, samt om fredning og om den offentlige adgang til Ådalen.
 
Grøn og frodig ådal med storke - skal dette område erstattes af sort asfalt?
 
Mødet slutter med 3 korte indlæg til debat fra 3 byrådspolitikere. De tre politikere vil give hver deres bud på hvordan Ådalens unikke natur kan plejes og udvikles. Vandreturen med efterfølgende debat på Holmegaarden er et fælles arrangement skabt i samarbejde mellem AOF, LOF, Socialdemokraterne, Venstre, Det Konservative Folkeparti, Storkene.dk og Kastaniehøj.
Debatarrangementet har til formål at fremvise et stykke sjældent sjællandsk natur; Værebro Ådal, og oplyse om naturen og de mulige konsekvenser en fremtidig motorvej kan have for ådalens dyreliv og natur. Du kan opleve naturen og dyrelivet på egen hånd på vandreturen, som tager godt en times tid og efterfølgende høre og debattere med de 3 politikere: 
 
  
Jan Herskov (C), Peter Madsen (V) og Torben Jørgensen (A)
 
Arrangementet afholdes ved og på Holmegaarden, Holmevej 33, ved Gundsømagle, mandag den 22. Juni, kl. 19.00.  Vandreturen starter med et kort indlæg fra Jess Frederiksen om storkens udvikling i området,

Husk påklædning til formålet og kaffen – så giver vi koppen! Yderligere oplysninger hos AOF og LOF. Der er gratis adgang.STORKENE.DK          Tlf:     Storkene_DK@yahoo.dk
powered by webex