Forside    Sitemap    Printvenlig udskrift             
   Om os
   Projekter
   Om storken
   Sponsor
   Privatlivspolitik hos Storkene.dk
   Kontakt
   Cookies
Storkene i Danmark

Nyheder

Sønderjysk storkefamilie er taget på vinterferie
Tom storkerede de næste 7 måneder
Læs mere

Storketur til Rumænien
I juni måned 2019 kan du rejse langt tilbage i tiden med Storkene.dk
Læs mere

Kig op – hobevis af storke er snart over os
Rekordmange storkeunger på vej på vingerne
Læs mere

Varm sommer giver rekord mange storkeunger
Storkeparrene har nydt godt af varmen
Læs mere

Storkepar har snydt alle
Sjællandsk storkepar har femlinger
Læs mere

Første storkepar på plads i Sønderjylland
Storkereden i Smedager er igen beboet af storkeparret
Læs mere

Vis flere nyheder


   
Velkommen til STORKENE.DK

7 storke har slået sig ned på Djursland

Stort antal storke observeret i Jylland i april og starten af maj

 
 
Lagt på Storkene.dk den 6. maj 2009
 
Igennem de sidste par uger, har en storkeflok på op til 10 individer, huseret i Jylland. Ikke mindst Nordjylland har haft glæde af de flotte fugle.

 

”Den store storkeflok blev første gang set på Skagen omkring den 22. april. Og siden da er de observeret i bl.a. Frederikshavn, Brønderslev, Studsgaard ved Herning og Hadsund” udtaler formand for Storkene.dk Jess Frederiksen, der siger han har fået mange henvendelser fra folk der er blevet forbavsede over at se så mange storke på en gang.
 
”Det startede med nogle enkelte individer i Thy omkring den 10. april. Herefter var det som om flere og flere storke stødte til og er holdt sammen. Det er virkelig spændende at så mange storke er stationære i Danmark igennem så lang en periode og det kunne tyde på, at de ikke er helt utilfredse med området” siger Jess Frederiksen.
 
 
 
7 storke er her fotograferet ved Herning, hvor de søgte føde efter en traktor på
en pløjemark!
(Foto: Bent Andersen)
 
 
 
To af storkene i flokken på fire fugle i Thy. Storken til højre er ring-
mærket i Holland.
(Foto: ©Storkene.dk)
 
 

Indenfor de sidste par dage har storkene dog fundet fodfæste i Djursland, nærmere betegnet ved Stubbe Sø. Det var direktør Jesper Stagegård fra dyreparken Ree Park, der kontaktede Lars Juel Sørensen fra Storkene.dk med et kontant ønske – ”Vi skal bruge nogle storkereder, og det kan kun gå for langsomt”.

 

Storkeflokken, der nu tæller 7 fugle, har nemlig slået sig ned ved Ree Dyrepark, og har været konstant i området i 3 dage. Det har skabt en vis opstandelse og man vil med opsætningen af storkereder forsøge at få storkene til at blive.
 
 
Stubbe Sø afgræsses ekstensivt at kvier

 

Storkene er ikke ringmærkede, og det er sandsynligvis tyske og østeuropæiske ungstorke der drejer sig. Dog mener vi at vide, at en af de storke der har været set i flokken tidligere stammer fra Arnhem i Holland, da den tilsyneladende er ringmærket herfra.

 

Området omkring Stubbe Sø, der ejes af Fugleværnsfonden, er faktisk ret godt egnet til storke. Det består af ganske store arealer eng der græsses af kvier og byder regelmæssigt både havørn, fiskeørn, rørhøg og hedelærke. Og nu altså også den hvide stork.

 

Her på Storkene.dk følger vi med spænding situationen på Djursland den kommende tid.
 
I sønderjylland har storken være forbi et par storkereder. På Haderslevvej i Ribe rastede en stork kortvarigt i to storkereder på en gård midt i april. Og i Ravsted, lidt nord for grænsen, blev en stork ligeledes set holde pause i en storkerede på en ejendom. Den 27. april blev kirken i Løgumkloster beboet af 2 storke, der overnattede på kirkens tag.
 
En stork ses her raste i en rede på Haderslevvej ved Ribe.
(Foto: ©Storkene.dk)
 
 
I det hele taget har der i dette forår været observeret langt flere storke end tidligere i Danmark. Ikke mindst Jylland har rigtig mange storkebesøg. Og mens Sjælland er det eneste sted i Danmark, hvor der i år yngler storke, har Jylland haft held til at tiltrække mange eksemplarer af den flotte svæveflyver. Tiden vil vise, om nogle af storkene bliver og oversomrer, eller de forsvinder ud af Danmark igen.
 
Flere billeder af forårets mange storke findes på Storkene.dks Facebook.
 
 

 STORKENE.DK          Tlf:     Storkene_DK@yahoo.dk
powered by webex