Forside    Sitemap    Printvenlig udskrift             
   Om os
   Projekter
   Om storken
   Sponsor
   Links
   Kontakt
   Cookies
Storkene i Danmark

Nyheder

Jagtsæsonen på trækfugle står for døren
Lang vej til efterlevelse af jagtloven
Læs mere

Hjælper storkereder storken på vej?
Storkereder gør det langt fra alene!
Læs mere

Foråret skydes i gang den 10. marts
Generalforsamling i Storkene.dk på Barresøgård
Læs mere

Storken er kommet - alt for tidligt
Klimaforandringerne skaber ravage hos trækfugle
Læs mere

Ung stork er strandet på Bornholm
Solskinsøen har fået sjælden gæst på besøg
Læs mere

Stork er strandet på Vestsjælland
Stork på vej mod syd har fået kolde fødder
Læs mere

Smedager storkene har forladt Sønderjylland
Turen går mod Afrika
Læs mere

Storketur til Spanien
Creme de la Creme turen for storke-og naturelskere
Læs mere

Vis flere nyheder


   
Velkommen til STORKENE.DK

Storkepar er kommet til Sjørring ved Thisted

Flotte fotos af de 4 påskestorke!

 
Lagt på Storkene.dk den 10. april 2009
 
Skal Vesløs have et storkepar?

2 storke blev den 10. april om eftermiddagen set fødesøgende i Sjørring ved Thisted. Der har i en uges tid været en enlig stork i området, hvor den er observeret flere steder i Thy. Men nu har den så fået selskab af endnu en stork. Området her byder på gode fødemuligheder for et storkepar, ikke mindst i Vejlerne hvor storkeparret i Vesløs tidligere mæskede sig med frøer og andre gode sager. Faktisk er der her flere storkereder for et storkepar at vælge imellem. En af dem er storkereden i Vesløs, der sidste gang var beboet af et ynglende storkepar i 1998. Den blev istandsat i april 2008.  Denne rede ligger godt placeret med gode fourageringsmuligheder kun ganske få vingeslag væk.

 

I sensommeren 2008 opholdt flere storke sig et stykke tid i området omkring Thisted. Nogle af disse storke var ringmærkede med tyske ringe, men en af dem var ikke ringmærket. Egon Bjerre fra Thisted var så heldig at få et billede af en af storkene ikke langt fra Thisted lufthavn hvor den rastede. De 2 storke der nu er i området er ikke ringmærkede.
 
Storkene ses her ved Bedsted den 12. april om morgenen. Flere billeder på Facebook.
(Foto: Freddie Fenger)
 
Storkene i Bedsted. Den ene stork er
ringmærket.
(Foto: Freddie Fenger)
 
 
Ifølge formanden for Storkene.dk,Jess Frederiksen, er det ikke umuligt at der er tale om nogen af de samme storke der er søgt tilbage til området";
"Storke er storke ofte ude og afsondre territorier – og muligvis nu har accepteret dette område og er vendt tilbage, ikke nødvendigvis for at yngle i denne omgang, men for at spendere sommeren her. Det er lidt heldigt at storkene har fundet frem til området ved Vejlerne. Langt de fleste storke der gæster Danmark, finder at vort land er en stor ørken og meget ugæstfrit overfor dem. Men Vejlerne er et godt område for storken og rummer gode fødemuligheder for dem".
 
Og der er brug for rigelige mængder føde, hvis et storkepar skal opfostre et storkekuld. De skal nemlig bruge ca. 300 kg. føde i form af orme, frøer, fisk, insekter, snegle og andet for at få stærke og sunde storkeunger på vingerne.

 

Storke observeret flere steder

I Sønderjylland er der ligeledes melding om en stork Langfredag ved Rejsby, ikke langt fra Skærbæk. Ligeledes blev der Langfredag observeret en stork ved Borre på Møn. På Sjælland opholdt en stork sig Skærtorsdag i en lygtepæl i Tune, ikke langt fra Roskilde, sikkert samme stork der et par dage tidligere blev observeret ved Ballerup. Desuden blev 4 storke set den 8. april trækkende nordpå ved Bogø. Så der er, efter danske forhold, ganske mange storkeobservationer netop nu.

 

Som en tommelfingerregel kan man sige, at et storkepar der skal have succes med at få unger, skal have etableret sig før den 20. maj. Så storkene har altså stadig et stykke tid til at finde sammen i par.

 

Kun ved Gundsølille ved Roskilde ruger et par storke på æg.
 
 

 STORKENE.DK          Tlf:     Storkene_DK@yahoo.dk
powered by webex